תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
לא ברור לי במה בדיוק מדובר, אבל בעיקרון לא צריכה להיות בעייה עם עיסוי צוואר וגב.
אפשר להתייעץ גם עם פיזיוטרפיסט/ית באופן פרטני.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
המרפאה מתקיימת בימי שלישי, ומיועדת לגברים הידועים כנשאים או עם סיפור משפחתי של נשאות לגן ה.BRCA
במסגרת המרפאה מתבצעת בדיקת סקר מקיפה לנוכחות סרטן הערמונית.
טלפון 9378089
הקרנה של השד כוללת בהכרח גם מעט רקמת ריאה. השיטות הנהוגות היום בכל המכונים האונקולוגים בארץ מתקדמות ביותר, כך שמדובר בהקרנה שעל פי רוב זניחה ביותר ולכן הסיכוי לפגיעה ריאתית קטן מאוד מאוד.
דר' רינת ירושלמי
שלום לפני כשבוע כתבתי שגיליתי גוש קשה וגדול מאוד בשד.
קבעתי ליום ד' תור לכירורג.
בשבוע שחלף הגוש הפך לקטן יותר וכואב,
מה זה יכול להיות?
קשה לתת הערכה על סמך תיאור באינטרנט במה מדובר, בעיקרון אם הגוש קטן במעקב הסיכוי שמדובר בסרטן הוא נמוך מאוד, אבל רק רופא שיבדוק אותך ואולי יפנה לבדיקות נוספות יוכל לומר לך במה מדובר.
שלום
אשתי מטופלת בקסלודה לטיפול בסרטן שד גרורתי לעצמות.
לפני שבועיים החלו כאבים חזקים ברגל - מהשוק ועד הברך. בביקור אצל האונקולוג לא נמצא קשר בין הכאב למחלה. לאחר ביקור אצל אורטופד התחלנו טיפול בארקוקסיה וטרמדקס (עד היום 3 ימים ברצף)
במקביל אנחנו צריכים להתחיל מחזור חדש של קסלודה למשך שבועיים.
האם ניתן לשלב קסלודה וארקוקסיה במקביל ללא סיכון?
תודה
כל שילוב תרופות צריך לקבל את אישורו של הרוקח וכן הרופא המטפל. כיום בבתי המרקחת יש לרוקחים תוכנות שמטרתן לבדוק אינטראקציות בין התרופות השונות.
שתי התרופות מתפנות דרך הכליה ולכן יש צורך בתפקוד כלייתי תקין.
פורסמו בספרות הרפואית מספר מחקרים, כולל לפחות 3 מישראל, שבדקו את הנושא.
בשורה התחתונה, לא נמצאה באופן מובהק וברור עלייה בסיכון לפתח סרטן שד בעקבות טיפולי הפריה. כך שאת כנראה לא "אשמה" בכך שאימך חלתה.
בכיתה י"ב במגמה ביולוגית אני מניחה שאת כבר יכולה לחפש מאמרים רפואיים ב PubMed וללמוד את הנושא באופן מדעי ומבוסס.
בהצלחה.
בעיקרון פיברואדנומות הן גידולים שפירים לחלוטין שאינן הופכות לסרטן שד (מקורן אפילו לא בדיוק מאותו סוג של רקמה).
זה נכון שמס' עבודות הראו עלייה קלה בסיכון לפתח סרטן שד בנשים עם גידולי שד שפירים, אבל לא ברור למה לניתן לייחס את זה, ויכול להיות שיש גם עניין של אבחון יתר בשל מעקב מוגבר.
לקבלת ייעוץ לגבי התנהלות אישית שלך פני לכירורג/ית שד.
לגבי ייעוץ גנטי אפשר לפנות אבל תמיד עדיף לבדוק קודם את בן המשפחה שחלה.
שלום ד"ר,
לפני כמה חודשים התגלה לי גוש בשד. לפני הגילוי לקחתי במשך 7 שנים טיפול הורמונלי לגיל המעבר, ברגע הגילוי הפסקתי את הטיפול ההורמונלי ומאז שבו תופעות הלוואי: עצבנות, אי שקט, דיכדוך וגלי חום. מאז עברתי ניתוח וסדרה של הקרנות, לאחרונה אחרי פגישה עם האונקולוגית (שמודעת לתופעות לוואי) והמליצה לי על טיפול של טמוקסיפן. אני מאוד מודאגת מהחמרה של התופעות לוואי? מה עושים? שאלה נוספת; למה הכוונה במונחים שלכם "גידול בעל מאפיינים ביולוגים מצוינים?" תודה מראש
יש מספר דרכים לטיפול בגלי החום חלקם שייכים לתחום הרפואה הקונבציונאלית וחלקם שייכים לתחום הרפואה האינטגרטיבית/משלימה. מציעה שתבקשי את האנקולוג המטפל שלך להציג בפנייך את האפשרויות השונות ולבחור את המתאימה עבורך.
מאפיינים ביולוגים מצויינים של גידול מסייעים בהערכה מה הסיכוי להישנות המחלה. אם נאמר לך שמאפייני הגידול מצויינים- הווה אומר שסיכויי החזרה קטנים מאוד.
בהצלחה,