תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
גוש נמוש בידי רופא. אולטראסאונד וממוגרפיה תקינים
ללא כל ממצא
מבנה השד פיברוגרנדולרי.
האם יתכן שלא התגלה הגוש?
מה צריך לעשות? MRI?
שלום רב,
אם יש ממצא חשוד צריך לבצע ביופסיה, גם אם לא נראה בממוגרפיה ואולטרסאונד.
אבל אם הממצא אינו חשוד אפשר להסתפק במעקב.
מובן שאי אפשר בפורום כזה לתת ייעוץ פרטני, ולכן יש לחזור לרופא המטפל או לפנות לחו"ד נוספת לכירורג שד להחליט מה לעשות הלאה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
הי,
אני מתחילה מחר טיפולי כימותרפיה ac+texol. רציתי לדעת האם יורדים במשקל בזמן הטיפולים והאם יש תזונה מומלצת לתקופה הזאת?
אשמח מאוד אם מישהי תוכל להכין אותי למה עלי לצפות מבחינה פיזית לימים של אחרי הטיפול?
תודה
היי . שיהיה לך בהצלחה!
אני חודש אחרי טקסול
את יכולה לצור איתי קשר ל0544414725
נטלי הי,
גם אני מאובחנת טריפל נגטיב + בלוטות נגועות והומלץ לי על אותו טיפול, בניגוד אליך, נותחתי לפני חודש להוצאת הגידול והוצאו גם בלוטות שהיו נגועות. ורק עכשיו אני מתחילה כימותרפיה. לא יודעת למה הוחלט על הסדר הזה...מעניין.
מבדיקות שלי, אונקוטייפ לא מתאימה לנו. יש בדיקה נוספת mammaprint שכן מתאימה. תקראי עליה ברשת. - http://www.mednet.co.il/siteFiles/1/1344/81501.asp בהצלחה
תודה על המענה , אבדוק לגבי הבדיקה שציינת. אכן אנחנו מטופלות באותו הטיפול , הסיבה שאצלי התחילו בכימו לפני ניתוח - זה בגלל שרוצים להקטין את הגוש עצמו. אני כרגע לקראת סיום ה- AC , אשמח אם תשאירי פרטי התקשרות (פייס /מייל וכו..) כדי שאוכל ליצור איתך קשר גם לגבי התזונה ששאלת בתקופת הכימו , אוכל לתת טיפים שאני קיבלתי.. וגם אני חושבת שיעזור להיות בקשר עם מישהי שגם מאובחנת טריפל נגטיב ...
רק בריאות :)
בדיקת אונקוטייפ אינה רלוונטית לגידולים מסוג טריפל נגטיב.
יכול להיות שהבלוטות אינן נגועות, אבל בהיעדר פרטים מלאים איני יכולה להעריך את הסיכון לכך.
הטיפול שאת מקבלת הוא הטיפול המקובל לסרטן שד מסוג זה,
ואין מספיק נתונים כדי לקבוע את שיעורי ההחלמה - עלייך לשאול את הרופאים המטפלים בך.
בדיקת האונקוטייפ אינה רלוונטית עבורך, היא מיועדת רק לנשים עם קולטנים חיוביים.
בהחלט הבלוטות יכולות להיות נקיות.
נשמע שאת מקבלת טיפול טוב מאוד- דא יש היום מידע על כך שקיים רווח בהוספת תרופה ממשפחת הפלטינום לטקסול.
בהצלחה,
דר' רינת ירושלמי
מאיה שלום רב,
בת כמה אמך ומה היה שלב המחלה באבחנה?
שלום,
אמא בת 52, שלב המחלה היה יחסית מוקדם ללא גרורות וללא בלוטות ..
אני מטופלת בטמוקסיפן מזה 3 חודשים. כחודש לאחר תחילת הטיפול התחילו לי גירודים באזור הצוואר עם פריחה קלה. חשבתי שאולי זו תגובה אלרגית לתכשירי טיפוח ושיניתי תכשירים - ולמרות זאת אין שינוי בתגובת העור.בשלב מסוים בבית מרקחת החליפו לי לכדורים של חברה אחרת.. ובכל זאת אני עדיין מתגרדת.. אני רוצה לציין שאני גם לוקחת אומגה 3 (על סמך התייעצות באחד הפורומים) כי זה מיטיב איתי במצבי דכדוך. האם אפשר לקשר את הפריחה לטמוקסיפן ואם כן מה עליי לעשות ?
הדרך הטובה ביותר לדעת היא להפסיק את התרופה לתקופה קצובה, בתאום עם האונקולוג המטפל.
אמא שלי מתמודדת חדשה עם סרטן השד שנמצא מפושט
האם שימוש בכורכום - כורכומין יכול להועיל גם במקרה כזה?
והאם יש לקחת בחשבון שימוש בצמחי מרפא אחרים? היות ולוקחת קפסולות של רופאה סינית ידועה..
אנא הפני שאלתך לפורום רפואה אינטגרטיבית,
בברכה
בהחלט יכול להיות, לפיכך מבקשים את שתי הבדיקות.