תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אשתי חולת סרטן שד גרורתי כבר 8 שנים עברה כריתה ושחזור של שד שמאל
קיבלה כל סיגי הטיפולים ללא תוצאות
כרגע ללא כל טיפול בהמלצת האונקולוגית ישנה 20 שעות ביממה לעתים אגרסיבית ולעתים מבולבלת מקבלת סטרואידים וקנאביס
האם מישהו יכול להאיר את עיני מה התהליכים הצפויים?
סרגל זמן?
אנא הפני את שאלתך לפורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון באתר האגודה, למענה של גנטיקאית. ראי קישור:http://www.cancer.org.il/forums/20.aspxבברכה,מרכז המידע
אני מקבלת זומרה לטיפול בגרורות בעצמות פעם בחודש. קראתי שההמלצה כיום בארצות הברית היא שאחרי מתן רצוף של פעם בחודש במשך שנה לעבור לפעם בשלושה חודשים.
האם זאת ההמלצה גם בישראל?
תודה רבה ושנה טובה
יעלה שלום רב,
ההמלצה שאת מספרת עליה מבוססת על מחקר, שהוצג לאחרונה המאפשר "הקלות " מסוג זה.
ברצוני לציין כי היה גם מחקר מוקדם יותר שלא תמך בהנחיה זו ולכן מה שנותר לי לאמר הוא שההמלצה צריכה להיות אישית ומבוססת על מידת הסימפטומים ומספר הנגעים בשלד, תפקודי כליה ועוד..
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
שלום רב,
מינון של מרבית התכשירים הכימוטרפיים ניתן לפי חישוב שכולל בחשבון גובה ומשקל. המינון נקבע על סמך מחקרים קודמים.
האונקולוג המטפל קובע את המינון.
בברכה ושבוע טוב,
באבחון נרשם T2
N1 ׂׂ)3/3)
not yet estabished
er 1.8
pr negative
her2 negative
ki67 15%
מה הכוונה
T2 - גידול שגודלו 2-5 ס"מ
N1 3/3 - כנראה ש 3 בלוטות שהוצאו נגועות?
ER 1.8 - לא בטוחה מה אומר המספר הזה, בד"כ מדווח באחוזים
PR neg - אין רצפטורים לפרוגסטרון
Her2 neg - לא רגיש להרצפטין
Ki67 15% - נטייה נמוכה עד בינונית של התאים להתרבות.
עד כאן הפרשנות המילולית, כדי להבין את משמעות התשובה מבחינת סיכויי החלמה והמלצות לטיפול יש כמובן צורך בעוד הרבה אינפורמציה, שכדאי לקבל מהרופאים המטפלים
דר' תניר אלוייס
שלום רב
אמי בשנות הארבעים המאוחרות לחייה קיבלה במשך כשנתיים טמוקסיפן לטיפול בסרטן שד שהתפשט לעצמות. אינה סובלת מכאבים ונראית טוב.
במשך התקופה שנטלה את הטמוקסיפן מאוד סבלה ממנו, בעיקר מעייפות וכן מהשמנה ניכרת, שמאוד מפריעה לה. לפני כחצי שנה הייתה בביקורת אונקולוגית, והרופאה המטפלת שלחה אותה לבדיקת פט שבה נמצא שהמחלה בעצמות מתקדמת, ולכן העבירה אותה ללטרוזול. כאמור אינה סובלת מכאבים כלשהם ובבריאות טובה. אמי מסרבת סירוב מוחלט אפילו לנסות את הכדור החדש. היא חוששת מהשמנה נוספת ומהעייפות שהתלוותה לטיפול בטמוקסיפן.
ברור מהתקדמות המחלה שלה שהתהליך מאוד אטי. אמרתי לה שאם היא הייתה סובלת מסרטן אלים לא הייתי מנסה להשפיע עליה, אבל דווקא בגלל שהסרטן שלה אטי היא עלולה לפגוע באופן משמעותי באיכות החיים שלה בעתיד בלי למות מהמחלה, לפחות לא מיד. האם יש היגיון בטענתי? סליחה על האורך. אשמח לתגובה תודה רבה מראש ענבל
ענבל שלום רב,
טיעונייך הגיוניים ביותר והם גם נתמכים ע"י מידע שהצטבר בספרות אשר מלמד מספר דברים. 1) מבין חולות השד עם גרורות יש כאלה עם מחלה איטית , אשר חיות שנים רבות. 2)הטיפולים החדשים שנכנסו בשני העשורים האחרונים הוכיחו שהם מאריכי חיים.
למרות האמור לעיל- העיקרון הבסיסי בטיפול במצב זה הוא חשבון "רווח" אל מול "הפסד", כאשר המוטו הוא שאיכות החיים היא החשובה.
אני בטוחה שכשאמך תחוש פחות טוב תופעות הלואי של התרופות יראו לה שוליות.
בינתיים ניתן לנסות לשכנעה לעשות ניסוי לשבועיים ולהחליט.
כל טוב,
אשתי מטופלת בדוקסיל (טיפול ראשון) לאחר טיפולים ממושכים בקסלודה וארומזין.
לאחר החמרה במחלה (סרטן שד גרורתי לעצמות) הוחלט על המשך טיפול בדוקסיל.
אנו בוחנים אפשרות של טיפול הידרותרפיה כדי להקל על הכאבים.
האם ניתן לבצע טיפול כזה במקביל לטיפול השוטף בשלב זה - אחת לארבע שבועות?
יש לציין כי מי הבריכה הינם בטמפרטורה של כ- 34 מעלות .
האם קיים סיכון של זיהומים ממי הבריכה?
תודה
אני מחלימה - תודה לאל מסרטן השד
עברתי טיפולי כימו קשים שהסתיימו לפני קצת יותר משנה והקרנות שהסתיימולפני 10 חדשים, ואני עדיין סובלת מכאבים בקיבה - אחת לשבועיים בערך ובחילות על בסיס יומיומי בעיקר אחרי אוכל
עברתי לפני כחצי שנה קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה והתוצאות הראו שהכל בסדר.
אשמח לעצות והמלצות מבעלות ניסיון ורופאים
שלום חני,
לא ברור לי למה את מייחסת את התופעות שתיארת לכימוטרפיה אחרי כל כך הרבה זמן..
אני ממליצה לך לפנות לרופא/ת משפחה ולבצע בירור מקיף על פי חוות דעתו/ה.
ייתכן שיש מקום לשקול ביצוע אולטרסאונד בטן, גסטרוסקופיה חוזרת או בדיקות אחרות.
דר 'תניר אלוייס