תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
שמי יסמין ואני תלמידה בכיתה יב' בתיכון אלון ברמת השרון. במסגרת לימודי הביולוגיה בבית ספרי אנו עושים עבודה הנקראת "ביומד". אני ושני חברי החלטנו לעשות את עבודתנו על השאלה בנוגע לקשר בין טיפולי ההפריה לבין הסיכון לחלות בסרטן השד.
במסגרת העבודה, אנו נדרשים להעביר שאלונים, עליהם צריכים לענות אנשים הקשורים לנושא זה. פה מתחילה פנייתי אליכן.
על מנת להשלים את עבודתי, אני זקוקה לנשים שעברו טיפולי הפרייה, וחלו בסרטן השד לאחר מכן. אצרף בהודעה את הקישור לשאלון. זה שאלון שאינו לוקח יותר מ5 דקות לענות עליו, ועם תוצאות הניסוי לא יעשה דבר חוץ ממה שבתוך העבודה. השאלון הנו אנונימי.
נושא העבודה לא נבחר משום מקום. לפני כ17 שנים עברה אמי טיפולי הפריה (שלבסוף הביאו אותי), אך כ-11 שנים אחרי טיפולי ההפרייה שקיבלה, חלתה אמי בסרטן השד. היא ניצלה בזכות גילוי מוקדם, והרבה, הרבה מזל.
בעקבות מה שעברה אמי, עלה העניין לגלות אם אכן ישנו קשר בין טיפולי ההפרייה לסיכון לחלות בסרטן השד.
מבינה אני שזהו נושא רגיש, אך לא יעשה כל שימוש בתוצאות השאלון אחרי הגשת העבודה. מי מכן שיתעניינו בתוצאות הניסוי יכולות לפנות אלינו בכתובת האימייל:
biomed957@gmail.com
ולהלן הקישור לשאלון:
https://www.surveymonkey.com/s/THKSDY3
תודה רבה על תשומת לבכן, ומקווה שתמצאו לנכון בלבכן לעזור לנו בעבודתנו, בפעולה שלא תצרוך יותר מ5 דקות מזמנכן.
יסמין.
שלום אני במהלך טיפול כימוטרפי, סדרה שניה, האם זה נכון שלא עושים יותר בדיקות אני חושבת שהן נקראות"רצפטורים" לראות האם תאי הסרטן שנמצאו גם בחלל הלימפה וכלי הדם נעלמו,הסרטן שלי grade 3 ודרגה B2 הגידול מהשד הוצא במלואו.
רציתי לדעת עוד ואשמח לחוות דעתכם בטיפול בטקסול מידי שבוע, האם עדיין לא רצוי לבוא בקהל כלומר להמנע ממקום סגור עם אנשים?
תודה לכם
בוקר טוב,
אני בת 35, נשאית BRCA1, חליתי בסרטן השד לפני 6 שנים. עברתי כריתה מלאה דו"צ, כימו' והקרנות. סיימתי טיפול בטמוקסיפן לפני 3 חודשים. מעוניינת להכנס להריון. יש מניעה בלקיחת חומצה פולית בשל המחלה ו/או הנשאות?
תודה
שלום רב,
לא ידוע לי לי על מניעה מסוג זה.
ברצוני להזכיר שחומצה פולית מצויה במזון וניתן למצא מזונות רבים כמו לחם המועשרים במרכיב זה.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
אני בת 46, עברתי בדיקת אולטרסאונד וממוגרפיה, אין גושים , אך בשד ימין הודגמו הסתיידויות עדינות וגסות בודדות,, סווג על פי bi-rads מתאים ל-2,הבנתי שזה שפיר, הומלץ בדיקת ממוגרפיה להסתיידות בעוד חצי שנה, קראתי שהסתיידויות עדינות עלולות להפוך לממאירות ולכן אני שואלת:1.האם יש דרך להעלים/לטפל בהסתיידות כדי שלא יחמיר ויהפוך לממאיר? 2. האם זה יכול להעלם מעצמו ?
הסתידויות בשד הן ממצא נורמלי. הן יכולות להיות ביטוי לשקיעת סידן בכלי הדם בשד. לעיתים, ניתן למצא הצטברות סידן בממצאים שפירים בשד. יחד עם זאת ,הסתידויות יכולות להיות סמן לממאירות. לכל סוג יש מראה אופייני. למרות זאת , אי אפשר להיות בטוחים ב100% לגבי משמעות הממצאים על סמך הדמיה בלבד. אין דרך להעלים הסתידויות .
תודה רבה על תשובתך:
1. האם יש סיכוי שפעם הבאה ההסתיידות תעלם מעצמה ?
