תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
גל שלום רב,
ממאירות חייבת להיות מוכחת ע"י בדיקה פתולוגית והסיבה לכך היא שעל פי רוב אין בדיקת הדמיה שתהיה אמינה ב100%.
בברכה,
דר רינת ירושלמי
בעקבות דימום מהפטמה השמאלית נשלחתי לבדיקת MRI שד.
להלן המימצאים שנכתבו. מבקשת הסבר:
שד שמאל: האדרה פסית רושם דוקטלית בחלק תחתון חיצוני של השד .
לא ניתן לשלול DCIS BIRAD:4B
מומלץ US מכוון חוזר, במידה ו US שלילי, מומלץ ביופסיה בMRI/
תודה
שלום רב,
מן התיאור עולה חשד לגידול טרום סרטני (DCIS) אך כדי לאשר או לשלול זאת יש צורך לבצע ביופסיה.
במידה והממצא ניתן לזיהוי באולטרסאונד אזי כדאי לבצע ביופסיה בהנחית אולטרסאונד, ולא - מומלץ לבצע הביופסיה בהנחית MRI.
חשוב לזכור של MRI רגישות יתר, והרבה ממצאים שפירים לחלוטין נראים חשודים ב MRI, לכן חשוב להמתין לתשובת הביופסיה.
דר' תניר אלוייס
סליחה על העיכוב.
התשובה מופיע למטה.
שנה טובה ומבורכת בבריאות .
דר' רינת ירושלמי
שלום לכולם!
אני סיימתי טיפולים כימוטרפים לפני כחמישה חודשים, אחרי ניתוח כריתה מלאה ועדיין בטיפולים ביולוגים ולקרת סיום של הקרנות .
בזכות ידע שלי בנטורופטיה( צמחים ומוצרי טבע) הצלחתי להתמודד עם רוב התופעות לוואי של כימו והקרנות די בבקלות .
היתי רוצה לעזור לכל מי שזקוק לכך.
שמי מאשה ואתן מוזמנות להתקשר אלי חופשי
0529770305
דר' ירושלמי,כל יום אני נכנסת לפורום ולא "רואה" אותך.יש לי כל כך הרבה שאלות ואת... נעלמת לי ולאחרות.שתהיה לך שנה טובה, שנה מבורכת, שנה של בריאות אושר ושלווהשנה שתמשיכי לתמוך בנו אם לא באופן פרטי אז לפחות בפורום.ברכות לשנה החדשה.
אין שום בעייה לפנות לאונקולוגי עם הנתונים שיש לך, אבל יכול להיות שהמלצות סופיות לטיפול יינתנו רק אחרי ת\שתתקבלנה כל התשובות.
שלום מיכל,
עלפי התיאור שאת מצטטת הממצא לא נשמע מדאיג, אבל כדי לדעת לדעת מה בדיוק טיבו יכול להיות שיהיה צורך לבצע ביופסיה.
שלום קרין,
הצטברות נוזל בפצע הניתוח אינה תופעה נדירה ואינה מסוכנת. לכל היותר יכול קצת להטריד. לעיתים יש צורך ביותר מניקור אחד לניקוז הנוזל, אבל זה בדרך כלל מסתדר תוך שבועיים - שלושה ואין מקום לדאגה.