תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
באולטרהסאונד ראשון לאחר למפקטומי שהיה עם שוליים נקיים ובלוטת זקיף נקיה, נמצאו בבית השחי ליד האזור שנותח 2 מוקדים היפואקוגנים בגודל של 3 מ"מ. הרופאה הרדיולוגית אמרה שיכול להיות מהניתוח שהיה לפני 4 חודשים. אבל יש צורך בביופסיה.
מה זה מוקד היפואקוגני?
תודה
פשוט מציין את המראה באולטרסאונד, כלומר רקמה עם הדיות נמוכה.
לא ברורה לי ההוריה לאולטרסאונד כל כך מוקדם אחרי הניתוח, וגם לא ההוריה לביופסיה של ממצאים כאלה זעירים, אבל על כך יש לשאול את הרופאים המטפלים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום רב,
לא ברורה השאלה: האם מתייחסת לסיכויי ההצלחה בהסרת הגידול בניתוח או לסיכויי ההחלמה?
בכל מקרה הסיכויים מצויינים, אבל חסרים הרבה נתונים כדי לתת הערכה פרטנית, ולשם כך מומלץ לפנות לרופאים המטפלים הבקיאים בפרטי המקרה.
שלום גלינה,
אני ממליצה שתבקשי הסברים מלאים המרופאים המטפלים בך,
בעיקרות מדובר בהוצאה של הבלוטה הראשונה בשרשרת בלוטות הלימפה כדי לבדוק ולוודא שהגדיול לא התפשט והגיע לשם, וזהו ניתוח קטן ולא מסובך.
קשה לתת הערכה פרטנית לגבי סיכויי ההישנות, פריצה של הגידול אל מחוץ לבלוטות היא כמובן פחות טובה, מאשר אם הגידול מוגבל לבלוטות, ובלוטות נגועות זה פחות טוב מאשר בלוטות נקיות,אבל עדיין סיכויי ההחלמה טובים.
ממליצה לפנות לרופאים המטפלים הבקיאים בפרטי המקרה לקבלת הערכה פרטנית ומדוייקת יותר לגבי סיכון.
האם האלטרול מנטרל את יעילות הטמוקסיפן?ו
איפה אפשר לבצע בדיקת רמות טמוקסיפן בדם?
מחכה לתוצאות ביופסיה שד וזה כל כך קשה
המון דברים שרצים בראש... איך בעצם מרגישה חולת סרטן???
ליאור שלום,
בהצלחה עם תשובת הביופסיה.
דר' רינת ירושלמי
היי אני קיבלתי אחרי 4 ימים תשובת ביופסיה כשמתקשרים אליי ומבהילים אותי בטלפון...
בעיקרון נכנסתי לרופא כירוג והוא פשוט אמר לי " זה סרטן " הייתי בהלם וכשיצאתי מהמרפאה פשוט התחלתי לבכות בהסטריה.. ככה הבכי נמשך על פני שבועיים ועכשיו כבר פחות ופחות...
הביופסיה שלי היתה מאד כואבת , עשו לי 2 זריקות ולקחו לי מלא דגימות
היי, מקווה שתקבלי בשורות טובות אבל אם לא אל תדאגי. אני בת 30, אובחנתי כחולה לפני 5 חודשים בעודי בחודש תשיעי. כמובן שההרגשה היא אינדווידואלית אבל יש אנשים כמוני, עולמי לא חרב עליי, החלטתי להיות מאוד טכנית ובשליטה, לשאול מה הצעדים הבאים, מתי ינשר השיער (שאלה חשובה:)), מתי הניתוח, כמה זמן ההחלמה וכדומה וכמובן להיות אופטימית ולהיסתכל על הדברים החיוביים בחיי.. אני לקראת סוף הטיפולים (נשאר חודש מתוך חמישה חודשים) אני מרגישה מצויין, מטיילת בחיוכים המחלקה האונקולוגית ביום הטיפול ומסתובבת עם פאה זהה לשיער המהמם שהיה לי ושאהבתי כל כך:)
איך חולת סרטן מרגישה? מצויין
רק בשורות טובות ובריאות !!
אני חולה בסרטן שד גרורתי לעצמות. המצב יציב. מטופלת בלטרזול.
האם הבדיקה הזאת יכולה לתרום במצבי? איזה מידע היא יכולה לתת לי, אם בכלל?
אני יודעת שהבדיקה היא במימון עצמי
תודה רבה
ספירת תאים לא תסייע לך.
ישנה חברה שבודקת רגישות תאים לטיפולים שונים על תאי הCTC.
כיון שמדובר בטכנולוגיה חדשה לא ברור מה תהיה יעילותה עבורך.
שלום רב,אישתי חלת בסרטן לפני כ 5 שנים. כחלק מטיפול התחילה לקבל זריקות לדיכוי של פעילות שחלתית. לפני כשנה וחצי הוחלט להפסיק את הדיכוי, כמובן בתיאום עם האונקולוג. במשך כל התקופה מאז סיום הטיפולים היא נוטלת טמוקסיפן (כ 5 שנים).
לפני כחודשים בבדיקות דם ראינו רמה גבוהה של אסטרוגן - 1300. בבדיקה של רופא נשים התגלת ציסטה. הנחנו שמדובר בזה. בשבוע שעבר ביצעה עוד בדיקה. הרמה טיפסה ל 3558. הצ'סטה נעלמה בינתיים.
רצינו קודם כל לשאול, האם הרמת האסטרוגן הזאת מסוכנת בתווך קצר?
האם התופעה הזאת מוכרת? הכוונה לעליה ברמת האסטרוגן לאחר סיום של דיכוי פעילות שחלתית? או האם יש קשר לנטילת טמוקסיפן במשך תקופה ארוכה?
מה הם דרכי טיפול ממולצות?
תודה!
לעיתים הטמוקסיפן גורם דווקא לגירוי שחלתי.
במצב כזה כדאי לשקול חזרה לזריקות דיכוי השחלות.