תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
היי, במסגרת מחקר אקדמי שאני וחברתי עורכות אשמח אם אנשים שקרובים לאדם שחווה את מחלת הסרטן בעבר או בהווה או החלים ממנה יענה על השאלון... הקרבה לא חייבת להיות משפחתית...זה אורך 7 דקות וזה ממש יעזור לנו ובעיקר לקידום המודעות להתמודדות של אנשים אלה....השאלון אנונימי...תודה מראש לכל העונים...
https://ruppin.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3aYaVbwdQVonE5T
שלום רב,
אי אפשר להתייחס לתלונותייך בלי לבדוק אותך ולהבין במה בדיוק מדובר.
אם המנתח שלך לא נותן לך תשובות משביעות רצון את יכולה לפנות לחוות דעת נוספת, אבל אמיתית - לא וירטואלית..
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום,
אני כותבת בעקבות התשדיר שהיה בעובדה יום חמישי בערב על סרטן השד בקרב בנות מתחת לגיל 50.לפי התשדיר הבנתי כי גם בנות בגיל 20+ יכולות לחלות במחלה.
אני בת 23, אין רקע של המחלה במשפחה ולא קיימים אצלי תסמינים כלשהם.. אבל רציתי לשאול האם בכל זאת כדאי לי ללכת להיבדק? ואם כן, אצל מי אני צריכה לבקש תור מהקופ"ח והאם אצטרך לבקש הפנייה לכך מרופאת נשים/משפחה?
תודה :)
אכן גם צעירות יכולות לחלות בסרטן שד ואם אינך בקבוצת סיכון עקב היסטוריה משפחתית, הסיכון לכך הוא נמוך. כיום, אין בדיקת הדמייה יעילה שתגלה סרטן שד מוקדם בצעירות הנמצאות בסיכון רגיל, בדומה לבדיקת הממוגרפיה שנמצאה יעילה בקרב נשים מעל גיל 50.
החל מגיל 20, חשוב לכל אישה להכיר את שדיה, בכדי שתוכל להבחין בשינויים במידה והם קיימים, ולפנות לרופא/ה להמשך בדיקה.בנוסף, מומלץ להבדק על ידי כירורג של קופת החולים המתמחה בבדיקת שד, פעם בשנה. בדרך כלל ניתן לקבוע תור ישירות לכירורג ללא הפניה מרופא המשפחה, תוכלי לברר זאת בקופת החולים שלך.
בכל גיל: אם בבדיקה ידנית מאובחן גוש, והאישה נשלחת לבדיקת הדמייה, גם אם בבדיקה זו התקבלה תשובה שהכל תקין, יש לברר ביסודיות את טיבו של הגוש, באמצעות בדיקות נוספות.בברכת בריאות טובה,מרכז המידעהאגודה למלחמה בסרטן
שלום רב.
אתחיל סידרת הקרנות לשד בתחילת אפריל. במהלך פסח יש ימים רבים
של חג ושבתות בהם ההקרנות אינן מתבצעות. במקביל -יש לי אירוע ממש לקראת סיום סידרת ההקרנות וייתכן ואיאלץ להיעדר כחמישה ימים מן הארץ. שאלתי
היא האם יש מצב של הפוגה בת מספר ימים כזה במתן ההקרנות? והכי חשוב
האם מידת יעילותן לא תיפגע???האם כדאי לוותר על האירוע???
יש חשיבות לעמידה בלוח הזמנים המתוכנן. כאשר מבוצעת הפסקה כגון - חג, שבתון, הדבר נלקח בחשבון בתכנון הטיפול. ממליצה בחום לא לגרוע מימי הטיפול גם במחיר של העדרות מארוע כזה או אחר.
דר' רינת ירושלמי
מענה לשאלה דורש מספר דברים, ביניהם- הכרות עם אמך, עיון בתשובה פתולוגית מדויקת ועוד. את מספרת כי קיבלת שתי חוות דעת שונות באותו מכון ולכן הגיוני בסיטואציה כזו להעזר בגורם חיצוני.
שלום אנטה,
טיפול בלימפאדמה ניתן דרך כל קופות החולים, וכולל עיסוי לימפטי, חבישה והדרכה.
את יכולה לבקש הפניה מרופא המשפחה או מהאונקולוג או הכירורג שעוקבים אחריך.
שלום ד"ר. התחלתי לקחת טמוקסיפן לפני 10 ימים..בימים האחרונים התחילו לי הזעות בלילה ובחילות בבוקר.. במקביל התחלתי דיקור כדי להקל על הסימפטומים הללו ..(בינתיים מחכה שישפיע) האם הבחילות הן משהו שיש לדווח לאונקולוגית שלי או שהגוף אמור להסתגל לתרופה והתופעה תחלוף עם הזמן ? תודה
את דווחת על מספר תופעות שהופיעו בסמוך לטיפול בטמוקסיפן ולכן יש להניח שיש קשר בין הדברים. על פי רוב ,יש שיפור בעוצמת הכאב ככל שחולף הזמן. לגבי הבחילות- ניתן לנסות טמוקסיפן מחברה אחרת. במידה ולא יועילו הזמן או כדור מחברה אחרת ,אפשר להפסיק את הטיפול למספר ימים ולראות האם הדבר מביא לשיפור.
בברכה
אליסה שלום רב,
כפי שנכתב כאן פעמים רבות ,קשה מאוד לתת חוות דעת פרטנית דרך הפורום. את מתארת התלקחות מחלה ולכן יש מקום לטיפול ססטמי בהקדם. אני מניחה שמדובר בגידול עם קולטנים חיוביים ולכן הציעו לך כריתת שחלות. גם כריתת השחלות וגם הזומרה יכולות לסייע. יש לשקול תוספת של טיפול אנדוקריני או טיפול כימי תלוי בתגובה , ובקצב התקדמות המחלה.