2.איך אפשר למנוע שקיעת סידן בכלי דם בשד?
3. האם יש סיכוי לפי הססטיסטיקה שלכם שהסתיידות (שיש לי גם עדינות בודדת) לא תהפוך לממאירה בעתיד?
4. אני נוטלת ויטמין d , יש איזה שהוא קשר עקיף שצריך לשים לב לזה ?
שלום, אני בת 25 ולפני כשבוע גיליתי כי יש לי סרטן השד.
אני מתגוררת כרגע לתקופת הלימודים עם בן זוגי מזה 4 שנים, בבית הוריו. במקור אני מאילת, שם נמצאים הוריי, אחיי ואחיותיי, וכמובן החברות שלי.
ואני באמצע.
מצד אחד הוריי רוצים שאעבור טיפולים במרכז, ולא בבאר שבע (שם אני מתגוררת) וכמובן שאחזור הביתה.
אין ספק כי אפשר להבין את הוריי ואת בקשותיהם, אך מרוב בקשות, סיפורי שמועות, ודודה שהיא אחות ראשית באיכילוב-שממליצה מאוד לא לעבור טיפולים בב"ש, אני נקרעת באמצע, בין הרגשות להורים ולבקשותיהם ולבין זה שאין לי כוח להתמודד עם הדרישות של כולם.
אני מאוד רוצה להיות מאוחריי זה.
הייתי מאוד רוצה המלצות מנשים שעברו טיפולים גם בבאר שבע וגם במרכז (ואם אפשר יהיה גם המלצות על רופאים -כירורגים ואונקולוגים) ואפילו נשים שעברו טיפולים ומתגוררות באילת, וכיצד התמודדתן עם הנסיעות לאחר טיפולים? מפגשי רופאים? בדיקות?.... הכול היה עליכן, מבחינה כלכלית?
על מנת שאוכל לקבל החלטה קצת יותר שקולה וקצת יותר רציונאלית.
תודה רבה.
האם גוש בשד נחשב גם גוש קטן שנראה חיצונית כמו בליטה קטנה?לאיזה רופא ללכת על מנת לבצע בדיקה ראשונית?תודה
שלום
לכירורג שד
אנא פני לכירורג/ית שד.
שלום.
לפני כחודשיים עברתי ביופסית למפה .יש לי נימול בזרוע שלא עוזב אותי , זה בסדר שזה עדיין קיים .
אולי כדאי לעשות פעילות ספורטיבית מסויימת שתשחרר לי את ההרגשה שתפיסה ונימול ?
נימול בחלק הפנימי העליון של הזרוע אחרי ביופסיה של בלוטת לימפה אינו נדיר, וכמעט תמיד חולף לחלוטין, אבל זה יכול לארוך 6 חדשים ויותר.
אין למערי שום דבר שאפשר לעשות כדי לזרז את התהליך (התאוששות של עצב, אבל זה מצב שאינו מדאיג וכמעט תמיד מסתדר לבד.
דר' תניר אלוייס
הינני רווקה בת 30 ואובחנתי לפני 4 חודשים עם סרטן שד-0.8 ס״מ,טריפל פוזיטיב גרייד 3.
אובחנתי בארה״ב ושם 3 כירורגיות (!!) הציעו לי לעבור מסטקטומי בגלל גילי הצעיר וכן בגלל שאמי חלתה בגיל צעיר (43) ולא שרדה את המחלה.נמצאתי שלילית לגן.
כעת,במהלך הטיפוליים הכימותרפיים אני שוקלת לעבור בסיומם ניתוח כריתתי ושחזור דו״צ במקום ההקרנות על מנת למזער סיכוי למחלה חדשה וכן לטובת מזעור החרדה הענקית מהמחלה.
בארה״ב הוצע לי לעבור ניתוח משמר פטמה שכן הגידול היה מרוחק מהפטמה.
אשמח לשמוע חוות דעת בהתחשב בסוג הגידול שלי וכן מה הסטטיסטיקה אומרת על השארת הפטמה.
אין אפשרות לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני לגבי סוג הניתוח,
באופן כללי חשוב להבין שכריתה מפחיתת סיכון רק מפחיתה אתהסיכון ואינה מבלטת אותו לגמרי, וכן שאין לה השפעה על סיכויי ההחלמה מהגידול הנוכחי.
לגבי שימור פטמה - במידה ולא היתה מעורבת בתהליך ובמידה ומבנה השד מאפשר זאת אין מניעה משימור פטמה, ולא נמצאה עלייה בסיכון להופעת גידול חדש באזור הפטמה דווקא בנשים שעבור ניתוח להפחתת סיכון.