תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
עופרה שלום רב,
החלטה טיפולית מסוג זה ניתן לבצע רק אם מכירים היטב את המטופלת ומחלתה.
חסרים פרטים כגון מצב רצפטורים וכו'.
באופן כללי אציין, כי במקרים מסוימים ניתן לתת טיפול משלים גם כאשר הספירה נמוכה יותר.
מצבך מורכב יותר ומכאן היה חששו של הרופא המטפל.
בכל מקרה גם הטיפול זהצלחת לקבל יש ביכולתו להפחית באופן ניכר את שיעורי החזרת המחלה.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
ד"ר ירושלמי שלום,
תודה רבה על תשובתך. המאפיינים הנוספים מלבד מה שכבר צויין:
ER:3+, PR:0.6, Ki67:20% בממוצע ומוקדים של 35-40%, P53:Neg, LVI: Pos.
עפ"י ייעוץ המטולוגי אפשר היה להמשיך בשלב זה את הטיפול. מה גם שהספירות
עלו חזרה די מהר.
מבקשת לוודא שהבנתי נכון, האם מה שאת אומרת הוא שגם שני טיפולים כימותרפיים
בלבד שקיבלתי בטקסול עשויים להועיל מבחינת התרומה של המרכיב הכימותרפי?
מה ידוע לגבי הסתברות ההישנות של המחלה?
תודה רבה,
עופרה'לה
שלום גילי,
אם עברת ביופסיה, אז בתשובה הפתולוגית אמור להיות כתוב receptors או estrogen receptor, progesteron receptor
לפעמים לוקח כמה ימים נוספים עד שתשובות הרצפטורים מוכנות.
דר' תניר אלוייס
שלום רב,
אני בת 29 ולפני כחודש זוהה אצלה גוש בשד ימין.
ממצאי US, ממוגרפיה, ביופסיה ו - MRI ועל פי המלצת כירורג מומחה
נקבע כי הממצאים מראים על: LG DCIS עם מקבץ הסתיידויות בשד ימין נרחב (בהתאם ל – MRI). בלוטות לימפה עם מראה מבני תקין.
המלצת הכירורג הוא לבצע ניתוח כריתתי של רקמת השד משמר עור מימין עם שחזור. כולל שיקול של כריתת שד שמאל כאקט מניעתי – הכירורג אינו ממליץ לעשות אך טוען שזו בחירה שלי בלבד (ממליץ באם לאחר בדיקה גנטית יתגלה גן (BRCA .
הועברה אליי הפנייה לבית החולים.
פונה אליכם מאחר ואיני מכירה את תהליך הדרוש על מנת להניע את התהליך הניתוחי מול בית החולים שלכם.
אשמח לפרטים נוספים אודות:
המלצתכם לגבי כריתה מניעתי של שד שמאל.
והסבר לגבי אופן ביצוע הניתוח וההכנות אליו בדגש על: אופן קביעת מועד הניתוח, הצוות המנתח, בחינה של המקרה על ידי אונקולוג, כירורג ופלסטיקאי לקראת הניתוח וכו'.
אשמח להתיחסותכם בהקדם האפשרי.
תודה
עליך לפנות למרכז השד או למרפאה כירורגית בבית החולים בו את מעוניינת לעבור את הניתוח על מנת לקבל ייעוץ פרטני, המלצות והסברים.
בכל בתי החולים הגדולים בארץ קיים צוות רב מקצועי שעובד בשיתוף פעולה, וכן אחות מתאמת שיכולה ללוות אותך לאורך התהליך.
שלום
לאמא שלי היה סרטן השד לפני שנתיים,טופלה בכימוטרפיה.מאז מרקרca19-9 היה גבוה-100 ירד ל 56 ועכשיו עלה שוב ל110 . האם המקרר ספציפי לאבחון סרטן ? מה הסיבות לעליית המקרר חוץ ממחלת סרטן?
שלום,
לא ברור מפנייתך האם היה קשר בין הופעת המחלה לעליית הסמן. בכל אופן לא מדובר בסמן אפייני לסרטן השד. לעליית סמנים יש סיבות רבות , חלקן קשורות במחלות שפירות.
בברכה
בעיקרות טיפול בקרינה מפחית חזרה מקומית ומאריך השרדות.
