תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
מצרפת החלטה של כירורגית שד בעקבות בדיקות שונות, שקובעת ניתוח של הוצאת הממצא תוך כריתה של רביע בסימון 2 מחטים ושחזור אונקופלטי.
האם הניתוח הוא חובה, אם הפפילומות במצב שפיר?
ממו שד שמאל - ברביע חיצוני תחתון מבנה קלוש עם מבנים נודולריים, יכול להתאים לממצא בMRI יתכן פפילומות. US ממוקד- ברביע תחתון חיצוני שד שמאל ציונוריות חלב מורחבות, המכילות אזורים ציסטיים ואזורים עם הדים תופסות את רוב שטח הרביע החיצוני תמתון עד לאזור רטרואראלי, יכול להסביר את הממצאים ב MRI ובממוגרפיה.
ממצאים: הפרשה דמית מפטמה שמאל רושם של מלאות בשעה 4, בלחץ עליה מופקת הפרשה מהפיטמה.
תודה מראש, מחכה לתגובה בהקדם.
שלום רב,
צר לי אבל אי אפשר בפורום כזה לתת ייעוץ פרטני ובוודאי לא המלצה לניתוח.
בעיקרון פפילומות הן שפירות אבל נהוג להוציא אותן כי אחוז קטן אינן שפירות לגמרי, אבל לא ברור על סמך מה מבוססת האבחנה של פפילומות, והאם בוצעה ביופסיה ומה היו הממצאים בביופסיה..
לקבלת חוות דעת נוספת עלייך לפנות לרופא עם כל החומר הרפואי הרלוונטי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום,
מצבי: סרטן שד הורמונלי גרורתי .
היסטוריה משפחתית מסורטנת ענפה מצד אבא, סרטן שחלות בודד מצד האמא .
בעבר עברתי בדיקת נשאות Brca - שלילית.
האם כיום מומלץ לי לעשות בדיקת ריצוף גנטי מלאה?
והיה וימצאו גן פגום- זה ישנה טיפול בי? בבני משפחתי( יש לי בנים בלבד)
במידה ותמצא מוטציה , ניתן לבדק את המצאותה אצל בני משפחה אחרים. לגבייך - יש היום תרופות (מעכבי פארפ) שמיועדות לנושאי הגן BRCA.
בברכת בריאות שלמה
דר' רינת ירושלמי
מאובחנת עם סרטן שד.
עברתי ניתוח טיפולים כימו' וכעת בהקרנות.
האם מותר לעשות קעקוע? נזם באף?
תודה
בתנאי שלא בשד...
"בוגרת" סרטן השד. מאז עברו תשע שנים. תמיד חשתי אי נוחות בכל האזור המנותח וסביבתו. לאחרונה מתגברים כאביי, בשד עצמו, באזור המקביל לו בגב מתחת לבית השחי עם הקרנה לכתף ולצוואר ולפעמים עד כפות הידיים. הכאבים מטרידים ואני מרגישה שכל צד ימין מציק לי ומיותר לציין שהמחשבות עפות.. . בבדיקה ידנית של כירורג שד נמצא שהכל תקין ובקרוב ממוגרפיה ואולטראסאונד. מה הצעד הבא? אונקולוג? אורטופד? אני מבינה שהתשובה בגוף השאלה ובכל זאת, האם ייתכן שכל כך הרבה שנים אחרי כל האזור כל כך רגיש?
תודה מראש!
אורית
אורית שלום רב,
ככלל צלקות פנימיות משתנות במשך שנים.
יחד עם זאת הייתי ממליצה על בדיקת נוירולוג.
טלי שלום רב,
הזריקה אינה הכרחית, אך לאחרונה חזרה להיות מומלצת.
למעשה מדובר בטיפול שניתן בעבר באותה אינדיקציה, אך נחשב כשנוי במחלוקת. בכנס ASCO האחרון שהתקיים במאי /יוני השנה, הוצגה עבודה שתמכה בהיות הטיפול בלוקרין מסייע בשמירה על פוריות. מעניינת במיוחד התוצאה שהראתה שהזריקה העלתה את הסיכויים להחלמה.
בברכה ,
אני לא רואה סיבה שלא.
בכל אופן ממליצה להפנות את השאלה לפורום הרפואה האינטגרטיבית.
שלום רב
רציתי לדעת איך ניתן לבדוק בצורה מהימנה גושים בשד בעת הנקה.
רופאת הנשים והכירורג אמרו לבדוק לאחר סיום ההנקה
אבל ההנקה עשויה להמשך עוד חודשים רבים ואני חרדה ורוצה לבדוק בכל זאת.
תודה רבה
ליאור
אכן קשה לבצע בדיקה קלינית בזמן הנקה, ומטבע הדברים בדיקה כזו היא גם הרבה פחות מהימנה. עם זאת, במידה שיש תלונה או חשד לממצא כמובן שחייבים לבדוק.
בדיקה שגרתית כדאי לדחות לאחרי סיום ההנקה, או לקראת הסוף לפחות כאשר יש פחות גודש.
לנשים בסיכון מוגבר מומלץ להמשיך בבדיקות המעקב השגרתייות למרות שיעילותן פוחתת משמעותית בזמן הנקה.
ממצאי ההדמיה לא מצביעים על בעיה.
הסימפטומים יכולים לבטא מצב אחרי ניתוח.
כיון שיש לך מספר סימפטומים לא ברורים מציעה לערער על ההחלטה שלא לאשר לך בדיקת MRI.
לגבי הגוש- אם גם הכירורג חושב שמדובר בממצא חדש ולא ברור- ניתן לבצע ביופסיה.
חלק מן הגושים גדלים מהר מאוד.
לגושים ממאירים מראה אופיני בהדמיה- אך לא תמיד, כך שאין מנוס מלהמתין לתשובת הביופסיה.
היי לולה,
אני לא רופאה אבל גם כן בבדיקות ובביקורת בעקבות מודעות משפחתית לסרטן השד. מרקם שד צפוף זה סיבה לכך שלעיתים הממוגרפיה לא יוצאת מדוייקת וברורה, ועל כן צריך גם את בדיקת האולטראסאונד כבדיקה משלימה. לבדיקה יש יתרונות גם באבחון המדוייק וגם ברמת הקרינה, אבל עדיין לדעתי יש צורך גם בממוגרפיה.
האולטראסדאונד האוטומטי שבאולטרה מדיקל אמין ומדוייק יותר מבדיקת US ידני מכיוון שהוא נותן סריקה כוללת של כל השד וכך אין סיכוי של טעות של הבודק עצמו. מה מספיק לעשות כל שנה, זה כבר שאלה שאני חושבת שהכי טוב שתתייעצי עם הרופא המטפל שלך שמכיר אותך ויודע מה עדיף..
ממוגרפיה היא עדיין הבדיקה היחידה שיעילותה כבדיקת סקר מוכחת.
בשד סמיך יעילות אכן יורדת, ולכן מומלץ לבצע גם אולטרסאונד במידת הצורך, אבל כתוספת, ולא כתחליף לממוגרפיה. גם בשד סמיך יש דברים שממוגרפיה יכולה לראות ואולטרסאונד לא.
לגבי האולטרסאונד האוטומטי, אין למכשיר עצמו שום יתרון על פני בדיקה שמבוצעת על ידי רופא/ה פרט לאיסוף התמונות שמתבצע אוטומטית. יש אפילו חיסרון מסויים בהדגמה של בית השחי, ולכן אינו מומלץ בנשים בסיכון מוגבר.