תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
קיבלנו תוצאות של בדיקת PETCT. הבדיקה מבוצעת באופן שוטף למעקב אחר סרטן שד גרורתי לעצמות.
בתוצאות נרשם - "מודגמים שינויים אינטרסיציאלים ניכרים יותר בריאות" (גם בבדיקה הקודמת יש הערה של המפענח באותו נושא)
איך להתייחס לממצא הנ"ל.
שלום רב,
שינויים אינטרסטיציאלים יכולים להגרם מסיבות שונות , רבות מהן שפירות.
ההתיחסות הינה בהתאם לקליניקה של המטופל.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
חברי וחברות הפורום שלום!
בעלי ואני הגענו למסקנה כי הנכון לקשר שלנו הוא שאעבור הגדלת חזה, אך בלי לחתוך בבשר החי. קראנו באינטרנט על נטורל בי, שזה הגדלה באמצעות כמוסות ומשחה טבעיים, לשאלתנו רופאת הנשים שלי אמרה שהיא לא ממליצה משום שלדעתה זה עלול להעלות את הסיכויים לחלות בסרטן השד.
רצינו לדעת אם מישי שמעה על קשר בין השניים, או על חוות דעת רפואית רצינית שבדקה את הנושא לעומק.
תודה רבה!
תרזה שלום,
זה לא נכון.
חג שמח,
שלום רב,רציתי לדעת האם יש נשים שחלו בסרטן השד ולא היתה הישנות המחלה....מה אחוז החולות שהמחלה כן חזרה אצלן? ומה תקופת הזמן בדרך כלל שזה חוזר.
האם יש חומר קריאה על הנושא?
אפרת שלום רב,
אנא פני למרכז המידע של האגודה.
לא ציינת האם אמל קיבלה טיפול מונע או טיפול למחלה פעילה.
בהנחה שמדובר בטיפול מונע- אזי נצפה לירידה של הערך . במידה ולא יסתדר- יש לפנות להמטולוג.
אשתי עברה הקרנות לאזור האגן במשך 10 ימים. לאחר מספר ימים ביצענו בדיקות דם ונימצא כי ערך הטסיות בדם נמוך מעבר לנורמה.
האם להקרנות יש השפעה על תוצאות הבדיקה בערכים של הטסיות?
ההקרנה משפיע על מח העצם וזו יכולה להיות הסיבה לירידה.
שבת שלום,
שלום,
בת 26 נוטלת גלולות כ-7 שנים.ללא היסטוריה של סרטן השד במשפחה.
האמת שכבר די הרבה זמן יש לי נפיחות בזרוע ובבית השחי.
כמו כן, לעיתים יש לי הפרשה לבנה (לא נוזלת לפיטמה) מהשד השמאלי ובתדירות פחות נמוכה מהשד הימני.
האם יכול להיות שאלו השפעות מהגלולות? האם מחשיד לסרטן השד, ואז התמהמהתי יותר מדי זמן...?
תודה
במקרה זה אין מקום לדיון אקדמאי. עלייך לפנות בהקדם לרופא.
בברכה ,
מישהו מכיר?
חייבת ביצוע פט סיטי ביומיים הקרובים כי מתוכנן ניתוח ליום ב 7/4
ואם הסרטן גרורתי אז לא מנתחים...
הניתוח אמור להיות קשה מאוד כולל כריתת השד והוצאת כל בלוטות הלימפה מבית השחי )-:
אם יש לי אופציה לקבל 25 GY ב5 מקטעים או 12.5GY במקטע אחד
יש לי גידול אקוסטיק נוירומה בגודל 32 ממ" אני בן 50 שהוא שפיר
את ה12.5 אקבל אם אעשה ניתוח לכריתה חלקית
האם ה25 GY מסכן אותי יותר להופעת גדול נוסף שפיר או ממאיר ?
אם כן בכמה מסכן יותר לדוגמא פי 2 או פחות ?
אין לי את מי לשאול וצריך לקבל החלטה
בתודה
דורון
דורון יקר,
אנא פנה לפורום אף אוזן גרון.
בהצלחה,
זה אינו פורום מתאים לשאלות בנושא זה,
ומוטב בכל מקרה להפנות את השאלות לרופאים המטפלים הבקיאים בפרטי המקרה
דר' תניר אלוייס
עברתי ניתוח למפקטומי באוגוסט 2013 בגין גוש של 1.8 מ"מ. הבלוטה שהוצאה נמצאה נקיה ב- 96% (כך נאמר לי ע"י הרופאה). עברתי סדרה של 33 הקרנות והחל מ- 26.1.14 אני מטופלת בטמוקסיפן.
לאחרונה (שבועיים או יותר), אני חשה ששרירים קטנים בזרוע מאחור כואבים, הפטמה כאילו רוצה לצאת ממקומה וכואבת ורגישה מאד, יש כאב בשד וכל הזמן הראש עסוק במה קורה לי והאם זה חוזר. אני כל הזמן מגששת בוחנת מול מראה צבע ומרגם וממששת את האזור של השד ובית השחי על שריריו.
שאלתי האם יש מקום לדאגה? מקום לפנות לכירורג? אונקולגית מטפלת? לגורם כלשהו?
שאלה נוספת: על אף שהצעתי לבצע באופן פרטי, מדוע האונקולוגית מסרבת בתוקף לאשר לי בדיקת פט סיטי על מנת שאוכל להשקיט את מצפוני ואת הנפש שהופכת חולה מהמחשבה היומיומית שאולי משהו ממשיך להתפתח?
ראשית כמובן שצריך לבדוק כל דבר אך אם זה יועיל לך במשהו אני שנתיים אחרי למפקטומי ורק לאחרונה התחלתי להרגיש הקלה בכאבים בשד ובפיטמה
רק בריאות
כאב אחרי ניתוח יכול להימשך שנים רבות ולעיתים לא נעלם בכלל. בכל מקרה אנא היוועצי עם הכירורג המטפל.
PET-CT- אתחיל באמירה גורפת הנוגעת לסל השירותים במדינת ישראל. מדובר בסל שירותים מן הטובים ביותר והנדיבים ביותר שיש בעולם כולו . אם יש אינדיקציה לשלוח אותך לבדיקה לא צריכה להיות בעיה. צריך לזכור שלכל בדיקה יש תופעות לואי כולל "קריאות שווא" שיכולות לגרו לבדיקות נוספות מיותרות שרק יחמירו את תחושת אי הוודאות בא את נמצאת.
בברכה ושבת שלום,
דר רינת ירושלמי
הסביר ביותר על פי מה שאת מתארת הוא שמדובר בכאבים בעקבות הניתו / הקרנות, אך בכל מקרה של תונה חדשה יש לפנות חרופא/ה להבדק.
PET CT אינה בדיקה שמשמשת באופן שגרתי למעקב בסרטן השד.