תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
בת 31 אשר סיימה כימו לא מכבר. ישנן מספר שאלות המעסיקות אותי..
1. כמה זמן מסיום הכימו יש לעבור ניתוח כריתת שד באם האשה מעוניינת?
2. האם אשה שעברה למפקטומי+הקרנות תוכל באם תרצה לבצע ניתוח קוסמטי בשד בעתיד (לדוגמא הגדלת חזה מתחת לשריר) או שמא הדבר בגדר איסור מוחלט.
3. מה ההמלצה היום לגביי לקיחת טמוקסיפן,האם ל 10/5 שנים? מה בדבר נשים צעירות המעוניינות להביא עוד ילדים לעולם? האם ההתייחסות כלפיהן אחרת והאם היריון יסכן אותן?(הגידול שהיה לי חיובי לשלושת הרצפטורים גרייד 3 אך ללא בלוטות).
4.בבדיקת MRI ראשונה שעברתי הבלוטות היו מוגדלות אך בניתוח נמצאו נקיות. האם תוצאות הניתוח סותרות את בדיקת ההדמיה?
תודה חמה מראש.
שלום רב,
בהיעדר פרטים מלאים אי אפשר לתת ייעוץ פרטני
אם כבר בוצע ניתוח מה הסיבה לכריתת שד כעת?
אחרי הקרנות מאוד לא מומלץ לבצע ניתוחים קוסמטיים בשדיים, למעט תיקון עוותים וצלקות מהניתוח.
לגבי טמוקסיפן, הריון עתידי וכו' יש להתייעץ עם הרופא המטפל, אבל בעיקרון הריון לא נמצא מעלה הסיכון לחזרה של סרטן השד.
איני יכולה להתייחס לשאלה לגבי פער בין הממצאים ב MRI לניתוח בלי לדעת מה בדיוק היו הממצאים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
לקבלת ייעוץ פרטני יש לפנות לרופא מטפל שמכיר את כל פרטי המקרה.
זרעי פשתן אינם תחליף מקובל לטמוקסיפן .
שמנו עדי שוחט ואיה ברנע, סטודנטיות העורכות מחקר פסיכולוגי במסגרת עבודת סמינר לתואר ראשון במדעי ההתנהגות בהדרכת ד"ר שולמית גלר, במכללה האקדמית תל אביב-יפו.
במחקרנו אנו מעוניינות לבחון את הקשר שבין סרטן השד לדימוי גוף בקרב נשים. השאיפה שלנו היא לתרום, ולו במעט, להבנת הממדים הפסיכולוגיים שנותנים את אותיתיהם על המצוקה וההסתגלות של חולות סרטן השד בישראל. נודה לך מאוד אם תוכלי להקדיש מספר דקות מזמנך כדי להשתתף במחקרנו באמצעות מענה על שלושה שאלונים וטופס מידע סוציו-דמוגרפי ורפואי ממוחשבים. משך מילוי השאלונים אינו מוגבל בזמן. חשוב לנו לציין כי ההשתתפות במחקר היא התנדבותית, אנונימית לחלוטין וכי לא יעשה שימוש נוסף בנתונים מלבד לצרכי המחקר. כמו כן, שמורה לך הזכות שלא לענות על שאלה שאין ברצונך לענות עליה ובאפשרותך להפסיק את מילוי השאלונים בכל שלב.
במידה ומתעוררות שאלות או תהיות לפני או במהלך מילוי השאלונים את מוזמנת לפנות אלינו בכל עת:
עדי שוחט: 054-769-7742, adishohet@gmail.com
איה ברנע: 054-557-3311, barneaya@gmail.com
על מנת להתחיל במילוי שאלוני המחקר אנא לחצי על הקישור הבא:
https://docs.google.com/forms/d/13Kqr7KsxCuca4XxDxJ_kG1sTJIgZXxjNzlSc-vcUfSQ/viewform
תודה מראש,
מאחלות רפואה שלמה.
עדי ואיה.
נמצא אצלי גוש במימדים של כ 1.5x1.8 בשעה 1 , כרגע לא ידועה השפעה על בלוטות הלמפה ונקבע לי ניתוח משמר שד בעוד כשבועיים וחצי. הרופא המנתח אמר לי שישתדל לשמור על צורתו המקורית של השד על ידי שימוש ברקמה סמוכה ולהקטין במידת האפשר את הצלקת שתיווצר. בכל זאת אני לא מרגישה שנמסרה לי מספיק איפורמציה (כאשר דיברנו הייתי עדיין תחת השפעת הגילוי שיש לי סרטן). בפעם הבאה שאפגוש אותו תהיה בניתוח עצמו.
