תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה :
"לחגוג את החיים", יום עיון לנשים המתמודדות עם סרטן השד.
יום העיון מיועד לחולות, למחלימות, ולבני משפחותיהן
יום העיון יתקיים ביום שלישי, 28/10/14, ב"כפר המכביה", רח' פרץ ברנשטיין 10, רמת גן. החל מהשעה 9:30 בבוקר.
יום העיון בהנחיית דר' נאוה זיגלמן-דניאלי, מנהלת תחום אונקולוגיה, מכבי שירותי בריאות.
יום העיון הינו ללא תשלום.
למידע נוסף ולהרשמה:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8393
שלום,
אני בת 29 ולפני כחודש וחצי זוהה אצלי גוש בשד ימין.
ממצאי US, ממוגרפיה, ביופסיה ו – MRI ועל פי המלצת כירורג מומחה
נקבע כי הממצאים מראים על: LG DCIS עם מקבץ הסתיידויות בשד ימין נרחב (בהתאם ל – MRI). בלוטות לימפה עם מראה מבני תקין.
המלצת הכירורג הוא לבצע ניתוח כריתתי של רקמת השד משמר עור מימין עם שחזור. כולל שיקול של כריתת שד שמאל כאקט מניעתי – הכירורג אינו ממליץ לעשות אך טוען שזו בחירה שלי בלבד (ממליץ באם לאחר בדיקה גנטית יתגלה גן (BRCA)
רציתי לשאול לגבי הטיפול המשלים לאחר ניתוח הכריתה:
1) האם ידרש טיפול משלים כלשהוא לאחר הניתוח ואיזה מצבים (גם אם יהיה DCIS בביופסיה)?
2) בכוונתי להיכנס להריון, האם הנ"ל ישפיע ואם כן, מתי יהיה ניתו להיכנס להריון?
תודה,
שלום רב,
בהנחה שאכן מדובר בDCIS בלבד, ועברת כריתה שד- ניתן להימנע על פי רוב מטיפול מונע כלשהו.
לגבי הריון- אין מניעה להיכנס להריון אחרי אבחנה של סרטן שד. כמובן בתנאי שאינך נוטלת טיפול אנדוקריני משלים (טמוקסיפן). לגבי מועד מתאים- אין לכך "תשובת ספר". כלומר לא קיימת הנחיה על זמן שבו עלייך להימנע מהריון.
בהצלחה,
דר' רינת ירושלמי
בעיקרון- הטיפול הססטמי שניתן, ובמקרה הזה דוקסיל מטפל בכל הגרורות. הסיכוי לתגובה מהטיפול תלוי בגורמים רבים. הטיפול נחשב יעיל.
לגבי שאלתך על דרכי מעקב - אם תפקודי הכבד מופרעים הרי ששיפור יהווה עדות לתגובה. כמובן שגם מרקרים בדם כמו CA15-3 יכולים ללמד על המסה הגידולית בגוף. ניתן להעזר גם בסונר כבד.
ולשאלתך האחרונה על חומרת המצב- אין בידי נתונים על מידת הפיזור , הפגיעה בתפקודי כבד וכו' , כך שלא אוכל להחליף את השיחה אצל הרופא המטפל.
בברכת שנה טובה ובריאה.
לפני שנה עברתי כריתה דו"צ. בלוטות נקיות. ללא טיפולים בכלל. מטופלת רק באנסטרול.
האם עדיין צריכה ביטוח מיוחד לחו"ל, או שאפשר את הביטוח שמציעה מכבי?
דר שלום,
אני בת 29 ושוקלת לבצע כריתה מניעתית של שד שמאל בעקבות DCIS בשד ימין
השאלה שלי היא בעקבות המאמר הנ"ל http://ww5.komen.org/Content.aspx?id=6442452097
מצד אחד אומרים ש - CPM greatly lowers the risk of developing cancer in the healthy breast
ומצד שני
Between 3 and 9 percent of these women who choose lumpectomy or unilateral mastectomy (removal of only the breast containing cancer) will go on to develop breast cancer in the opposite breast
כמו כן, ישנם מאמרים נוספים המציינים כי הסיכוי לחלות בסרטן השד בצד השני (כאשר לא מבצעים כריתה מניעתיתי שלו) הוא עד 4 אחוז. נראה מספר מאוד נמוך.
Women who have had breast cancer are at a slightly higher risk of developing cancer in the second breast, especially if they have a genetic mutation. However, among women without genetic mutations, the chance of developing cancer in the second breast is about 2 to 4 percent over five years. What’s more—evidence shows that removing the cancer-free breast does not improve survival rates.
לכן אם כריתה מניעתית של השד השני (לא נגוע) מורידה את הסיכון לחלות בצורה משמעותית אז צריך להתבטא במספרים גדולים יותר ולא 3-9 אחוז.
למה הניגוד בין הדברים?
מה הסיכויים לחלות בסרטן שד בצד השני (הבריא) כתוצאה מאי ביצוע כריתה מניעתית שלו?
תודה
בפורום כזה אןי אפשרות לתת ייעות פרטני
הסיכון לפתח סרטן בשד השני תלוי בין היתר בגיל, ובספור משפחתי ו/או מוטציה גנטית
בהיעדר גורמי סיכון משמעותיים הסיכון לפתח סרטן בשד השני הוא אכן נמוך מאוד, והרבה עפמים אין סיבה רפואית לכריתה מפחיתת סיכון שכזו. יש שבוחרות בכל זאת כריתה שד השד השני כדי לשפר תוצאה קוסמטית וסימטריה, או כדי להפחית את רמת הדאגה.
