תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב.
אני בת 27.
אמא ואחות של אבא שלי נפטרו מסרטן השד. בנוסף כעת אחותה של אימי חולה בסרטן השד. אך לא יודעת אם גנטי או לא.
לפני חודשיים וחצי ביקרתי אצל כירורגית השד והכל היה תקין. לאחר מכן ביצעתי לעצמי בערך כשבועיים אחרי בדיקה עצמית שגם לא חשתי בכלום.
בשבוע שעבר לאחר שכבר זמן מה אני חשה אי נעימות בשד הימני ביצעתי דוב בדיקה עצמית וחשתי בגוש קטן. כירורגית השד הפנתה לאולטראסאונד דחוף. אמרה שנמצא בזנב השד ויתכן שזו בלוטת לימפה.
בצד השני לא נמצא כלום במישוש.
אני בחודשיים האחרונים חשה עייפות רבה וקשיי נשימה (אסטמתית ) שלא עוברים למרות הטיפול. והחלו לאחרונה כאבים סוג של תחושת שריפה בגב באזור שבין השכמות ובצד השכמה באזור של הגוש. גם הגוש עצמו כואב מעט.
עד שאבצע את האולטרסאונד ואחזור י ם התוצאות לרופאה
עד שאחזור לרופאה אשמח לשמוע האם יתכן שהבלוטה התנפחה כתוצאה מהאסטמה שלא עוברת (למרות שגם לא שומעים צפצופים.במעידים על התקף רק חסימה נשימתית כלשהיא )?
ואם זה מידע רלוונטי לרופאה מפני שבזמן שהייתי אצלה לא חשבתי בכלל על לעדכן אותה בכך. רק לאחר מכן כשקראתי את ההפניה לבדיקה ראיתי שציינה לימפה והתחלתי לחשוב שאוי זו הסיבה להכל.
תודה רבה,
רעות
אסטמה אינה גורמת להגדלת בלוטות לימפה בבית השחי
עלייך להשלים הבירור דרך הרופאה המטפלת.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום
עברתי טיפול ראשון כימי והיום אני ביום השלישי לאחריו. בסופו של הטיפול חשתי תעוקת בחזה קצת ולחץ בצד שמטל. בערב חזרתי למיון ועשו לי אקג,בדיקת דם,צילום חזה ואמרו שהכל תקין.עד עכשיו אני מרגישה כמו כאב קל בצד דמטל וחסר אויר לעיתים.תהודת הדופק חזקה.הדופק רגיל מבחינת מהירות. ממה עלולות לקרות תופעות אלו?האם מהתרופות הנוגדות:אימנד,סטרואידים וכו או מהכימו?מה צריך להתריע בפני הרופא?האם זה מסוכן?
תודה
שלום רב,
עלייך לשוב לבדיקת רופא לברר את מקור הסימפטומים.
לא ניתן לאבחן תלונותייך דרך הפורום.
דר' רינת ירושלמי
גילי שלום רב,
יש מספר תרופות כמו קסלודה, נבלבין ועוד שלא גורמות לנשירת שיערץ
המשך טיפול תלוי בסוג המחלה שלך ומה כבר קיבלת קודם לכן .
בהצלחה,
נראה שהוצעה לך אופציה סבירה בהחלט.
קיימות מספר אפשרויות- אפשרות נוספת היא מתן טיפול בקסלודה בלבד (ללא טקסוטר) . מתן תרופה אחת יפחית באופן משמעותי את תופעות הלוואי. כיוון שאיני מכירה את פרטי מחלתך לא אוכל לקבוע האם תרופה אחת תספיק. מציעה שתתיעצי עם הרופא המטפל.
בברכה ובהצלחה,
שלום,
במסגרת המעקב לאחר סיום הטיפולים, האם יש המלצה לבדיקת קולונוסקופיה בתדירות מסוימת לחולות אחרי גיל חמישים, מעבר להמלצות לכלל האוכלוסיה ?
המעקב אחרי תום טיפולים בסרטן השד כולל בדיקה גופנית והדמיה של השד.
בנוסף מומלץ להצמד להנחיות לבדיקות סקר למחלות ממאירות נוספות - מערכת עיכול, צואר הרחם וכו'
בוקר טוב,קראתי על התרופה החדשה לסרטן שד/ריאות.האם ניתן לקבל אותה? האם ניתן לקנות אותה?תודה
יש הרבה תרופות חדשות, אנא כתבי את השם המדויק.
בברכה. דר' רינת ירושלמי
לדוקסיל תופעות לואי מוכרות בינהן פצעים בפה. לגבי השיעול-הייתי מחפשת תחילה סיבה אחרת כמו: אלרגיה,זיהום, פיזור המחלה.
לא ניתן להשיב מבלי לראות ולבדוק את אמך. ספציפית לגבי הטיפולים- לא העברת כל פרטים על שלב המחלה ואופייה ולכן לא אוכל להוסיף.
למרות שהשאלה די מביכה רציתי להתייעץ, יש לי שיער מסביב לפטמות וחשבתי לעשות הסרת שיער בליזר, אני בת 27.
האם חימום האיזור כתוצאה מליזר או הליזר עצמו יכול להיות מסוכן?
תודה רבה מראש.
מצרפת החלטה של כירורגית שד בעקבות בדיקות שונות, שקובעת ניתוח של הוצאת הממצא תוך כריתה של רביע בסימון 2 מחטים ושחזור אונקופלטי.
האם הניתוח הוא חובה, אם הפפילומות במצב שפיר?
ממו שד שמאל - ברביע חיצוני תחתון מבנה קלוש עם מבנים נודולריים, יכול להתאים לממצא בMRI יתכן פפילומות. US ממוקד- ברביע תחתון חיצוני שד שמאל ציונוריות חלב מורחבות, המכילות אזורים ציסטיים ואזורים עם הדים תופסות את רוב שטח הרביע החיצוני תמתון עד לאזור רטרואראלי, יכול להסביר את הממצאים ב MRI ובממוגרפיה.
ממצאים: הפרשה דמית מפטמה שמאל רושם של מלאות בשעה 4, בלחץ עליה מופקת הפרשה מהפיטמה.
תודה מראש, מחכה לתגובה בהקדם.
צר לי אבל אי אפשר בפורום כזה לתת ייעוץ פרטני ובוודאי לא המלצה לניתוח.
בעיקרון פפילומות הן שפירות אבל נהוג להוציא אותן כי אחוז קטן אינן שפירות לגמרי, אבל לא ברור על סמך מה מבוססת האבחנה של פפילומות, והאם בוצעה ביופסיה ומה היו הממצאים בביופסיה..
לקבלת חוות דעת נוספת עלייך לפנות לרופא עם כל החומר הרפואי הרלוונטי.