תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
מדובר בגידול שיאנו רגיש להורמונים, אבל כן רגיש לתרופה שנקראת הרצפטין, שניתנת בד"כ ביחד עם כימוטרפיה.
המלצות פרטניות לגבי טיפול יש לקבל מהרופאים המטפלים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
כל טיפול תרופתי עלול לגרום לכאב ראש. הדרך הטובה ביותר לבדוק זאת היא הפסקת הטיפול לכשבוע (בתאום עם הרופא המטפל) ומעקב.
דר' רינת ירושלמי
שלום, איזה תשובה מתקבלת בביופסית חתך קפוא של בלוטת הזקיף ? האם התאים תקינים או לא, האם ניתן בודאות לזהות תאים ממאירים? האם יכול להיות שכתוצאה מניתוח למפקטומי 3 שבועות לפני יש תגובה בבלוטות לימפה ולכן התוצאה היתה שהבלוטה הראשונה נגועה? יש לציין שבבדיקה ידנית ואולטראסאונד הבלוטות היו תקינות. עוד לא קיבלנו את התשובות הסופיות של הביופסיה .
השאלה והסצנריו לא לגמרי ברורים לי, אני מניחה שצריך להמתין לקבלת התשובות הסופיות מהניתוח, שהן המדויוקת ביותר והקובעות.
צהרים טובים,
מהי המשמעות של:
IDC קולטנים חיוביים HER-1 KI67-5%?
תודה
IDC - invasive duct carcinoma - גידול חודרני ממקור צינורות החלב
Ki67 %5 נחשב נמוך, כלומר מאפיין של גידול לא אלים
לא מקובל לבדוק Her1, אני מניחה שהכוונה היא ל Her2 +1 שזה אומר שאין ביטוי יתר של החלבון Her2 (כלומר Her2 שלילי).
תודה על המענה.
מה זה אומר Her2 שלילי?
אני בת 64, אחרי למפקטומי של גידול בגודל 1 ס"מ, הסרת בלוטת זקיף והקרנה תוך ניתוחית ועדיין לא הגיעו תוצאות הפתולוגיה מהניתוח.
Results:
1. Estrogen receptors: negative nuclear staining in tumor cells
2. Progesterone receptors: negative nuclear staining in tumor cells. Few isolated positive cells arecin
3. CERPB2 (4B5): positive membrane staining in tumor. Score report to treating physician 3+. Strong staining
שלחת מאפיינים של הגידול שנמצא. תשובה מסוג זה חייבת דיון והסבר מפורט מול הרופא השולח . לצערי ,איני חושבת שנכון שההסבר הראשוני ינתן בפורום אינטרנטי. מציעה שתקדימי את התור אצל הכירורג.
שלום ד"ר ירושלמי
חשוב! בבקשה תשובה בהקדם האפשרי.
בת 53, אל וסת 50 , ברקע משפחתי סרטן שד, אמא ובנות דודות
בממוגרפיה 09/2013 - נראו הסתיידויות חדשות בשני מוקדים בשד שמאל.
מוקד חיצוני עליון IDC , מוקד מרכזי פנימי DCIS
עברתי ניתוח למפקטומי ב 01/01/2014
L+ALND
IDC G3 T 1cm N5-7/17
ER+3 80%
PR+30%
KI67 90%
Her-2/neu negative (0)
אונקוטייפ 16
הומלץ על טיפול מניעתי בכימותרפיה , ארבעה טיפולי AC פעם בשבועיים
וארבעה טיפולי טקסול במינון הגבוההl פעם בשבועיים.
ב 03/2014 התחלתי בטיפולי AC שעברו בשלום.
ב 05/2014 טיפולי טקסול , לאחר שני טיפולים במינון ml320 פעם בשבועיים ברצף,
החלה נוירופתיה באצבעות הידיים והרגליים ,מיד הופחת המינון ל - ml146 לטיפול פעם בשבוע . לאחר 2 טיפולים ,הייתה החמרה ,הרגשתי בעירה בכפות רגליים בזמן הליכה ברמת כאב של 3/4, הטיפול נידחה ,
שבוע אחרי לאחר הטבה , קיבלתי טקסול במינון ml117, כעבור כמה ימים שוב החמרה הרגשתי בעירה בכפות רגליים גם בזמן מנוחה ,ברמת כאב של 3/4 .
