תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אובחנתי לפני כשלושה חודשים כחולה בסרטן השד (שמאל) עם גרורה בבלוטת הלימפה וגרורה בריאה השמאלית, ובנוסף טריפל נגטיב. לאחר כחודשיים המתנה לבדיקה הגנטית, קיבלתי תשובה שאינני נשאית Brca 1/2. יש לציין שעד כה, לפני ומאז הגילוי, לא סבלתי ואינני סובלת סובלת מסימפטומים כלשהם.
בפגישה עם האונקולוג שלי המלצתו (והמלצתו של ראש מערך האונקולוגיה בבית החולים שבו אני מטופלת) היתה להמתין עם הטיפול, שכולל רק כימותרפיה, עד שיופיעו סימפטומים בגופי. בינתיים להמשיך במעקב קליני.
מצד אחד אני מבינה את ההמלצה, שהיא בעיקר שמירה על רמת ואיכות החיים, מצד אחר אני תוהה אם זה יהיה נכון להמתין למשהו שמי יודע מתי יבוא, אבל הוא יבוא. אשמח לתגובתכם.
תודה
הטיפול במחלה הגרורותית מטרתו לשפר איכות חיים ולהאריך אותם.
לפי מה שאת מספרת הטיפול רק יפגע כעת באיכות חייך.
אין באפשרותי לאמר מעבר לכך בלי לראות אותך ו/או את צילומי הרנטגן.
בריאות שלמה,
דר' רינת ירושלמיו
אובחנתי עם סרטן שד שלב מוקדם ולא כל כך הבנתי מה הכוונה בביופסיה מבחינה הורמונלית. כתוב לי שלקחו ביופסיה מ3 מקומות ובאסטרוגן כתוב 3+ מתוך 3 , 95%. בפרוגסטרוו כתוב 0.8 מתוך 3. מה הכוונה ומה זה אומר לגבי טיפול הורמונלי? תודה רבה על העזרה
הבדיקות מצביעות על כך שהגידול רגיש להורמונים ואת תקבלי קרוב לודאי טיפול אנדוקריני כחלק מהטיפול במחלתך.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
שלחתי ב-22 לחודש . מחכה לתשובתך.
בתודה :בונצי
ביום רביעי הייתי אצל רופא כיורורג לצורך בדיקת שד שגרתית. הוא מישש והתעכב על צד שמאל די הרבה.
בסיום היא אמר שהוא מרגיש משהו ושלח אותו לממוגרפיה ואולטרסאונד.
אתמול הלכתי לממוגרפיה ואולטרסאונד. במומוגרפיה כששאלתי את הטכנאית מה היא רואה היא ענתה שאין לה שום סמכות למסור מידע. היא שמה לי מדבקה על המקום של הגוש.
באולטרסאונד ראיתי בעצמי במסך עיגול שחור. גוש שחור ועגול.
לא היה שם רופא ולכן עדיין לא קיבלתי תשובה מה זה.
אני בלחץ מטורף וכל הזמן בוכה.
איך נראה באולטרסאונד סרטן ואיך נראה טסיסטה? זה היה נראה עגול מדוייק. כמו כדור פינגפונג. רק שחור.
שמאל:
שעה 0.9 - 4 " ס מ מישושית, שעה 1 - 9 מ" ס , שעה 11 -0.6 מ" ס , 0.5 .מ" ס
BIRADS : 2 - ממצא שפיר.
ימין:
ציסטות : שעה 0.7 - 1 .מ" ס BIRADS : 2 - ממצא שפיר.
הכל בסדר... נכון?
נעמה שלום רב,
המפענח חשב שאין כל ממצא חשוד.
בברכה.
זה לא בטוח?
מה אני אמורה לעשות עכשיו? כלום?
רק ללכת לביקורת עוד שנה?
הגוש שהרגשת כנראה היה אחת מהציסטות.
לא נצפה ממצא חשוד.
