תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב!
רציתי לדעת מהי רמת המסוכנות של פפילומה בפטמה? האם היא הופכת לסרטן?
האם זה יכול להיווצר כתוצאה מטיפולי ivf?
שלום רב,
לא מוכר לי קשר בין טיפולי הפריה ופפילומות,
פפילומה בדרך כלל אינה הופכת סרטנית אבל יש בדרך כלל צורך להוציאה כדי לבדוק את כולה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
לא ציינת את גילך ולכן לא ברור אם את כבר בגיל בו מומלץ לבצע ממוגרפיה.
הסונר מספיק אם הממצא אינו חשוד לדעתו של הכירורג . כיון שהגוש נמוש ניתן לבצע ביופסיה , אך כאמור יש מקום לפרוצדורה זו רק אם הממצא חשוד.
דר' רינת ירושלמי
שלום,
מה הכוונה שאומרים לחולת סרטן שד שהחזה שלה פיברוטי? האם זה מלמד על היווצרות סרטן שד חדש?
כמו כן,כשאובחנתי עם גוש ממאיר נמצא גם גוש שפיר בשד השני והוא לא נותח. האם יש צורך לנתח אותו?
בבדיקת אולטראסאונד במהלך הטיפולים הגוש לא נמצא אלא ממצא היפואקוגני,יכול להתאים לציטטה לא צלולה.
האם יש צורך להוציא את זה?
מה גישת הרופאים היום בהמלצה לנשים צעירות (27-32) בכריתה מניעתית ללא נשאות אך עם סיפור משפחתי אחרי אבחנה עם סרטן שד?
תודה.
כפי שאת מציגה את הדברים יש מקום לשקול ביופסיה מאזור הפיטמה. בכל מקרה- אנא פני כירורג/ית שד בהקדם.
צדק האונקולוג- אין בעיית קרינה.
דר' ירושלמי
הינני אשה צעירה (31) אשר סיימה טיפולים לא מכבר.
שוקלת לעבור כריתה מניעתית,יש סיפור משפחתי אך איני נשאית.
נאמר לי שניתוח למפקטומי+הקרנות שווה ערך לכריתה.
האם הדבר נכון?אם כן,מדוע לכרות?
מה סיכויי ההישנות בשד ה״חולה״ וכן בשד הבריא?
מקבלת כעת הרצפטין ובהמשך טמוקסיפן.גרייד 3.
שלום אתי,
בפורום כזה לא ניתן , כמובן, לתת ייעוץ פרטני, אך באופן כללי שיעורי חזרת המחלה אחרי כריתה חלקית והקרנות אכן זהים לשיעורי החזרה אחרי כריתה מלאה ללא טיפול קרינתי משלים.
אז למה לכרות? יש נשים שאינן מעוניינות או אינן יכולות לקבל טיפול קרינתי משלים, יש מקרים בהם היקף הכריתה החלקית יבוא לתוצאה קוסמטית מאוד לא טובה, ותתכנה עוד סיבות רפואיות ואחרות שמשפיעות על ההחלטה.
בהיעדר פרטים מלאים אודות מחלתך אי אפשר לתת אומדן של הסיכון לחזרת המחלה - זאת עלייך לשאות את הרופאים המטפלים בך ומכירים את פרט המקרה.
באופן גס ביותר אומרים הסיכון לסרטן חדש בשד השני הוא בין חצי אחוז לאחוז בשנה, אבל זו הערכה גסה ולא פרטנית.
התשובה המצוטטת בסה"כ תקינה , אבל כדי להשלים את התמונה מומלץ לגשת לכירורג שד להבדק ולקבל המלצות לגבי המשך המעקב.
דר' תנר אלוייס
יש לפנות למחלקה בה מטופלת אמך להתייעץ לגבי אשפוז, אם הרופאה לא זמינה אז רופא אחר או אחות אחראית מהמחלקה.
שלום
אני בת 20 אני מרגישה גושים בשדיים כבר כמה שנים שזה ככה ,
האם זה
אני צריכה לדאוג או שזה נורמאלי?
לא נראה לי שיש מקום לדאגה בשל גושים שמוכרים כבר כמה שנים בבחורה בת 20, אבל למען הסר כל ספק מומלץ לגשת לפחות פעם אחת להבדק אצל רופא כירורג.