לאחר שבועיים של דחיית הטיפול בגלל שלא הייתה הטבה דרמטית , הוחלט להפסיק לי את טיפולי הטקסול והכימותרפיה בכלל. הטיפול האחרון היה ב- 26/6/2014
נאמר לי שבשלב זה ,לאחר 4 AC ו 9 טקסול, קבלתי יותר מ75% מהטיפול הכימותרפי ושאפשר וכדאי להפסיק כל טיפול כימתרפי , כי רב הנזק על התועלת .
אחרי שעברתי את רוב הטיפול הסזיפי , מרגיש לי שתמיד יישאר ספק שלא סיימתי עד תום את התהליך .
[ תוצאת בדיקת אונקוטייפ 16]
מבקשת תשובות
ברמה העקרונית האם יש לי בכלל פתח להפסקת טיפול, שמאפשר לוותר על 3 טיפולים אחרונים?
האם זה שיקול והחלטה שכיחים בטיפולי מנע? ואם יש מחקרים בעניין?
כמה זמן אפשר לרווח בטקסול ועדיין לשמור על יעילות הטיפול?
האם בשלב זה אפשר וכדאי להחליף לטקסוטר או תרופה אחרת כדי להשלים את הטיפול הפרוטוקולי?
במידה וכן איזו מומלצת במצבי? [גם תרופות פרטיות אם יש]
האם יש שאלות נוספות שעלי לשאול את הרופא כדי להסיר כל ספק בהחלטה?
תודה רבה
החלטת הרופא המטפל בעניין נשמעת סבירה בהחלט.
הי
עברתי ניתוח וברצוני לשלוח את הרקמות לבדיקה נוספת , היכן ואיפה ניתן לעשות זאת ?
האם יש סבסוד מקופת חולים?
הילה שלום רב,
בדיקה חוזרת היא חוות דעת נוספת כמו כל חוות דעת.
אם את מעוניינת בחוות דעת של מקופ"ח, הרי שיש להניח שהקופה תאפשר הוצאת טופס 17 בעניין.
במידה ואת מעוניינת בחוות דעת של גורם פרטי, תצטרכי לבדוק עם הביטוח הרפואי שלך מה הוא כולל.
בהצלחה,
תודה לאילו מעבדות ניתן לפנות
?
הילה שלום,
כל מעבדה שתבחרי. הייתי מציעה שתתיעצי עם הכירורג שיכוון אותך בהתאם לביטוח הרפואי שלך.
שלום רב
סיימתי 6 טיפולי טקסוטר ו25 הקרנות. אחרי הוצאת גידול בשד בלמפקטומי
וגילוי בלוטת לימפה אחת נגועה. כרגע אני משלימה טיפול בילוגי והורמונלי.
שאלתי היא אחת לכמה זמן אתן ממליצות על בדיקות ממוגרפיה ואולטראסאונד ??
בתודה מראש.
נון בית. זו לי הפעם השנייה של סרטן השד. לפני כ7 שנים היו הסתיידויות בשד שני שני ועברתי רק סידרת הקרנות.
בעיקרון ההמלצה היא לבדיקות דימות אחתלשנה, אבל את ההנחיות הפרטניות יש לבקש מהרופאים שעוקבים אחרייך.
שלום שמח לקבל פיענוח לתוצאות הפתלוגיה של אימי החולה בסרטן השד עם מעורבות בלוטות הלימפה. בבדיקה אותרו 9 מ9 בלוטות נגועות מה המשמעות של:
tubule formation-3
nuclear pleomor phism-1
mitotic count-1
grade1 score5
אלה הם תיאורים של כל מיני מאפיינים של הגידול כפי שנראים בבדיקה מיקרוסקופית.
בפני עצמם אין להם השפעה על החלטות טיפוליות, לשם כך צריך לראות את התמונה המלאה, כולל גילה, מצבה הכללי, גודל הגידול, רצפטורים וכו'.
לפני ככמעט שנתיים עברתי בדיקת ממוגראפיה ואולטרסאונד.
הממצאים: מספר ציסטות מימין ומשמאל שנראו שפירות. כמו כן היה כתוב : BIRADS 2.
ראשית מה פרוש BIRADS 2.?
מאז אני במעקב כירוג.
מתי עליי לעבור שוב ממוגראפיה?
והאם עליי לנקוט בבדיקות נוספות בשל צפיפות בריקמת השד?
פירושו שיש ממצא אבל שפיר לחלוטין.
המעקב צריך להיות מעקב רגיל לגילך ולגורמי הסיכון.
שאלי את הרופא שעוקב אחרייך לגבי ביצוע בדיקות דימות נוספות.