תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני בת עשרים ושבע.
נוטלת טבעת נוורינג במשך כשנתיים.במשך תקופה ארוכה שילבתי בהמלצת הרפאה שלי גם כדורים של פרימולוט נור- כדי למנוע דימומים ולדחות קבלת ווסת.
סובלת תקופה ארוכה מכאבים בשד ואי נוחות באזור, וכן השמנה במיוחד באזור השדיים. למרות הנסיונות להוריד במשקל.
האם עלי לבצע ממוגרפיה?
אציין שאימי ואחותה חלו בסרטן השד.
ערכתי בדיקת אולטרסאונד שיצאה תקינה.
למרות זאת אני מודאגת, וגם מרגישה לא בנוח עם הכאבים.
שלום רב,
אי אפשר לתת המלצה לביצוע בדיקה מסויימת בפורום כזה, בגיל 27 ממוגרפיה בוודאי אינה הבדיקה הראשונה המומלצת..
מומלץ לגשת להבדק אצל כירורג לקבל המלצה פרטנית להמשך בירור או מעקב.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום,
אני בחורה בת 23. לאמא שלי היה סרטן השד, אך היא עשתה בדיקה ואינה נשאית של הגן.
מזה זמן רב אני מרגישה לעיתים כאבים קלים בחזה בצד שמאל.
האם אני נמצאת בקבוצת סיכון למרות שלאמי אין את הגן? האם יש סיבה ללכת להיבדק?
תודה
כאב שד הינו תלונה שכיחה אצל צעירות.
יחד עם זאת , בשל הסיפור המשפחתי , המכניס אותך לקבוצת סיכון , למרות התשובה הגנטית וגם בגלל שמדובר בתסמין חדש, ממליצה על בדיקה אצל כירורג/ית שד.
בברכה ושבוע טוב
דר' רינת ירושלמי
ברצוני לשאול איזה תוסף תזונה היעיל ביותר ? ושל איזו חברה ? נגד גלי החום בעקבות נטילת טמוקסיפן נגד הישנות סרטן השד
טלי
יש מספר דרכים להתמודד עם התופעה הן באופן תרופתי והן באמצעות הרפואה האינטגרטיבית. לגבי תוספי מזון יש תמיד חשש מפגיעה ביעילות הטיפול. בכל מקרה ממליצה שתפני שאלתך לפורום לרפואה אינטגרטיבית.
בברכה
אובחנתי כי invasive ductal carcinoma grade 2
אשמח לקצת פירוט פולשני/לא פולשני/ גרורתי/
מדובר בסרטן שד פולשני . לכל ממאירות פולשנית יש פוטנציאל למחלה גרורתית. לא ציינת האם יש פיזור לבלוטות או האם בצעת בדיקות הדמיה כמו CT, ולכן אין לי אפשרות לאמר מעבר לכך.
סובלת תקופה ארוכה מכאבים בשד ואי נוחות באזור, וכן השמנה, למרות הנסיונות להוריד במשקל.
יעילות הממוגרפיה בגיל זה קטנה מאוד .
סיפרת כי אמך ודודתך לקו בסרטן השד. חשוב מאוד שיבצעו בדיקה גנטית. אם אכן נשאיות , יש סיכוי של 50% שהגן עבר אלייך. במקרה של נשאות גנטית מומלץ לבצע גם בדיקת MRI שדיים.
אני שבוע לאחר למפקטומי והוצאת 2 בלוטות לימפה. יש חוסר תחושה בבית השחי. אין בכלל כאבים לאחר הניתוח.
האם חוסר התחושה אמור להעלם?
חוסר התחושה עשוי להשתפר, אך לצערי פעמים רבות הסימפטום נשאר לפחות בחלקו.
אני מניחה שהטיפולים עזרו לתקופה מסוימת , שלאחריה פיתח הגידול עמידות וכעת צריך לבחור טיפול אחר.
החלק המעודד הוא -שקיימים טיפולים רבים וטובים לטיפול בסרטן השד. התאמה כזו יכולה להתבצע בעזרת הרופא המטפל שמכיר את פרטי המחלה ואת המטופלת.
בברכה ובהצלחה,
כבר שנים יש לי גושים בשדיים ונאמר לי שצריך להיות במעקב אבל אלו גושים לובולריים שפירים ולא מטרידים. לאחרונה בבדיקה שגרתית אצל כירורג שד, נתגלו שני גושים גדולים במיוחד ונשלחתי לאולטרסאונד ובעקבותיו לביופסיה.
בתוצאות הביופסיה נכתב:
foci of lobulr carcinoma in situ, fibroadenomatous and fibrocystic changes, microglandular and lobular hyperplasia and microcalcifications.
מה זה אומר? מה הדחיפות לפנות לרופא? כרגע יש לי תור לכירורג מומחה לעus וד שבועיים. האם זה בסדר או שהממצא דחוף יותר וחשוב להקדים את התור?
אני בת 36.
ורד שלום רב,
הממצאים מראים, כי את נמצאת בקבוצת סיכון מוגבר לפתח סרטן שד. התור שנקבע לך נשמע סביר בהחלט. בביקורך אצל הכירורג את צריכה לדון בשני נושאים 1) האם לדעת הכירורג , שמכיר את בדיקות ההדמיה שלך הוצא הנגע החשוד 2) מה היא אסטרטגיית המניעה שמתאימה עבורך?
קיימות מספר אפשרויות עליהן תדוני עם הכירורג.