אני רוצה לדעת יותר על ההליך - מה אפשר לעשות תוך כדי ניתוח, כמה אפשר לשמור על השד, האם עליי לצפות בכל זאת לעיוות. עם מי עוד כדאי להתייעץ (בכל מקום באינטרנט אני רואה שמגיעה לי חוות דעת נוספת ואולי בכל זאת לשוחח עם פלסטקאי, אבל אין לי מושג איך עושים את זה). אני מאוד לא רוצה לדחות את הניתוח, אבל אני גם לא רוצה להרגיש שאני ממהרת לתוך זה בלי לבדוק יותר מידי.
חשבתי שאוכל למצוא יותר מידע אונליין , אולי נשים שיחלקו מה שעבר עליהן אבל להפתעתי לא מצאתי הרבה.
לצורך העניין יש לי חזה גדול, והשד המדובר גדול במעט מהשני. אני בת 36
אכן זכותך לקבל מידע מלא, ומוטב מהרופא המנתח.
במקרים מסויימים אפשר לצרף לניתוח פלסטיקאי שיעזור בעיצות השד מחדש (אבל לא תמיד צריך, וצריך לקחת בחשבון שבמקרים כאלה בד"כ צריך ניתוח קוסמטי גם לשד השני לסימטריה).
הטוב ביותר הוא לבקש פגישה נוספת עם הרופא המנתח ולשאול אותו את כל השאלות. פגישה עם פלסטיקאי רק במידה שהמנתח חושב שמתאים, ואז רצוי עם פלסטיקאי שהוא עובד איתו..
עיכוב של 2-3 שבועות בניתוח בסרטן שד מוקדם הוא חסר משמעות, ביחוד כשמדובר בהחלטות שתצטרכי לחיות עם תוצאותיהן עוד הרבה מאוד שנים..
משחת אובסטין מכילה אסטרוגן בלבד, שכמעט ואינו נספג, כך שמבחינת סיכון מוגבר לסרטן שד, למרות שלא קיימים נתונים מחקריים, תוספת הסיכון להערכתי היא זעירה אם בכלל.
מבחינת סיכון לסרטן צואר הרחם - יש להתייעץ עם גינקולוג.
עשיתי בדיקת ממוגרפיה לראשונה,אני בת 44.5 ובעקבותיה אולטראסאונד שדיים מכיוון שהשדים שלי "סמיכים", תוצאת האולטראסאונד היא:
סוג בדיקה: ממוגרפיה שני צדדים
/בדיקת ממוגרפיה / US
מבנה פיברוגלנדולארי עם שינויים פיברוציסטיים של רקמת השד.
אין גושים חשודים ואין עיוות מבני.
אין הסתיידויות קבוצתיות.
העור תקין.
בסונוגרפיה אין ממצאים סולידיים או ציסטיים ב-2 הצדדים.
אין אדנופתיה בבתי השחי .
סווג על ידי BI-RADS מתאים ל -1
לסיכום: שינויים פיברוציסטיים ללא ממצאים חשודים.
האם זה אומר שהבדיקה תקינה?
מה זה " שינויים פיברוציסטיים"?
תודה רבה מראש על התשובה
השתובה שאת מצטטת נראית על פניה תקינה, אבל לקבלת חוות דעת פרטנית עלייך לפנות עם התשובות ובצילומים לבדיקת כירורג/ית שד.
הבדיקה תקינה
המונח מתאר את מבנה הרקמה שבנוי מציסטות רבות ורקמה שנראית סמיכה בבמוגרפיה.
בברכה
דר' רינת ירושלמי
קיצור שלפעמים משתמשים בו לתאר ממצא שפיר = benign באנגלית,
אבל מבלי לראות את הקונטקסט אני לא יכולה להיות בטוחה שזו הכוונה..
רוב התלונות בזמן הנקה נמצאות כשפירות, כולל (ובעיקר) כאבים
אבל רק בדיקת רופא ולעיתים בדיקות נוספות כמו אולטרסאונד יכולים לאשר שאכן הכל בסדר.
שלום אתי,
סבירלהניח שזה כתוצאה מהפרוצדורה, אבל בהחלט מומלץ לחזור לרופא שניתח אותך , להיבדק ולשמוע את חוות דעתו.