תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב, איפה ניתן לעבור בדיקת ממוגרפיה מסוג ואיכות בדיקה שהראית בערוץ 2 ב 26.6.14 ומה עלותה?
אודה מאד לפרטים
טלי
טלי שלום רב,
לא ראיתי את התוכנית ולכן העברתי שאלתך למומחית ברנטגן.
ברגע שאקבל תשובה אשיב בפורום.
שבוע טוב
דר' רינת ירושלמי
ד"ר רינת שלום לך יקירה,
זה היה בערוץ 2 והאם הכוונה לאולטראסאונד תלת מימד שבאולטרה מדיקל?
האם בבילינסון הממוגרפיה אמינה? אני די איבדתי אמון בבדיקת הממוגרפיה והסיבה לכך שאני מכירה את מרכז דוידוף עוד משנת 2008 והרבה בגלל תשובה מטעה בממוגרפיה, לכן אני מחפשת משהו אמין יותר.
שבוע טוב גם לך
אולטראסאונד תלת מימד קיים בבית החולים בילינסון כמו במקומות אחרים.
אחד היתרונות של בדיקה זו, שאינה תלוית בודק כיון שהינה אוטומטית. יתרון זה יכול להיות גם חיסרון ביחוד אצל נשים עם מבנה שד מסוים.
לגבי ממוגרפיה , קרוב לודאי שהתכוונת למכשיר הטומוסינטזיס. מכשיר מתקדם. גם הוא מצוי בבית החולים בילינסון (גם במקומות אחרים).
בברכה ושבוע טוב,
יש לי כבר תור לבילינסון לממוגרפיה ואולטראסאונד. אז אם יש שם את התלת מימד אז בו אבדק? אם כך אשאר עם התור בבילנסון
המון תודה רבה לך
מנסיונכם. מי יכול לתת חוות דעת אם להמשיך בטיפול תרופתי, טמוקסיפן. טיפול לאישה בת 80+, שהתגלה אצלה גידול בשלב מוקדם.
איך ניתן לבחון סיכון מול סיכון.
הסיכון שהסרטן חלילה יחזור מול הסיכון של קריש דם.
( היה חשד ל TIA, לא נמצאו שום ממצאים בCT ולא בדופלר צווארי)
שלום רב,
הערכה והמלצה פרטנית יש לקבל רק מרופא מטפל שמכיר את כל פרטי המקרה.
צריך לשקלל את הסיכון לחזרה לעומת נזק אפשרי מהתרופה (מזערי), מחלות רקע אחרות ותוחלת חיים וכמובן רצונות והעדפות של המטופלת.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
האם שקלול המצב הינו רק על סמך הערכה קלינית או שהרופא נעזר גם בעזרה של תוכנות סטטיסטיות? האם קיימות תוכנות מעין אילו, אך אדע איזה רופא משתמש בהן?
( מעבר לפרוטוקול טיפולי כזה או אחר)
שלום אני חולת סרטן שד, ונמצאת בשלב של טיפולים ביולוגים ועדיין לפני ניתוח.
יש לי כאבים מזה שבוע וחצי בכל הגוף, מרגישה את זה בעיקר במפרקים של הידיים ואצבעות ידיים וגב התחתון ובחלק התחתון של הרגליים. היום הלכתי להתיעץ עם רופא אונקולוג חדש שהגיע לבית חולים. חשבתי בתומי שיש סוף סוף רופא שאפשר להתיעץ איתו אבל בדיעבד טעיתי ובגדול!!
כששמע את התלונות שלי על הכאבים, מבלי לבדוק את התוצאות של ה - pet ct / MRI מיד טען שיכול להיות שיש לי גרורות בכל הגוף!!!!!
האם זה יכול להיות נכון אם בתוצאות של הבדיקות שעשיתי לא רואים גרורות?! אני ממש דואגת.תעזרו לי בבשקה
כמובן שאי אפשר להתייחס למקרה בלי להכיר את הפרטים, אבל הסיכוי שמחלה גרורתית תתפרץ תוך כדי כימוטרפיה מקדימה אחרי PET CT תקין הוא קטן מאוד.
כמובן שיש לבצע את כל הבדיקות הנחוצות כדי לקבוע מה בדיוק המצב, ואני מניחה שקיבלת הפניות לבדיקות המתאימות. .