שלום עשיתי בדיקת ממוגרפיה והתוצאות כאלו:
Cores of rt breast tissue showing fibrosis, adenosis and sclerosing adenosis,calponin highlight myoepithelial cells.
מה זה זה אומר ?
רבקה שלום רב,
הפתולוגיה מתארת מספר נגעים, כולם שפירים,
שלום ד"ר!
לפני ניתוח כריתת שד (אחד כריתה ובשני הסרת גידול קטן) רציתי לשאול האם משמעותי בניתוח כזה אם אעשה בבית חולים פרטי אצל מומחה ידוע או שזה נחשב ניתוח פשוט ואין משמעות לכך? הביטוח פלטינום מכסה את רוב העלות.
תודה רבה!
1.האם יש קשר בין מחלת בלוטת התריס (יתר) לבין התפרצות סרטן שד חודרני?
2. קראתי שרב הגידולים בשד הם מצד שמאל,אצלי הגידול הופיע בצד ימין, יש לכך משמעות? בפרוגנוזה? בריפוי?
3. הסרת שחלות וחצוצרות,מה ההשלכות? למה צריך ? (יש סיפור משפחתח ענף של סרטן שד,איני נשאית)
4.מבחינת המעקב אחרי תחלואה בסרטן השד: המעקב הוא הדמיות לשד,זאת כשהחשש הוא גרורות באיברים אחרים,מדוע המלצות המעקב הן לא סריקה כוללת לגילוי מוקדם של גרורות?
תודה מראש
שלום דוקטור! תודה רבה על הכל התשובות והשקעה גדולה!
בשד שמול מצאו כמה מקומות התחלתיות סרטניות ו רופא שאל מה אני מעדיפה קריטה שלמה של שד או חילקי עם סיכויי ש יצתרך עוד ניטוח נוספת ו חוץ מי זה אני מחכה בטור לביופסיה נוספת בצד ימין
אני בת 58
תודה מראש גלינה
שלום גלינה,
קשה לתת ייעוץ בפורום כזה בלי לדעת את כל הפרטים
בעיקרון כאשר אפשר לשמר את השד ולעשות כריתה חלקית זה עדיף, אבל ה"מחיר" שצריך לשלם בשביל זה הוא הסיכון שיהיה צורך בניתוח נוסף, והצורך בהקרנות.
הטוב ביותר זה לקבל החלטה ביחד עם רופא שמטפל אותך ומכיר את כל הפרטים, ותמיד אפשר לפנות לקבל חוות דעת נוספת אצל רופא אחר אם רוצים
בהצלחה
דר' תניר אלוייס
בשלב ראשון מומלץ לגשת לכירורג שד לבדיקה ראשונית והערכת סיכון, ואז להחליט מה המעקב הרצוי בהתחשב בגורמי הרקע והממצאים בבדיקה, כולל בדיקת גנטית במידת הצורך.
בעיקרון בגיל 33 ובלי גורמי סיכון ההמלצה היא בדרך כלל לבדיקת רופא פעם בשנה בלבד.
צביעה לקולטני אסטרוגן: שלילית
צביעה קולטני פרוגסטון: שלילית
צביעה לHER-2-Neu שלילית 0
צביעה לCK5/6 חיובית (צביעה מוקדית)
זו התשובה שהתקבלה מהביופסיה. האם מעבר לניתוח יהיה צורך בטיפול כימי/ביולוגי?
ההחלטה לגבי טיפול משלים תלויה בפרמטרים נוספים שלא הזכרת כמו גודל הגידול, מעורבות בלוטות, גיל ועוד
אך באופן כללי גידול כמו שתיארת בדרך כלל מטופל בתוספת של משלב כלשהו של כימוטרפיה.
לא מתאים לטיפול הורמונלי או טיפול בהרצפטין, בשלבים מסויימים ישנם טיפולים ביולוגיים אחרים שיכולים אולי לבוא בחשובן, אבל כלהחלטה טיפולית צריכה להתקבל על ידי אונקולוג שבקיא/ה בכל פרטי המקרה.