כמובן שכל מקרה לגופו. בעקרון יש אינדיקציות בודדות לקרינה אחרי כריתת שד. מפנייתך לא ברור לי מה האינדיקציה במקרה שלך. האם מדובר בגידול גדול?
תודה על תשובתך.
הגידול היה בערך 2-2.5 ס"מ והעה ליד הפטמה. כמו כן היו הסתיידויות טרום סרטניות. תוצאות הניתוח - נשארו רק מוקדים של DCIS ללא invasive carcinoma. בלוטות לא נגועות.
לאשתי נמצאו מספר גושים סרטניים בשד שמאל.
כתוצאה מכך היא עברה כריתה מלאה (Skin sparing masectomy).
גם בוצע ביופסיה של בלוטת הזקיף שיצא עם תאים בודדים (פחות ממאתיים).
לאחר שירד הנפיחות גילינו שאחד הגושים עדיין שם.
בוצע אולטרה סאונד וביופסה ונמצא גידול סרטני dcis.
נאמר לנו שמדובר בזנב השד (למרות שהגוש כעשר ס"מ מתחת לבית השחי).
יש לי שני שאלות:
1. האם יש צורך לבדוק יותר בלוטות למפה במקרה כזה או שבלוטת הזקיף מספיק טובה?
2. כיצד יתכן שבכריתה לא הוסר גידול שידעו עליו מלפני הניתוח (כיצד נוודא שלא יקרה שוב פספוס כזה).
בהיעדר פרטים מלאים לגבי הרקע ומאפייני הגידול אי אפשר לייעץ אם בלוטת זקיף מספיקה במקרה כזה. ובכל מקרה חוות דעת פרטניות מוטב לא לחפש באינטרנט, אלא לפנות עם כל החומר לקבלת חוות דעת מסודרת.
לגבי הגידול שהושאר - זה בוודאי לא נעים אבל יכול לקרות, בעיקר אם מדובר בשד גדול, ואם הגידול הנוסף נמצא זו רק חצי צרה, כי כעת אפשר לסמן ולהוציא אותו בוודאות. לו לא היה נמצא ולא היה מוצא היה יכול להיות פחות סימפטי..
לגבי השלמת בירור וסימון של הממצא לפני הניתוח - גם את זה צריך להשאיר לרופאים המטפלים הבקיאים בפרטי המקרה, או לפנות עם כל החומר לקבלת חוות דעת מסודרת.
אניממליצה לך לחזור להבדק, לראות אם יש צורך בבדיקות נוספות או בירור נוסף.
בכל מקרה מומלץ לעבור בדיקת שד אחת לשנה, ואם יש תלונות חדשות או מתמידות על אחת כמה וכמה.
שלום. זה שוב אני בשם גיסתי.
תוצאת הביופסיה שלה היא her-2 neu positive +3 -15% k167-25%
האם בתוצאה כזאת טוב ויעיל לתת הרצפטין כטיפול מונע במקום טיפול כימותרפי שהורס עוד כמה מערכות בגוף על הדרך.
הרצפטין היא אכן תרופה מצויינת במקרים של ביטוי יתר של החלבון HER2, אבל היא הרבה פחות יעילה כאשר ניתנת לבד בלי כימוטרפיה. זה נכון שיש לכימוטרפיה תופעות לוואי, רובן הפיכות, ולא מדוייק לומר שהיא "הורסת עוד כמה מערכות בגוף"
אובחנתי ב-invasive lobular carcinoma and dcis/
er - positive + 3
PR= negative
her 2= negative
המנתח סבור שיש לעשות כריתה מלאה ולא חלקית. האם בכ"ז אפשר חלקית ? ועד כמה הניתוח דחוף מבחינת זמן? האם אפשר לעשותו בעוד כחודשיים.
אין שום אפשרות לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, בוודאי לא לגבי סוג ניתוח, ובוודאי לא עם המידע החלקי שמסרת.
בכל מקרה זה אינו ניתוח דחוף ובהחלט יש זמן לשמוע חוות דעת נוספת, אם כי חודשיים נשמע לי קצת יותר ממה שהייתי ממליצה להמתין לניתוח. אבל להמתין 4-5 שבועות כדי להתייעץ ולקבל החלטות בנחת בהחלט סביר.