תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
הינני עתידה לסיים את טיפולי הכימו בקרוב ומתכננת לעבור ניתוח כריתה ושחזור דו״צ.יש לציין שעברתי ניתוח משמר שד לפני הכימותרפיה.
אונקולוגית אחת ציינה בפניי שאצטרך לעבור MRI לפני הניתוח ובמידה ואני ״נקייה״ יש לי אוקיי להמשך הדרך ואילו האונקולוגית השנייה ציינה שאין צורך.
מה המשמעות והאם אני יכולה להתעקש לעשות את הבדיקה?
שלום דנה,
בהיעדר פרטים על גילך ומצבך אין אפשרות לחוות דיעה בנוגע לצורך בביצוע MRI.
אם את עומדת בפני כריתה דו צדדית לא ברור לי איך MRI יכול לשנות את הטיפול, אבל ייתכן שיש סיבות שלא ברורות לי ממעט הפרטים שמסרת.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
אם גיליתי גוש מאוד גדול בשד כמו סלע זה אומר שזה התפשט יותר? שהמצב גרוע יותר? האם הגודל קובע?
כירורג יכול לקבל אותי רק בעוד 3 שבועןות, מה עושים בנתיים?
תודה
שלום רב,
רה הגושים בשדיים אינם סרטניים, אבל אין סיבה להמתין 3 שבועות לבדיקת כירורג, דברי עם המרפאה שיקדימו התור או פני לרופא אחר או לרופא משפחה שיפנה אותך לבדיקות הראשוניות הדרושות.
האם אפשר לקבל תשובה כיוון שמחר יש לי טיפול.
תודה מראש
אי אפשר לתת הערכה לדבי טיבו של הגוש על סמך תיאור בלבד, רק להרגיע שרוב הגושים בשדיים אינם סרטניים, אבל רק בירור שימליץ רופא ייתן תשובה וודאית.
שלום רב.
אני מקבלת סידרה של 6 טיפולי כימותרפיה לאחר הוצאת בלוטות לימפה.
כשאחת הייתה נגועה. עד כה קבלתי 4 טיפולים ביד האחרת. אך -הורידים נפגעו
והיום בלית ברירה ניתן לי הטיפול ביד בה הוצאו הבלוטות- בתקווה שעד הטיפול הבא בעוד 21 יום הורידים ירפאו.
שאלתי- האם זה תקין לתת טיפול של כארבע וחצי שעות ביד הניתוח?? האם לא עלולה להתפתח מכך לימפודמה??? בברכה- ליאל.
לא מומלץ להרכיב עיורי ביד בצד בו בוצעה כריתת בלוטות בית השחי לא צריכה להיות בעייה אם מדובר בבלוטה אחת או שתיים, בלוטת זקיף), הסכנה היא שאם יתפתח זיהום הדבר עשוי להוביל ללימפאדמה.
אם נשאר יותר מטיפול אחד אפשר לשקול הכנסה של פורט.
תודה לתגובתך ד"ר אלוייס.
אכן נותר לי טיפול אחד בסידרה. אך בעתיד אקבל עוד 12 טיפולי הרצפטין.
האם בעת צורך טיפולים אלה יכולים להינתן ביד בה יש בלוטה פגועה- בלית
ברירה? או השפעתם שונה?
בתודה ליאל.
אני בת 35 ואובחנתי כחולה בסרטן השד עם ההאבחנה: DCIS עם mircroinvasion שלפחות מ- 0.1 ס"מ.
הסתיידות 4 BIRADS בשטח כ- 6 ס"מ ב- quadarant ר.ע.ל מימין
כמו כן מאפייני הסרטן הם:
ER: חיובי 3+ ב-70% מתאי הגידול
PR: שלילי
HER2: חיובי ב-10% מתאי הגידול
Ki67 חיובי ב-10% מתאי הגידול
בתי שחי תקינים.
אמורה לקבל תשובות של בדיקה גנטית עם כיסויים של 1% להימצא נשאית. (חושבת לעבור ריצוף)
רציתי לדעת מהי תוכנית הטיפול היעילה ביותר במצבי?
האם זה נכון שכריתה דו צדדית יכולה לחסוך ממני את כל הטיפולים (כימותרפיה, הקרנות וטיפול תרופתי)?
אם אצטרך לפחות טיפול תרופתי ל-5 שנים, האם אוכל לנסות להיכנס להריון מיד בסיום נטילת התרופות?
בברכת יום טוב ובשורות טובות,
מתנה
למרות הפירוט הרב, אי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני והמלצות לטיפול.
כריתה מלאה לא בהכרח חוסכת צורך בטיפולים משלימים, ובוודאי שלא כריתה דו צדדית בהיעדר מחלה בשד השני
אחרי סיום טיפול הורמונלי אפשר בהחלט להכנס להריון, אם כי לאור גילך והירידה הצפויה בפוריות יש מקום לשקול טיפול לשימור פוריות.
אני בת 37, לפני מס' ימים הסתיים המחזור ומאז יש לי גוש קשה ומאוד גדול בצד השמאלי של השד. התור לכירורג רק בעוד שבועיים אני מאוד מאוד לחוצה. דבר נוסף ברשימת הרופאים של מכבי לא מצאתי כירורג שד רק כירורג כללי זה בסדר?
אשמח לתשובה
כדאי להיבדק אצל כירורג בהקדם,
רב הכירורוגים הכלליים עוסקים גם בגידולי שד, ואמורים לדעת מה לעשות ואיך להתקדם בבירור הממצא.
אם אחרי ההתייעצות יש ספקות אפשר כמובן תמיד לפנות לחוות דעת נוספת.
נמצא אצלי ממצא טרום סרטני, גרייד 3 בן 5 סנטימטרים. עברתי כריתה מלאה ואת כל הנדרש. {בלוטות נקיות}
האם יש מחקרים שבדקו מהו הסיכוי לבריחת תאים מגידול טרום סרטני בגודל כזה? אני שואלת משום שהשכל הישר אומר כי ככל שנגידול גדול יותר כך גדל הסיכוי גם אם הוא טרום סרטני.
שלום לינה,
הסיכון להופעת גרורות מרוחקות אחרי גידול טרום סרטני הוא זעיר ביותר, גם בגידול של 5 ס"מ.