תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
נושא השתלת מח עצם נבדק בעבר בעבודות מבוקרות רנדומאליות ונמצא שאין בו יתרון על פני טיפולים אחרים למחלה. הבשורה הטובה היא שכיום יש טיפולים חדשים אשר חלקם בודאי יוכלו להתאים לאישתך ולהטיב עמה.
בברכה ,
דר' רינת ירושלמי
א. כריתת שד עשויה למנוע את הצורך בטיפול בקרינה, אך לא תמיד. מצבים בהם יומלץ למטופלת על קרינה למרות כריתת השד: גידול גדול, בלוטות נגועות מרובות בבית השחי ועוד...
ב. אני מבינה שהתעכבה בשל הטיפול הכימי. הדבר מקובל.
ג. הקרנות לשד השמאלי עלולות לפגוע בלב. בהתחשב בשיטות תכנון הקרינה הנהוגות כיום, הסיכוי הוא נמוך ביותר עד כדי אפסי.
בעיקרון הגידול היה קטן ולא היו בלוטות נגועות ..
היא סיימה כימו לפני 8 חודשים, ולכן היא כבר 8 חודשים בעצם ללא טיפול.
אם כך, מה מקטין יותר את הסיכון, הקרנות או כריתה ?
חצי שנה אחרי הקרנות ,חליתי בשלבקת חוגרת,וחודשים וחצי אני עם דלקת ריאות
בסי טי רואים יש נזק קרינתי בשני נקודות ,אני לא מצליחה להתאושש אני בסדרה
3 של אטיביוטיקה ,המוגולבין נמוך 11.7 . האם הנזק הקרינתי יעלם ? או זנק
בלתי הפיך. תודה
קשה לי לאמר האם מצבך קשור לקרינה שקיבלת. עצם העובדה שרואים את השפעת הקרינה על הריאות, אינה בהכרח הוכחה שהקרינה היא הסיבה לדלקת הריאות.
דלקת ריאות על רקע טיפול בקרינה עלולה להיות מחלה סוערת ומסוכנת מאוד. בין יתר הטיפולים במצב כזה מומלץ טיפול בסטרואידים.
אנא התייעצי עם מומחה ריאות.
בברכה,
האם טמוקסיפן עלול לגרום לסוכרת?
לאחר שנה לקיחה ערכי הסוכר שנמדדו היו 102 ( כשכל השנים עמדו על ערך קטן מ-100 )
אם כן.....
מה אפשר לעשות?
העליה ל102 אינה קשורה לטמוקסיפן.
שלום לכולן,
אני עומדת להתחיל טיפולים כימותרפיים, רציתי להתיעץ לגבי פאה.
1. האם לגלח לפני שתהיה נשירה (האם יש סיכוי לנשירה חלקית? ?)
2. האם להדביק פאה או שכדאי פאה שניתנת להורדה
וכמה בערך תעלה לי פאה טובה.
תודה לכולן.
לגבי פאה אני ממליצה לא להדביק במיוחד אם זה שער ארוך
זה מאוד לא נוח ומגרד בהתחלה אפילו שפאה איכותית
מומלץ לגלח לפנלפניות יכולה להיות איתי בקשר0544414725
אני רק חודש אחרי אז אוכל לענות לך על כל דבר
האם מישהי שמבריאה ממצב דומה. אם כן, מוזמנת ליצור קשר לעידוד ותמיכה. טיפים למלחמה יעילה יתקבלו בשמחה
שלום,
האם יש הגבלה במסגרת הזמן לניתוח כריתה לאחר טיפולים?
מהו הדד ליין?
תודה.
אתי שלום רב,
קשה לאמר היכן נמתח הקו. יחד עם זאת ההגיון הבריא מחייב לא להתמהמה שכן גידול שאינו מטופל יחזור לשגשג.
שלום רב ד"ר
אימי חלתה בסרטן השד בגילי, גיל 34 ונפטרה ממנו בגיל 36. אין מקרים נוספים במשפחה ואחותי בצעה בדיקת נשאות ואינה נשאית. אני טרם ביצעתי.
אני נבדקת בבדיקת ידנית של כירורגית שד אחת לחצי שנה והיא תמיד שולחת אותי גם לUS בגלל מבנה שד צפוף. הפעם היא החליטה לשלוח אותי גם לממוגרפיה על אף גילי הצעיר משום שזהו הגיל שאימי חלתה.
בבדיקה עלה:
בממוגרפיה שני צדדים: מבנה פיברוגנדולרי צפוף של רקמת השד, מוריד מרגישות הבדיקה. על רקע זה - אין גושים חשודים ואין עיוות מבני. בזנב של שד שמאל על גבול השריר הודגמה קשרית קטנה, קרוב לוודאי קשרית לימפה קטנה. אין הסתיידויות קבוצתיות. העור תקין.
בבדיקת US: ללא עדות לגושים סולידיים או ציסטיים חשודים. בבית השחי - ללא עדות לקשרי לימפה פתולוגיים. בדיקה ראשונה. סיווג על פי BI-RADS מתאים ל-3. בשל סיפור משפחתי מומלץ המשך מעקב לאחר קשרית ע"י צילום בתנוחה US+LT OBL בעוד 6 חודשים.
האם קיים חשד לגידול סרטני?
אשמח להרגעה :)
תודה רבה
בתשובה שאת מצטטת אין חשד לגידול סרטני, י שממצא שדורש מעקב, אך לאור הספור המשפחתי יש לקול ייעוץ גנטי, ולאו מבנה השד הצ]וף ייתכן ישש מקום לשקול גם MRI.
דר' תניר אלוייס
חליתי בסרטן שד ב2006,עברתי למפקטומי ,כימוטרפיה ,הקרנות,וקיבלתי הרצפטין,נוטלת ארומזין,במעקב של ממוגרפיה,אולטאסאונד וMRI.
תשובה חבדיקת MRI כדלהלן:
רקמה בלוטית סמיכה,האדרת רקע-ללא.
שד ימין: מצב לאחר למפקטומי,צלקת לטרלית מרכזית,ללא האדרה גושית חריגה.מוקד האדרה פסי זעיר בודד ברביע פנימי עליון,האדרה מתגברת עם הזמן,ייתכן כלי דם בלבד.
שד שמאל:ללא האדרה גושית חריגה,מוקדי האדרה בודדים.
ללא לימפאדנופתיה חשודה.
סיכום:
ללא מימצא חשוד לממאירות,מוקדי האדרה בודדים-נדרשת השוואה עם בדיקה קודמת שאינה ברשותי.
BIRADS2
אודה על התיחחסותך לתוצאות הבדיקה ,לאור הערות המתייחסות למוקדי האדרה.
birads 2 פירושו ללא ממצא חשוד יחד עם זאת ציין המפענח צורך בהשלמת הפענוח אחרי הבאת צילומים קודמים.
בברכה