תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
בבדיקת ביופסייה לבדיקת הסתיידויות נתקבלה לבסוף פתולוגיה שפירה (למעט מעקב חוזר בעוד חצי שנה).מצוין שהוכנס קליפס במהלך הביופסייה לצורך סימון המקום (קראתי שזה מיועד למקרה שיש פתולגיה הדורשת התערבות ניתוחית). מה קורה עם הקליפס עכשיו? אין צורך להוציא אותו?
תודה.
שלום דינה,
הקליפ הוא מטיטניום ושום בעייה לא צפוייה מהשארתו בגוף. אין שום צורך להוציאו.
יכול לכוון את הרופאים גם בעתיד לאזור שכבר נדגם.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום רב,
בתוצאות הממוגרפיה שאת מצטטת אין ממצא מדאיג
אך לקבלת חוות דעת פרטנית ואמיתית (בניגוד לוירטואלית) עלייך לפנות על הצילומים והתוצאות לבדיקת כירורג/ית שד להחליט לגבי המשך בירור / מעקב.
השאלה במקום. אנא פני לפורום רפואה אינטגרטיבית לקבל את המידע העדכני בנושא.
דר' רינת ירושלמי
לאחר טיפול ארוך יחסית בקסלודה (כמעט שנתיים) ועקב החמרה במחלה (סרטן שד גרורתי לעצמות) שחייבה הקרנות לאזור האגן החליטה האונקולוגית על טיפול משולב של ארומזין ואפינטור. להפתעתנו הקופה לא מאשרת שימוש באפינטור . לאחר דין ודברים עם הקופה נאמר לי במפורש שהקופה אינה מאשרת בגלל עלות הכספית של התרופה למרות שהתרופה הוכנסה לסל!!!
לבסוף בשיחה של האונקולוגית עם הקופה החליטו ביחד כי הטיפול יתמקד רק בארומזין בלבד.
נראה לי הזוי שכך מקבלים החלטה היום ומבטלים טיפול מציל חיים במפורש כפי שנמסר לנו ע"י האונקולוגית.
אשמח לקבל עזרה בנושא
לבאי הפורום שלום,
אני ועמיתיי עורכים כעת מחקר בנושא הקשר בין טיפולי הפריה אשר נערכו בישראל בעשורים האחרונים לבין שיעור התחלואה בסרטן השד. אנו מאמינים כי ניתן להסיק מכך מסקנות חשובות ולהפיק לקחים רלוונטיים הנוגעים לאופן בו נערכים טיפולי ההפריה.
נודה לכן אם תוכלו לענות על השאלות בסקר האלקטרוני הקצר הבא, ו/או להעביר את הקישור לנשים שאליהן הוא רלוונטי.
שלב איסוף המידע הנו המאתגר ביותר ועל כן מודים אנו מראש על כל היענות.
קישור לסקר: https://www.surveymonkey.com/s/THKSDY3
רן יניב
הבדיקה שמבוצעת על הביופסיה נחשבת יותר אמינה בד"כ כי כמות הרקמה קטנה יותר והקיבוע יותר טוב.
יש הרבה מעבדות שלא נוהגות לחזור על צביעות לרצפטורים ו HER.
אם הוצאו רק 4 בלוטות אני מניחה שאלה היו בלוטות זקיף.
לא אמורה להיות בעייה מיוחדת עם ניתוח באותה יד במקרה כזה.
עם זאת, מומלץ לנקוט באמצעים מירביים להפחתת סיכון לזיהום, ולעקוב ולטפל מוקדם במקרה של חשד לזיהום או לנפיחות ביד.
לאחר טיפול ממושך יחסית בקסלודה הוחלפו התרופות לארמוזין עם אפיניטור.
הטיפול הוחלף בגלל חוסר יעילות של הקסלודה. אנחנו ממתינים לאישור האפינטור ע"י קופת החולים - האישור מתעכב זמן רב !!!
האם אפשר להתחיל בטיפול באמצעות ארמוזין במיידי ורק לאחר קבלת האישור האם ניתן לצרף את האפינטור?
מזה מספר שבועות אשתי ללא טיפול מונע כלשהו
תודה
מבחינה רפואית - אפשרי.
דר' ירושלמי
בכל מקרה רופא פה ולסת צריך לבצע הערכה של מצב הלסת לפני ההשתלה. זה הפרמטר הרלונטי.
בהצלחה,