תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שנה נוראה מכל הבחינות !
יותר מדי רע צרופי מקרים לא מובן מעברים ,,,,
ב1 ביולי בדיקה שגרתית הרגשה שיש מחיר לשנה ולשנה קודמת ולשנה קודמת ,,,,
דוקא הייתי במצב רוח טוב האויר הירושלמי עושה טוב לנשמה קראו בשמי לא הייתי צריכה הסברים " מה שלומך?- בסדר עניתי ! ואז אמרה " יש לך גידול אומנם קטן,,,,וככה זה התחיל וקפה והאמת שיצאתי היישר למכון יופי ממול וגם שם קפה ולילה במלון ואני כבר אחרי ניתוח !כמו קודם שיוחות לפני שיחות אחרי בקורת ותוצאות שיתכן מאד שרק תרופות והקרנ ה בנתיים אני בשגרה שגרת יום ספורט !
חברים פטפטת כתיבה לא בדיוק תמיכה מהבית כמו כל מה שעברתי אני תומכת בעצמי ומקבלת עזרה ממי שאני יכולה ברור לי שכאן גם ואפילו בדיחה אני אםאמצא מרגוע אם תכתובנה לי
תודה שקראתן ואשמח לכל תגובה ידיעה
שלום רב,
חייבת עזרה, עברתי בדיקת ממוגרפיה וקיבלתי תשובה:
שד ימין- לא נראו גושים בריקמה רכה.
לא נראו הסתיידיות פתולוגיות.
רקמה פברוגלנדולרית- אסמטריה, לפי המראה שפיר מבחינה רטגנית ברביע תחתון מרכזי.
רושם- הערכת ממצא: שפיר מבחינת רטגנית, אסימטריה כמתואר.
חשוב לי לציין, לביתי אובחן לני כחצי שנה סרטן השד (שמאל) עם מעורבות הבלוטות.
יש לי תור לרופא שלי רק בחודש הבא.
תודה רבה
בפנייתך את מציינת בפירוש, כי המפענח חושב שמדובר בממצא שפיר.
חשוב לבדוקא האם הממצא היה גם בממוגרפיה הקודמת.
יש לשקול השלמת הבדיקה עם סונר שדיים.
בברכה ושבת שלום.
דר' רינת ירושלמי
תלת מימד יכולה להיות יותר מהימנה?
דווקא במקרה כזה כאשר יש ממצא ממוקד הייתי חושבת שבדיקת אולטרסאונד ידנית שמכוונת לאזור עדיפה על בדיקה אוטומטית כללית של כל השד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
ביצעתי ממוגרפיה לאחר שנה ו-7 ח.מהבדיקה הקודמת שהייתה תקינה.התשובה:בשד ימני סמיכות מוקדית קטנה כ-6.5 ס"מ מאחורי הפיטמה ומעט לטרלית.מודגמת רק בצילום cc רושם:הערכת הממצא:בדיקה טרם הושלמה.סמיכות כמתואר. להשלמת הבירור יש לבצע צילומים מכוונים עם קומפרסיה ב- rcc+rt.lat -עשיתי היום שוב ממוגרפיה עדיין אין פיענוח.אני בת 66 .לאמי היה סרטן שד ולא הייתה גנטית. לחוצה מאד.מה זה אומר? בצד השמאלי ללא ממצא חריג בבדיקה.
פעמים רבות - כאשר הממצא נצפה רק במנח אחד- מדובר בממצא שפיר.
יחד עם זאת יש להמתין לתשובה של הצילומים הנוספים .
בהצלחה,
תודה רבה לך על תשובתך שאכן תואמת את הפיענוח החדש מהממוגרפיה מהצילומים הנוספים.התשובה:שמאל לא נבדק בשל ביקורת של שד ימין.ימין בוצע צילום מכוון עם קומפרסיה לאיזור סמיכות מסומנת-הממצא נמחק.. רושם:ללא ממצא חריג בבדיקה. המלצות. 1.א.ס.שד 2.מומלץ מעקב שיגרתי קליני ולחזור על הממוגרפיה תוך שנה. השאלה שלי:מה זה מעקב שיגרתי קליני? (האם הכוונה לכירורג שד?)
בנוסף לכל זה אני בלחץ בגלל כלתי.לכלתי לפני שנה התגלה גוש בשד.(היא בת 39) עברה סי טי ונאמר שזה גוש שומני.עברה שנה והיא ביצעה ממוגרפיה והגוש מאד גדל. הופנתה ל mri (לביצוע רק לאחר המחזור)איך אוכלים את זה.? ומה זה אומר? אני מאד חרדה .
שלום,
לפני ארבעה חודשים עברתי ניתוח למפקטומי. לאור ת וצאות הבדיקות הפתולוגיות לרבות אונקו-טייפ, הוחלט על מתן טאמוקסיפן בלבד( ללא כימו ו/או קרינה). ברקע יתר לחץ דם ורגישות נשימתית בעונות המעבר, מצב סביר לגיל 69.
