תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אני בחורה בת 25,נמצאת כמס' שנים במעקב לגבי גוש בחזה שהוגדר כbirads 3, והולחט כי יש צורך במעקב.
החלטתי שאני רוצה לאבחן את הגוש ע"י ביופסיהה ,מכיוון שאני חוששת ושמעתי על מצבים שהקלו ראש במקרים כאלו ובסוף הסתבר שאכן יש משהו ממאיר, קבעו לי תור לביופסיית טרוקט בחדר ניתוח ללא הנחיית אולטרסאונד, וכשהגעתי כבר מוכנה להליך הכירורג אמר כי איננו מרגיש את הגוש שעליו מדובר,ונראה לו שהוא קטן ושאפנה שוב לאולטרסאונד ואז נראה מה ניתן לעשות.
אני כן מרגישה את הגוש, ורוצה כבר לבצע את הביופסייה הזו על מנת באמת לדעת מה זה ,אני בקופ"ח כללית ולא יודעת למי עליי לפנות על מנת לקבל תור כמה שיותר מהר, בשביל לעשות ביופסיית טרוקט תחת אולטרסאונד.
אודה אם תוכלו להפנות אותי לגורם המתאים.
תודה מראש.
הגורם שאמון על ניהול המקרה במצבים כאלה - הוא על פי רוב כירורג/ית השד אצלו/ה את נמצאת במעקב.
חזרי למרפאה וקבלי הדרכה.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
לפני שלושה שבועות גיליתי גוש גדול וכואב בשד שמאל. כירורג נתן לי הפנייה לאולטרסאונד, ממוגרפיה וביופסיה ובהפנייה כתב מלאות ברביע חיצוני כ-6 ס"מ.
בשבועיים האחרוניים כבר אין כאבים והגוש קטן הרבה יותר.
בשבוע הבא הבדיקות, אני מאוד בלחץ...
האם גוש סרטני משנה את גודלו?
תודה
גוישם סרטנים ושפירים משנים גודלם.
שלום, אמי טופלה כחמש שנים בארומזין. בבדיקות מעקב ראו התפשטות לאגן ובריאות קצת ובזרוע. הוחלט לעבור לפסלודקס ולהפסיק ארומזין קיבלה 7 זריקות של 500 פסלודקס במשל כחמישה חודשים. כעת בבדיקת דם רואים מרקרים CA15 3 עלה תוך חצי שנה מ24 ל105 ו CEA עלה מ10 ל31 ב ct ראו משהו חדש בשד ימין קשרית עוברת האדרה 8 מ"מ.
מה אפשר לעשות עכשיו?
ליליאן שלום רב,
למרבה המזל יש אפשרויות רבות אותן ניתן להציע לנשים עם סרטן שד גרורתי.
ההחלטה על הצעד הבא תלויה בראש ובראשונה באופי המחלה והחולה ובהיסטורית הטיפולים עד כה.
בעיקרון אציין כי לא בהכרח יש לעבור לטיפול כימי, עדיין קיימות גם אפשרויות אחרות.
שלום,
אני בת 28 , לפני כשנה חליתי בסרטן השד טריפל פוזיטיב עם בלוטות נקיות בבית השחי. עברתי למפקטומי , כימותרפיה וכעת מסיימת עם ההקרנות. אני מועמדת לטיפול הורמונלי בטמוקסיפן ומתלבטת בנוגע לקבלת הלוקרין. הרופאה טרם העלתה את נושא הזריקות אך הבנתי מנשים שהנושא שנוי במחלוקת. רצוי לציין שעוד אין לי ילדים אך עשיתי שימור פוריות.
בנוסף, רציתי לדעת איזה בדיקות מומלץ לעבור לאחר סיום ההקרנות, בכדי לראות שבאמת הגוף נקי ? והאם סי טי פט היא אחת מהן ?
תודה.
כריס שלום רב.
לגבי הפסקת הווסת עם לוקרין למשל- קיבלת מידע עדכני. אנחנו עדיין ממתינים לתוצאות של מחקרים שיוכיחו שיש תועלת בפרוצדורה כזו ולכן, כפי שציינת העניין שנוי במחלוקת.
המעקב יכלול בדיקה גופנית והדמיית השד. בדיקות נוספות תבוצענה רק אם תהיינה תלונות ספציפיות.
בהצלחה,
אם איכות הבדיקה אינה מיטבית המפענחים מציינים זאת בתשובה.
בכל מקרה ,נכון יהיה אם תמסרי את הדיווח הנ"ל למכון הרנטגן ותבקשי מהם התייחסות פרטנית.
תודה על תשובתך.
אמרתי זאת למבצע הבדיקה מיד בסיומה. תשובתו הייתה שהייתי צריכה לשים באמצע ושהוא לא בודק אם זה אכן כך. ולדבריהם ניתן לראות גם אם המזרון הסתיר חלק. האם זה נכון? לי זה לא הרגיש כך ומדאיג אותי לגבי אפקטיביות הבדיקה.
למי בדיוק עליי למסור את הדווח במכון?ולאיזה התייחסות פרטנית הכוונה?
אם קורה שאיכות הבדיקה אינה מיטבית האם מזמנים לבדיקה חוזרת?
ציפי שלום רב,
העלית שאלות רבות וחשובות מאוד .
לצערי מענה אמיתי ורלוונטי עבורך יהיה ארוך מזה שניתן להביא במסגרת פורום זה. האונקולוג המטפל יוכל להשיב לך על כולן.
לדר ירושלמי שלום.אני מטופלת באישפוז יום בלינסון בנבלבין והרצפטין כתוצאה של גרורותבקרום הריאה מסרטן שד.יומיים אחרי הטיפול אני סובלת מכאב בטן עצירות והתכווצויות בשוקיים,האם יש דרך להקל על המצב? אני לא ישנה בלילה וסהרורית ביום.בתקוה לתשובה לאה עינב
לאה שלום רב,
ניתן להקל על הסימפטומים.
ד.א. יש חשיבות האם הנבלבין ניתן דרך הפה או דרך הוריד.
מציעה שתפני לאונקולוג המטפל או לרופא הנמצא באישפוז יום לדווח על הסימפטום ולקבל הצעה לטיפול.
אי אפשר לתת ייעוץ פרטני בפורום כזה מבלי לבדוק אותך,
בעיקרון שינויי קרינה יכולים להתמיד אפילו שנים, אבל אם את לא רגועה ותשובתו של המנתח לא מספקת אותך את יכולה לקבל חוות דעת נוספת מהאונקולוג/ית או הרדיוטרפיסט/ית ששטיפול בך.
דר' תניר אלוייס
הייתי אצל הכירורג עקב גוש כואב בשד,
הוא שלח אותי לממוגרפיה ואולסטראסאונד
הכירורג כתב בממצאים שד שמאל רביע חיצוני עליון מעין מליאות בקוטר 6 ס"מ.
התור שקבעו לי לממוגרפיה ואולסטראסאונד רק ב9/3 עוד שבוע וחצי זה בסדר? הם לא הסכימו להקדים לי את התור.
האם זה בסדר להמתין שבוע וחצי?
תודה...
שלום רב.
הכירורג צריך להגדיר את מידת החשד. מלאות ברביע חיצוני עליון היא ממצא שכיח בגילאים צעירים. האם התרשם בגוש חשוד?
מה שחשוב לא פחות- אם יצאו משהו חשוד- האם יוכלו לבצע לך במקום זה ביופסיה?