שמי דורית ראשני מנדיל , אני אמנית, סופרת, יש לי סרטן שד גרורתי. שלב 4. כבר שמונה שנים שזו ההגדרה הרפואית שלי. אני בוחרת להתבונן כל הזמן לצד אחר. בצד האחר יש אנשים שהצליחו לעצור את הסרטן. אם יש לך סיפור כזה את/ה יכול לדווח על הניסיון שלך כאן. בעשותך כך, תוכל/י לעודד אחרים ... במילים אחרות את/ה יכול/ה להביא להצלת החיים של קורבן סרטן - אולי אחד חדש בכל יום! אם יש לך סיפור של שורד/ת אשמח אם תמלא/י עבורי את השאלון המצורף ואחר כך גם נשוחח. תודה, דורית.לקטע המלא...
שלום. אני אחרי טיפולי כימוטרפיה AC + טקסול. בתחילת יולי צפוי ניתוח.בבדיקת PET CT לפני טיפולי כימו נודולונים בודדים בריאה משמאל (יש לציין שגוש נמצא בשד שמאל + מעורבות בלוטות ) מתחת לרזולוציה של ה-PET.אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. רופא אונקולוג שטיפל בי ציין כי "אם לאחר הכימוטרפיה נודולונים ייעלמו - אז נתחיל לדאוג".
בבדיקת PET CT משבוע שעבר לאחר סיום טיפולי כימו אין רואים נודולונים.
האם אני אמורה להסיק מכך שיש גם משהו (או היה) בריאות?ותודה רבה
סיליביה שלום רב,
לאנשים בריאים רבים יש נודולים ריאתיים.
השאלה שעולה כעת: מדוע נעלמו הנודולים בתום טיפולים כימיים?
האם הם היו ממצא ריאתי מקרי שחולף? האם מדובר בהבדלים טכניים בין הבדיקות? (ניתן גם לבקש את הרנטגנולוג לחזור ולחפש את הממצאים) או שמדובר בממצאים שהם חלק מן המחלה והגיבו לטיפול?
על פי רוב אין פתרון לתשובה-אלא מעקב בציר הזמן.
בברכה וכל טוב,
שלום שוב,רציתי להוסיף שכבר התייעצתי עם האונקולוג המטפל ועדיין
השיקולים לכאן ולכאן לא ברורים לי...מה גם שניתוח נוסף שח בית השחי כרוך
בתופעות לוואי נוספות לא כך?
תודה .
שלום שולי
מההסברים שלך ברור לי שאת מבינה את המורכבות של ההחלטה, ואם כך את בוודאי מבינה שאי אפשר לתת בפורום כזה המלצה פרטנית לגבי טיפול או ניתוח כזה או אחר.
ממליצה שתשוחחי עם האונקולוג/ית המטפל/ת, הכירורג/ית, אחות מתאמת, עובדת סוציאלית, וגם עם נשים שעברו תהליך דומה (אם כי לכל אחת סיפור קצת אחר).
נטלי שלום רב.
קיים מחקר שהשווה 4 אפשרויות: טקסול שבועי, תלת שבועי, טקסוטר שבועי, טקסוטר תלת שבועי. מבחינת יעילות -היה רושם שהטקסול השבועי הוא הטוב ביותר. מבחינת רעילות עצבית (נוירופטיה) - הקבוצה שסבלה הכי הרבה הייתה זו שקיבלה טקסול שבועי.
שלום,
מזה שנה ושבעה חודשים נטלתי פמרה. בתקופה זו סבלתי מכאבי שרירים, תקופות שיותר ופחות ומכאבים בפרקי הידיים וכפות הרגליים. לפני כשבועיים היו לי שני אירועים של כאבים קשים בשרירים שהעירו אותי משינה ובעקבות זאת הופסק לי הטיפול בפמרה. כבר עשרה ימים שאני ללא טיפול בפמרה אך עדיין יש לי כאבים בשרירים במיוחד לאחר פעילות פיזית. אני מאוד חרדה בגלל זה ורציתי לדעת האם זה עדיין תופעות הלוואי של הפמרה? כמה זמן לוקח להן לחלוף? תודה להתייחסותכם.
ורד שלום רב
התרופות מקבוצת מעכבי הארומטאז ובינהם הלטרוזול (פמרה) גורמים בעיקר לכאב פרקים. במקרים מסוימים גם לכאב שרירים. יתכן ועדיין מדובר בשארית תופעות הלואי. בכל מקרה מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל בשאלה של סיבות אחרות אפשריות לתלונותיך.