שלושה שבועות מתחילת מתן התרופה קיבלתי התקף משמעותי של קוצר נשימה בעקבותיו הגעתי לחדר מיון. המצב חזר לקדמותו לחלוטין אחרי טיפול רגיל, פרד ניזון 40מג׳ וכו׳.
שבוע אחרי הפסקת הפרדניזון בהדרגה קיבלתי התקף נוסף, הטיפול דומה.
כל הבדיקות/ צילומים תקינים. האם יש סיכוי שהתופעה קשורה חטא טאמוקסיפן? בתודה מראש, ויויאן
ויויאן שלום רב,
קרוב לודאי שאין קשר בין הדברים. יחד עם זאת הייתי ממליצה לך להשיג בבבית המרקחת טמוקסיפן מחברה אחרת.
אובחנתי בסרטן השד שלב 1 טריפל נגטיב. בוצע בסוף יולי ניתוח להוצאת הגידול (פחות מ- 2 ס"מ) ללא גרורות בבלוטות הזקיף.
התחלתי לפני שבוע טיפול כימותראפי ב TAXOTERE והיום התחילו לי כאבים בגב התחתון. סוג כאבים שאינו מוכר לי.
האם יתכן שיש גרורות בעצמות למרות שבלוטות היו נקיות והגידול הוצא בשלמותו?
ממה יכולים להיות הכאבים?
הכאב- קרוב לודאי קשור לטיפול הכימי.
פעמים רבות מקבלים לאחר הטיפול בטקסוטר גם זריקה לחיזוק מערכת החיסון (GCSF) . כיון שהזריקה גורמת לפעילות במח העצם היא גם גורמת לכאבים.
הנני בת 30, אובחנתי בסרטן שד, דרגה 2 , her שלילי, רצפטורים חיוביים להורמונים ב
95% ki67 15. הגידול הוא 2.5 ס"מ ויש בלוטה אחת נגועה. אני כעת בטיפולי טקסול ולאחר מכן יתבצע הניתוח.
ההרופאים מרוצים מההתקדמות ואופטימיים מאוד ואומרים שהיום רוב הנשים
מחלימות והכל בסדר. אבל אני במצב נפשי מאוד קשה למרות שמאמינה
שאבריא אבל מה שמטריד אותי זה סיכויי ההישנות. אני פשוט כל היום חושבת
על זה ובחרדות. הרופאה שלי לא אוהבת לדבר על זה ואומרת שאין לכל מה שאני קוראת קשר אליי אבל אני בדיכאון מזה שזה יכול לחזור.
האם יש נשים שזה בכלל לא חוזר? האם יד סיכוי לחיות חיים נורמטיביים
שנים ארוכות? מה הסיכויים שיחזור? אני פשוט זקוקה לעידוד ותמיכה....
הבנתי שרוב הנשים מחלימות וזה לא חוזר אבל אני כבר לא יודעת....
סיכויי ההחלמה במצב כשלך אכן מצויינים, אבל גם החרדה והדיכאון מובנים.
בכל מכון אונקולוגי אמורה להיות יועצת פסיכולוגית, ואני ממליצה לך לבקש להפגש איתה כדי לראות איך אפשר לעזור לך להתמודד עם הדיכאון והחרדה.
תודה רבה על העידוד....
ובכל זאת מה הם סיכויי ההישנות והאם יכול להיות ששום דבר
בכלל לא יחזור?
זהו גידול שפיר לחלוטין , ואחרי שמוכיחים בביופסיה שאכן מדובר בפיברואדנומה אין שום צורך לדאוג או לעשות כל פעולה אחרת.
שלום גלינה,
הטיפול בסרטן שד דו צדדי אינו שונה בהכרח באופן מהותי מהטיפול בכל צד בנפרד, ותלוי בהיקף המחלה ומאפייניה, ובעוד גורמים (מוטציה גנטית, גיל, העדפות אישיות ועוד).
רק רופא שבפניו כל הפרטים הרלונטיים יוכל לתת המלצות לגבי הטיפול.
אני מקבלת טמוקסיפן כמה חודשים ויש תופאות ליווי חזקות כמו סחרחורת וחולשה.האם בתרופה ארימידקס יש פחות תופאות ליווי ובאיזו מקרים מחליפים טמוקסיפן לתרופה אחרת כמו ארימידקס.
שלום ורד,
סחרחורת וחולשה אינו תופעות לוואי שכיחות של טמוקסיפן, ובכל מקרה החלפת תרופה תיעשה בהתייעצות עם האונקולוג/ית המטפלת.
אני ממליצה לך לפנות לרופא/ה המטפל/ת בך גם כדי לשלול בעייה אחרת שגורמת לחולשה וסחרחורת וגם כדי לשקול אם יש צורך להחליף לתרופה אחרת