תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
מבוצעת בהדסה, איכילוב, תל השומר ובילינסון
יכול להיות שגם בשערי צדק.
אין מכון פרטי שמבצע, אפשר בהדסה ושע"צ דרך השר"פ - לא יודעת עד כמה מזרז,
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום אסנת,
כאבים בשדיים הן תלונה שכיחה מאוד אצל נשים בכל הגילים. כאבים שמשתנים עם המחזור הם כתוצאה משינויים הורמונליים.
אם הבדיקות תקינות אז לא נראה לי שיש סיבה לדאגה.
לקבלת חוות דעת שניה פורמלית עלייך לפנות לבדיקת רופא.
מה פירוש אזור לא סדיר סביב הפיטמה כפי שנמוש על ידי כירורג?
ממוגרפיה ואולטרטסאונד תקינים. ביצעתי גם אולטרטסאונד אוטומטי.
הוא גם תקין. האם צריך לבצע ביופסיה?
יש לי שד צפוף. גיל 50
שלום רב,
כנראה שהתיאור הוא של ממצא בבדיקה קלינית.
אם הממוגרפיה והאולטרסאונד תקינים אין שום יתרון בביצוע אולטרסאונד אוטומטי, שהוא בסך הכל אולטרסאונד רגיל..
ההחלטה לגבי הצורך לבצע ביופסיה צריכה להיות של רואפ שבדק אותך והתרשם מכל הממצאים.
זו שאלה שלא ניתן לענות עליה בפורום כזה.
יש לפנות לרופא/ה להבדק ולהחליט אם יש צורך לבצא בדיקות נוספות.
יש הרבה סיבות לשיעול.
זה יכול להיות עניין עדין, מציעה להתייעץ בנושא עם אחות אחראית או מתאמת השד בבית החולים לראות מה אפשר לעשות.
זכותכם לקבל טיפול ממישהו שאתם מרגישים בנוח איתו, אבל כדאי לעשות מעבר כזה בתבונה, ברגישות ובהדרגה.
שלום אביטל
PET CT מזהה רק גידולים שקולטים את החומר המוזרק.
אחוז קטן של סרטני השד אינם קולטים FDG ולכן אינן נראים ב PET, לא הגידולים ולא הגרורות.
שלום, אני אחרי טיפולי הכימוטרפיה וההקרנות, גיליתי שהשיער מתחיל לצמוח אך להפתעתי יש לי שעור יתר על הפנים מה שלא היה לי אף פעם, עדיין לא לוקחת שום תרופה הורמונלית. שאלתי האם זאת פלומה שתיעלם? אני מאוד חוששת מכך.
תודה רבה.
כירורגים הם הרופאים שעוסקים בבדיקות שגרתיות לאבחון מוקדם של סרטן שד, ואחרי ראיון ובדיקה יוכלו לכוון אותך לבדיקות רלוונטיות נוספות או למעקב.
שלום אני נבדקתי באולטרסאונד שד ממוגרפיה העלתה בשד ימין ממצא רקמה אסימטרית רושם שפיר ו birads 0 כלומר בדיקה טרם הושלמה . מה עלי לעשות? לאיזה רופא כדאי לפנות
פני לכירורג שד, שעל סמך ראיון, בדיקה והסתכלות על הממצאים יוכל להחליט אם ואיזה בירור נוסף צריך.
תודה על תשובתך דר'
אצלנו בקופה-מאוחדת כרמיאל ,נאמר לי שכירורג השד הוא הרופא הכירורג הרגיל האם לגשת לכירורג רגיל?
כמו כן הפנו אותי ל-us האם זה יכול לעזור ? הבדיקה רק באוגוסט האם כדאי לזרזה או שאין צורך למהר?
בתודה מראש מצפה לתשובתך