תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
יש לי שדיים קטנים מאוד ואני רזה. 42 ק"ג 1.6 מטר היקף חזה 79 ס"מ.
לאחר גילוי IDC GRADE3 עתידה לעבור כריתה דו צדדית ובלוטת הזקיף ( אני נשאית BRCA1 ולכן מעדיפה כריתה דו צדדית).
האם קיימת אפשרות לייבא באופן עצמאי שתלים קטנים. כמו כן מהו השתל הקטן ביותר שניתן להשיג בארץ ?
תודה,
שרי
האם ניתן להסיר שיער בבית השחי בשעווה לפני ניתוח כריתה דו צדדית + בלוטת זקיף?
הניתוח יערך בעוד עשרה ימים כך שאין לי זמן לטיפולי לייזר.
תודה.
אין מניעה
בברכה,
דר' תניר אלוייס
אנא עיזרו לי למצוא רופאה המתמחה בסרטן שד גרורתי.
האם דר׳ ירושלמי מקבלת חולות באופן פרטי?
אנא פני למרכז המידע באגודה למלחמה בסרטן
טל: 03-5721608
מרכז המידע
שלום רב,
לטיפולים הכימיים יכול להיות קשר עם הדרדרות המצב התברואתי בשיניים. יחד עם זאת לא בהכרח כי הבעיות הקיימות קשורות לטיפולים שעברה אמך לפני 8 שנים.
בברכה ושבת שלום,
דר' רינת ירושלמי
שלום, אימי אובחנה עם גידול ממאיר בשד (צינורות החלב). זה היה לפני כחודשיים. נקבע לה תור קרוב לניתוח אך לרוע המזל היא הצטננה קשה ולכן נדחה הניתוח. בבואה לקבוע תור חדש נאמר לה שהתור הקרוב ביותר הוא 22 בינואר .
האם י שנו סיכון של התפשטות הסרטן אם מחכים עוד חודש? (בסוף ינואר אלה יהיו 3 חודשים ממועד האבחנה).
תודה....
קשה כמובן לתת הערכה פרטנית מבלי לדעת דבר על מאפייני הגידול, אבל בעיקרון סרטן שד הוא סרטן שגדל לאט, ודחייה של מס' שבועות בניתוח לא אמורה להיות משמעותית ברב המקרים.
הגידול אולי אובחן לפני3 חדשים אבל כנראה היה קיים חדשים רבים לפני שאובחן..
כאשר מחלה נוספת, כמו התקררות, הופכת את הניתוח בהרדמה כללית לניתוח שעשוי להסתבך ולסכן חיים, בהחלט סביר לדחות את הניתוח במספר שבועות. עם זאת, אם ההתקררות חלפה לחלוטין אין מניעה לבצע את הניתוח במועד מוקדם יותר.. כדאי לדבר עם הרופאים המטפלים .
שלום שמי אתי ואני בת 50.
לפני כחצי שנה עברתי הוצאה של הסתיידויות משד שמאל והתוצאה היתה ADH.
ןמה הטיפיול המוממלץ במקרה זה?
תודה
שלום אתי
בעיקרון ב ADH כשלעצמו אין צורך לטפל מעבר להוצאת הנגע כדי לבדוק את כולו ולוודא שאין שם גידול טרום סרטני או אפילו סרטני.
הבעייה היא שנוכחות של ADH היא סמן לסיכון מוגבר לפתח סרטן שד בעתיד.
תרופה בשם טמוקסיפן יכולה להפחית את הסיכון לכך באופן משמעותי, אך ההחלטה לגבי הצורך בטיפול צריכה להתקבל באופן פרטני על ידי רופא שמכיר את כל פרטי המקרה והמטופלת.
שלום רב, אני מטופלת בטמוקסיפן במשך 10 חודשים.. בחודש האחרון אני סובלת מהפרעות שינה קשות.. ולעיתים מתעוררת עם הזעות. אני רוצה לציין שאני מטופלת ברמדי שנרשם לי ע"י הומאופת בידיעתה ובהסכמתה של האונקולוגית שלי.. הרמדי עוזר לי משמעותית בגלי חום ובתחושת דיכדוך. מה עושים עם הפרעות השינה ?
הפרעות בשינה הן בעיה שכיחה שעולה עם הגיל. יתכן גם שההחמרה במצב הוא על רקע הטיפול האנדוקריני. מתוך פנייתך עולה, כי לפחות חלק מההפרעה נובעת מכך שאת מתעוררת בשל גלי החום. יש מספר דרכים לטפל בגלי החום האלה כולל טיפול בדיקור או להבדיל טיפול בתרופות (למשל אפקסור).
ניתן גם לפנות למרפאת שינה לבקש איבחון וייעוץ.
בברכה.
ככלל חסרת עבודות מדעיות רנדומליות עבור נשים עם מחלה קטנה כשלך ולכן הידע מתבסס בעיקרו על איסוף נתונים רטרוספקטיבים. במילים אחרות יהיו שימליצו בעד ויהיו אחרים שימליצו נגד.
חסרים לי כמה נתונים כדי לאמר לך מה דעתי.
1) גילך
2) מצב בריאותך הכלל
3) האם יש נתון לגבי דרגת התמיינות הגידול? KI67?
4) העדפתך.
לירידה במשקל יכולות להיות סיבות רבות. גם הפסקת הטיפול בסטרואידים יכולה להיות אחת מהסיבות. במאמר מוסגר אציין , כי שימוש ממושך בסטרואידים גורם גם לדילול מסת השריר.
בכל מקרה - אם הירידה במשקל ממשיכה הייתי ממליצה לחפש סיבות נוספות כגון, הפרעה בבלוטת התריס, בעיה במערכת העיכול ועוד.