ממליצה שתתייעצי עם האונקולוגי/ית והכירורג/ית שלך לגבי הסיכון הפרטני שלך לפני קבלת החלטה כל כך דרמטית.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
אני בת 29 והממצאים שהתגלו מצביעים על LG DCIS עם מקבץ הסתיידויות בשד ימין נרחב.
בהיבט היסטוריה משפחתית – סרטן שד אצל סבתא מצד האבא בגיל 70.
האם הנ"ל מגדיל את הסיכוי לסרטן בשד השני?
מהם גורמי הסיכון המשמעותיים (מלבד מוטציה BRCA)?
ברשותכם מספר שאלות אני בהתחלת הדרך וטרם קבעתי פגישות יעוץ עם אונקולוג אם כי ברור מהבדיקות שנעשו עד כה שהמצב לא פשוט.1. לאור מצבי רציתי לדעת איזה ממרכזי השד נחשב המתקדם ביותר בארץ?2. אני גרה בצפון. האם זה ריאלי לקבוע פגישות ואולי טיפול במרכז בהנחה שאוכל להגיע פעם או פעמיים בשבוע? האם במידה ונדרשת כימותרפיה ניתן לקבל אותה בכל מקום או רק במרכז הרפואי אליו נדרשתי מלכתחילה?תודה רבה
באופן כללי אני יכולה לאמר לך, שרמת הטיפול האונקולוגי בכל הארץ גבוהה מאוד.
חשוב שיהיה לך קשר טוב עם הרופא המטפל . מרכז קרוב לביתך יקל עלייך מאוד.
אם את מתלבטת לגבי מטפל כזה או אחר תוכלי להעזר גם ברופא המשפחה שקרוב לודאי מכיר היטב את האונקולוגים באזור.
בברכה ובהצלחה,
אשמח אם תסבירי לי מה משמכעות המשפט הבא:
CPM greatly lowers the risk of developing cancer in the healthy breast, but it does not appear to increase overall survival and is not routinely recommended.
איך יתכן שכריתת השד הבריא מקטינה את הסיכוי לחלות בסרטן אבל לא את השרידות?
אשמח לקבל פירוט נרחב לגבי המושג "שרידות"
אני מניחה שהכוונה לcontra-lateral prophylactic mastectomy.
איני יודעת מאיזה מאמר הוצאת את המשפט ומה הקשרו. באופן כללי- כיון שיש היום טיפולים מצוינים- גם בהופעת מחלה אפשר לטפל ולכן ההישרדות לא משתנה.
ממצאי US, ממוגרפיה, ביופסיה ו - MRI ועל פי המלצת כירורג מומחה
המלצת הכירורג הוא לבצע ניתוח כריתתי של רקמת השד משמר עור מימין עם שחזור. כולל שיקול של כריתת שד שמאל כאקט מניעתי – הכירורג אינו ממליץ לעשות אך טוען שזו בחירה שלי בלבד (ממליץ באם לאחר בדיקה גנטית יתגלה גן (BRCA .
יש לי מספר שאלות שאשמח לדיתך:
1) אשמח לקבל את דעתך לגבי הצורך בכריתה מניעתית של שד שמאל.
2) המלצת אחת מבתי החולים שביקרתי היא לא לבצע כריתה מניעתית של שד שמאל, האם עדיף לחיות עם המחשבה התמידית שאני יכולה לחלות שוב? על סמך מה מבוססת ההמלצה שלהם?
3) במידה ולא מבוצעת כריתה מניעתית של השד השני ואין את הגן BRCA. האם הסיכוי לחלות בסרטן השד בשד הנותר עולה?
4) האם לאחר כריתת השד החולה, נדרש לבצע מעקבים וביקורות בצורה שוטפת? או שעצם הכריתה מבטיחה הבראה מוחלטת מהמחלה?
5) האם לאחר ניתוח הכריתה נדרש לקחת כדורים כלשהם או לבצע השלמה של טיפולים אונקולוגיים – בהנחה שלאחר ביופסיה של השד שהוסר לא נמצאו ממצאיים אחרים?
6) האם החולי בסרטן השד, מגדיל את הסיכוי לתחלואה בסרטן אחר?
אשמח להתיחסותך הקדם האפשרי.
שאלותייך רבות ודורשות שיחה אישית.
באופן כללי אני יכולה לאמר לך שהספרות העדכנית מעודדת לכיוון של כריתת שד מניעתית אצל נשאיות BRCA ובמיוחד צעירות כמוך, אך כפי שציינת טרם בדקת האם את נשאית . קיימים מצבים שממליצים על כריתה דו"צ גם כאשר לא נמצא גן.\המידע שסיפקת גבי מחלתך מועט ולכן לא אוכל לאמר מעבר לכך.
שבוע טוב,
להלן תוצאות בדיקת ממוגרפיה+us שד של בדיקות שנערכו לי בשל דימום מן הפיטמה:
ההפניה (הפרשות מהפטמה). באיזור זה הודגמו צינוריות צינוריות חלב מורחבות, מכילות בחלקן נוזל סמיך.
חלב מורחבות, חלקן עם הרחבה ציסטית, מכילות בחלקן
נוזל סמיך.
בשעה 4 כ- 2 " ס מ מהאריאולה הודגם מבנה תת הדי,
מוגדר, אווסקולרי, בקוטר כ- 0.5 מ" ס , שפיר.
לכאורה, הבדיקות תקינות. אלו בדיקות נוספות עלי לערוך לאור העובדה שהדימום קיים? תודה
ממליצה שתבדקי גם על ידי כירורג/ית, וכדאי לשקול אפשרות של שליחת ההפרשה לבדיקה מיקרוסקופית.