תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שאלתך מתאימה יותר לפורום זה:
http://www.cancer.org.il/forums/17.aspx
אנא העלה אותה לשם.
בברכה,
מרכז המידע,
האגודה למלחמה בסרטן
אני פונה בפורום זה כיוון שהכריתה היא כתוצאה מלקיחת טומוקסיפן דבר שגרם לעיבוי ודימום של רירית רחם ללא יכולת לקחת הורמונים איך הנשים התמודדו עם המצב ללא יכולת לטפל עם הורמונים
שלום,
ברצוני לדעת האם קיימים נתונים סטטיסטיים לגבי נשים צעירות בישראל, שהחלימו מסרטן שד ורוצות להיכנס להריון וכמה אכן הצליחו?
בתודה מראש
שלום רב,
מחקר ישראלי אחד שאני מכירה (והשתתפתי בכתיבתו) מצא ש 33% מהצעירות אחרי סרטן שד הרו, ומבין אלה שלא הרו הרוב הגדול היו לא נשואות או עם 3 ילדים ויותר מלפני האבחנה..
הסיכוי להריון תלוי בגיל, בעיות פריון קודמות, סוג ומשך הטיפול, וכדאי לפנות לייעוץ פרטני לגבי אפשרויות שימור פוריות.
דר' תניר אלוייס
המשך הטיפול תלוי בגורמים רבים, מומלץ לחזור לאונקולוג/ית המטפל/ת לקבל המלצות פרטניות.
שלום רב.
נותחתי בסוף אוקטובר 2013. והוצאו 18 בלוטות לימפה מבית השחי.
מאז קיים נימול שאינו מרפה בזרוע. אין נפיחות.שאלתי היא האם ייתכן והנימול יישאר
לאורך שנים??? בתודה מראש.
נימול בחלק הפנימי של הזורע העליונה די שכיח אחרי ניתוח כזה, נובע מפגיעה בעצב, בדרך כלל מתאושש לפחות חלקית אבל יכול לקחת אפילו שנתיים..
לקלבלת ייעוץ פרטני שי לחזור לרופא/ה המנתח/ת.
הממצאים המתוארים אופייניים למדי להשפעת טמוקסיפן
יש להתייעץ עם גינקולוג לגבי הצורך בביופסיה של רירית הרחם.
שלום רב, אני בת 46, נשאית brca1, לאחר ניתוח כריתת שחלות. לאחרונה עשיתי בדיקת mri שד ולהלן הפענוח:שד ימין מוקדי האדרה בודדים רבעיים תחתוניים, מראה כילייתי, צמודות לכלי דם, יכולים במראם ואופי האדרה להתאים לבלוטות לימפה אינטרממריות - להמשך מעקב בהתאם לתכונית טיפול 3birads.
מה זה אומר? אני במתח נוראי....
אני שוקלת לעשות כריתה ושחזור של השדיים מתי שהוא בעתיד.. האם אצרטך לעשות זאת לאור הממצאים בצורה דחופה?
שלום מלי,
הממצאים שאת מתארת שפירים, ו BIRADS3 מצריך מעקב בלבד.
שלום רב אני בת 72 לפני טיפול כימוטרפי ההמלצה ec+4=taxol+herceptin=pergeta+12 האם טיפול זה מקובל
בתודה
מה הם מאפייני המחלה?
דר' רינת ירושלמי
שקד שלום רב,
לתלנותייך יכולות להיות סיבות רבות. רוב הסיכויים שלא מדובר בסרטן שד.
אם הכאב לא חלף אין מנוס מלפנות לרופא המשפחה.
בעלי עושה קורס חובשים ועכשיו הוא מקבל חיסון 3 לצהבת b בגלל הtaxol מערכת החיסון שלי לא טובה ,יש לי דלקות והבדיקות מראות על ירידה במערכת החיסונית . האם אני צריכה לדאוג. האם צריך להישמר
תלונויתיך שכיחות וקרוב לודאי קשורות לטיפול בטקסול.
מידת הפגיעה באיכות החיים היא עניין אנדיוידואלי שלא ניתן לחזות למראש.