תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום.
גיסתי הסירה גידול בשד עם שוליים נקיים ,בלוטות נקיות אבל עם חשד לתאים סרטניים בכלי דם לפי תשובות הפתולוגיה
. האם במצב כזה נחוץ ורצוי לבצע בדיקת הדמיה pet ct לבדיקת גרורות בגוף לפני שמתחילים בטיפול כימותרפי אגרסיבי רק כטיפול מניעתי. מה דעת הרופאים בפורום על תזונה מתוקה ופחמימות כאשר מתמודדים עם סרטן לאחר שהתגלה.
שלום רב,
ההחלטה לפני ביצוע בדיקות צריכה להתקבל עלידי הרופאים המטפלים על סמך המידע המלא המצוי ברשותם. בנוכחות בלוטות לימפה תקינות אין הכרח לבצע PET CT לפני תחילת כימוטרפיה, אם כי זו כנראה גם לא תהיה טעות.
מומלץ להפנות השאלה לאונקולוג/ית המטפל/ת.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שאלתי לגבי הבדיקה הייתה לגבי ביצוע הבדיקה במטרה למנוע אולי את הטיפול הכימותרפי במידה והבדיקה תצא נקייה.
לא קיבלתי תשובה לגבי תזונה מתוקה עם פחמימות. האם מותרת במצבה.
חזרה לטיפול שכבר קיבלת במשך זמן רב היא האופציה הפחות מועדפת.
את כותבת שהומלץ לך על אדריאמיצין (Doxorubicin) . יש doxorubicin, המשתחרר באופן איטי וניתן פעם בארבעה שבועות -Doxil שפעמים רבות מאפשר מתן ללא נשירת שיער. התרופה בסל השירותים בקריטריונים מסוימים .
בברכה ושבוע טוב,
דר' רינת ירושלמי
לא כתבת האם הקולטנים לגידול חיוביים. במקרה שכן ניתן לתת טיפול אנדוקריני עם או בלי טיפול ביולוגי.
בברכה
כן.
שלום לך, בשיחה עם הרופא היום שאלתי לגבי הקולטנים ותשובתו היתה שהינם שליליים שאין לנו הרבה ברירות ושאודיע לו אם אנו מוכנים לקבל את הטיפול באדריאמצין.
שלום,
בת 39
גוש בשעה 5
0.6 מ"מ
אחות נפטרה מסרטן והאמא יש לה את המחלה.
סיכויים גדולים לסרטן השד?
שלום קרן,
אי אפשר לקבוע על סמך הנתונים שמסרת מה הסיכון שמדובר בגידול סרטני,
יש להשלים בירור כולל, במידת הצורך, ביופסיה על מנת לקבוע במה מדובר.
אי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, מה גם שהפרטים שנמסרו חלקיים מאוד.
אם יש התלבטות לגבי הטיפול המוצא כדאי לפנות לקבלת חוות דעת שנייה באופן אישי, עם כל הנתונים המלאים.
שלום רונית,
כל זמן שהסמנים הם בתחום התקין אין משמעות לעלייה כזו קלה, אבל לא ברור למה נבדקו מלכתחילה - אם בגלל תלונות יש להמשיך לברר בלי קשר לרמת הסמנים. לא מומלץ לבצע בדיקות מרקרים כחלק ממעקב שגרתי.
שלום אסתי,
לא ברור על מה מבוססת ההצעה להמנע מדיקור,
אם הוצאו הרבה בלוטות לימפה מהצד של הגידול אולי מומלץ לא לבצע דיקור באותה יד, אבל מעבר לכך עלייך לשאול את מי שאמר לך לא לבצע דיקור.
שמתי לב שכבר תקופה ארוכה יש לי הפרשה מועטה בצבע לבן מהפטמה שהיא שקועה, בפטמה השנייה אין לי את אותו הדבר.
לפני כשנה הלכתי רק לכירורג והוא אמר שהכל בסדר, דאגתי מאוד בגלל שראיתי שאחד התסמינים לסרטן השד הוא פטמה שקועה.
שאלתי היא האם ההפרשה הזו היא נורמלית או לא?
אני בת 24 , לא משתמשת בגלולות ולא בהריון.
תודה מראש
מה שאת מתארת לא נשמע מאוד מדאיג, אבל מכיוון שאי אפשר לתת ייעוץ פרטני בפורום כזה, עלייך לחזור לכירורג יגם יבדוק אותך ויתרשם מהממצאים ויחליט אם יש צורך בבירור נוסף.
להרבה נשים יש פטמה מעט שקועה באופן טבעי, כך שזה בפני עצמו, אם לא מחמיר ולא משתנה, אינו סיבה לדאגה.
ההאם תוכלו להמליץ לי על כישוריה של ד"ר לוי נועה בנדט כמנתחת שד?
אני מעוניינת לעבור כריתה מלאה, ורוצה שההליך יעשה ע"י מומחה בתחומו.
תודה.
מלי שלום רב,
הפורום קבע לו כמטרה להביא מידע מקצועי לכלל המשתתפים. אנו מבקשים להימנע מהמלצות או ביקורות על רופאים במסגרת פורום זה.
אני מניחה ש 4 הבלוטות שהוצאו הן בלוטות זקיף, במקרה כזה הסיכון להתפתחות בצלקת לימפטית כתוצאה מזיהום מדקירה ללקיחת דם הוא זעיר ביותר, אם כי לא אפסי.
אם 4 בלוטות הוצאו בדיסקציה אקסילירת ייתכן שיש יותר פגיעה בניקוז הלימפטי ובמקרה כזה כדאילהמנע אם אפשר מדקירה ביד הזאת, למרות שהסיכון מזיהום כתוצאה מדקירה חד פעמית הוא קלוש.
התשובה כוללת מס' ממצאים שבהיעדר כל ידע לגבי פרטי המקרה אין אפשרות להתייחס אליהם בפורום כזה.
מומלץ לחזור לרופא המפנה לקבל הבהרות והמלצות להמשך בירור / טיפול