תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
עדינות : שתי קבוצות קטנות :אחורי מרכזי לפיטמה
וברביע פנימי תחתון.
ממצא כנראה שפיר. -
3BIRADS
מה זה אומר?
שלום רב,
BIRADS3 מציין ממצא בבדיקת דימות שעל פי המאפיינים שלו לא נראה מדאיג.
בדרך כלל במקרים כאלה מומלץ איזה שהוא מעקב, אם כי לפעמים ממליצים על ביצוע ביופסיה ליתר ביטחון, אבל הסיכוי שממצא כזה הוא ממאיר הוא זעיר ביותר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
האם טקסול מתן שבועי יש לו תופעות לוואי קשות
דליה שלום רב,
הטיפול נחשב נסבל. יחד עם זאת הוא גורם לתופעות לואי בלתי מבוטלות כגון: כאבי שרירים, תחושת שפעת, הקרחה ועוד. בנוסף יש לו תופעה יחודית של פגיעה עצבית (בעיקר נימול וירידה בתחושה בקצות כפות הרגליים והידיים). פגיעה עצבית זו יכולה להיות הפיכה או קבועה. יש קשר בין הגנטיקה של המטופלת לסיכוי לפתח פגיעה זו.
בברכה וגמר חתימה טובה,
דר' רינת ירושלמי
שלום
לפני כ 7 שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה .
אני עושה אולטראסאונד כי היו לי בלוטות לימפה והכל היה תקין .
לפני מספר ימים עשיתי שוב אולטראסאונד כי יש לי כאבים בשד ימין , ראיתי את התוצאות והיה רשום בשד ימין birds 2 ושיש לי ציסטה שלא נראתה בבדיקה בשנת 2011 בכותר של 0.4
היה רשום המלצה לעבור שוב אולטראסאונד בעוד 6 חודשים. בנתיים עדיין יש לי כאבים חזקים והשאלה אם זה מהציסטה ומה יכול להיות אם לא אעבור שוב את הבדיקה בעוד 6 חודשים ? ומה זה אומר ציסטה האם זה יכול להתפתח למשהו סרטני ?
תודה
שני שלום רב,
המפענח של הבדיקה חושב שאין שם דבר ממאיר או כזה שעלול להתפתח לממאיר. יחד עם זאת מדובר בממצא חדש וכמו מרבית הממצאים החדשים גם אחרי ממצא זה יש לעקוב לפחות פעם אחת נוספת .
ד.א. ציסטה הינה "בלון " נוזל קטנקטן.
שלום,
אמי חלתה בסרטן השד (בגיל 60). לאחר ניתוח והוצאת הגוש היא החלימה.
אני בת 21, אני יודעת שקשר גנטי מצריך בדיקה מגיל מסויים, וכרגע לא אמרו לי לעשות בדיקה כזאת.
בחודשים האחרונים שמתי לב ששד שמאל גדול יותר משד ימין. ממש לא נלחצתי מזה, ואני גם לא יודעת להגיד אם זה משהו ששמתי לב אליו רק עכשיו כי היה שינוי גדול, או שהם תמיד היו כך. לא מורגש גושים או שינוי צורה- רק גודל.
כשבדקתי קצת באינטרנט קראתי על בדיקה של בלוטות הלימפה במצבים האלה, מה שמעביר אותי לנושא הבא- אני עוברת טיפולים להסרת שיער לצמיתות, שמצריכים גילוח השיער מאיזור העורף. אחרי הטיפול השלישי הרגשתי שבלוטת הלימפה באיזור התנפחה, בבדיקת רופא נאמר לי שזה בגלל הטיפול, ושאין ממה לחשוש.
סביר להניח שאין שום קשר בין הדברים, אבל חשבתי שלא יזיק לשאול, עם המודעות לסרטן בשנים האחרונות...
תודה רבה
לפי התיאור שלך לא נשמע שיש סיבה לדאגה, אבל רק רופא שיבדוק אותך ויתרשם מהממצאים יוכל לומר לך אם יש צורך במעקב או בירור נוסף.
דר 'תניר אלוייס
אם מרגישה טוב ובריאה אין מניעה לצום.
גילי שלום רב,
ככלל בסרטן שד גרורותי הטיפול הכימי מכיל חומר אחד, אלא אם כן מדובר במחלה סוערת. תופעות הלואי של דוקסיל דומות לטיפולים כימים אחרים- ירידה במערכת החיסון, תחושה כללית של חולשה ועוד. לגבי הקרחה - אצל נשים רבות לא מופיעה התופעה.
בהצלחה וגמר חתימה טובה,
שלום רב
לאחר שעברתי כריתת שד ללא טראומות מיותרות,ללא הקרנות וכמוטרפיה, התחלתי לקחת טמוקסיפן במשך כ-6 שנים .הארימידקס לא התאים לי ונאמר לי להמשיך ולקחת טמוקסיפן עד 10 שנים.אני במעקב כבר 7 שנים ,כל הבדיקות שלי תקינות לחלוטין,במשפחה שלי אים סרטם ,אין לי הגנים לסרטן,אני מרגישה מעולה והחלטתי להפסיק את נטילת הכדורים.
כמובן שהאוניקולוגית מנסה לשכנע אותי להמשיך ולקחת ואני עדיין מתלבטת. הבנתי שטמוקסיפן עלול לגרום לדימומים ולסרטן הרירית,אז מדוע אני צריכה להגיע למצב כזה?
במשך כ-8 שנים לקחתי כדורים הורמונליים לאחר הפסקת המחזור ונאמר לי שהם כנראה גרמו להופעת סרטן השד.
אני יודעת שיש מחלוקת בין רופאי הנשים והאוניקולוגית לגבי נטילת ההורמונים ולצערי מאחר והרגשתי כל כך טוב המשכתי לקחתם למרות שרצוי לקחת רק 5 שנים ורופא הנשים יעץ לי להמשיך ולקחת...
אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת בקשר לנטילת הטמוקסיפן.
ראשית, כמו שאת מציינת את בריאה והטמוקסיפן ניתן לך במטרה למנוע חזרת מחלה. לא ציינת את אופי מחלתך ולכן לא אוכל להתייחס באופן ספציפי. ככלל, אציין כי שנים רבות הסתפקו במתן טמוקסיפן ל5 שנים בלבד. לאחרונה הראו מחקרים כי יש יתרון בנטילה ארוכה יותר של התרופה. מדובר ביתרון של מספר אחוזים בלבד (שכמובן מתורגם ליתרון עבור אלפי נשים) . יחד עם זאת יש גם מחיר של תופעות לואי נוספות. כמו בכל מצב יש מקום לשיחה עם הרופא המטפל מה הרווח אל מול ההפסד בהתחשב בנתונים הספצים של הגידול , גילך, מצב בריאותך וכו',
מטופלת באנסטרול כשנה בעקבות כריתה דו"צ. היקף המתניים גדל בהרבה וקיבלתי כרס. האם זו תופעת הלוואי של אנסטרול?
כן.
הבשורה הטובה- ניתן לרדת במשקל גם עם טיפול אנדוקריני מונע.
על פי התיאור נראה שמדובר בגוש בעל מראה שפיר.
אבל מכיוון שאי אפשר לתת חוות דעת פרטנית בפורום כזה, אם את מודאגת בהחלט אפשר לפנות לקבל חוות דעת נוספת לכירורג או רדיולוג שמתמחה בדימות השד.