תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
אני בת 42 נשאית של BRCA1 עברתי כריתה דו"צ בשד שמאל שני גושים 3.5 ס"מ ו2 ס"מ בלוטה אחת נגועה מתוך 17 שהוצאו. בבדיקת אונקוטייפ יצא התוצאה 17אשמח לקבל את דעתכן תודה שש
שלום רב,
אני מניחה שאת רוצה לדעת האם ניתן להמנע מטיפול כימי. בעיקרון ,לא ניתן לתת תשובה מסוג זה דרך האתר משום שחסרים מספר פרטים רלוונטים הנוגעים לגידול ולמטופלת וכמובן,אין תחליף למפגש מטפל- מטופל.
ציינת כי אובחנו שני נגעים ממאירים. אם חשבתם להעזר בבדיקת אונוקטייפ הרי שראוי לקבל תחילה תוצאה עבור שני הגידולים.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
טמוקסיפן עשוי לגרום לכאבי רגליים (אם כי באופן נדיר). הדרך הטובה לודא זאת היא להפסיק את הטיפול לתקופה קצרה (באישור הרופא המטפל....) ולראות אם התופעות חולפות. מציעה גם לנסות טיפול מתוצרת של חברה אחרת ולראות האם משנה את המצב,
כל טוב,
4 שבועות זה אכן קצת הרבה זמן להמתין לתשובה, אבל אני בטוחה שיש לכך סיבה.
פני לרופא המנתח.
דר' אלוייס
שלום דר' אלוייס ,
אני בת 45.5 ולפני טיפול של תרומת ביצית.
בUS שד שעשיתי בסוף דצמ' 2013 היה ממצא בגודל של 0.6 ס"מ, ספק ציסטי, ספק סולידי.
בגלל שאני לפני טיפול פוריות שכרוך בלקיחת הורמונים, הכירורג שד של קופ"ח מכבי הפנה לביופסית שד.
רציתי לשאול אם במקרה כזה, בדיקת MRI שד יכולה לתת תשובה מדויקת יותר שתוכל לומר בוודאות האם צריכה לעבור את בדיקת הביופסיה שאני מעדיפה להימנע ממנה אם זה לא חובה. אם יש דרך אחרת לא פולשנית שיכולה לומר לי שהכל בסדר - אז היא עדיפה מבחינתי כמובן.
נראה שהיום שולחים מהר מאוד לביופסיה ולמרות שרופאים מתייחסים לבדיקה הזו כאל בדיקה פשוטה ולא "רצינית", עדיין זו פעולה כירורגית פולשנית שעדיף לא לעשות אם לא חייבים באמת.
אודה לתשובתך המהירה.
תודה רבה!!!
MRI אינו תחליף לביופסיה, וביופסיה אינה פעולה "כירורגית פולשנית" אלא מזערית, ורק ביופסיה יכולה לקבוע בודאות מה טיבו של ממצא.
דר' תניר אלוייס
אישתי סיימה טיפול כימותרפיה לפני שבוע בתקסול ...השיער החל לצמוח אבל בצבע לבן ..האם כדאי לגלח שוב..או שזה כתוצאה מהטיפול ..והאם יחלוף?
תודה
שלום לבאי הפורום.
אני אחרי הוצאת גידול 2 ס"מ דרגה 1 בניתוח למפקטומי משד. לתחושתי הסובייקטיבית אני בריאה. הנטיה שלי היא לא להיכנס כלל לכל הטיפולים המניעתיים המומלצים בדרך כלל.
כלומר, אני מרגישה שאני מבינה מה הסיבה הנפשית שחוללה את המחלה ואני עובדת על עצמי בנושא. מעבר לכך אני מרגישה בטחון שהסיכוי שהמחלה תחזור לא מצדיק את הסבל הודאי והנזק לאורח חיי שמגיע עם הטיפולים. כמובן שאבצע ביקורות תקופתיות בהתאם למומלץ.
אני שואלת אם משהו מכיר עוד כאלו שהסתפקו בטיפולים אלטרנטיביים?
אשמח לשמוע תגובות והפניות.
תודה והרבה בריאות.
מימי שלום רב,
הדרך הכי מדויקת לבדוק האם יש קשר בין הטיפול למצבי הרוח הוא להפסיקו לתקופה מסוימת בתאום עם הרופא המטפל.
אם הדבר משפר את מצב רוחך - צריך לבחון אם אפשר לשנות את הטיפול האנדוקריני. אם לא משפר את מצב רוחך- הרי שהייתי ממליצה על טיפול בעזרת איש מקצוע העוסק בתחום הפסיכואונקולוגיה.
אני 3 שבועות אחרי ניתוח להסרת 2 גושים סרטניים מהשד.הגושים היו סמוכים ולכן הוצאו כגוש אחד גדול.עדין לא הגיעו תוצאות הפותולוגיה.שאלות:
1.האם יש לחשוש יותר מהעובדה שהתוצאות עדין לא הגיעו.
2.החלל שנותר ריק התמלאה בנוזל. כנראה והשד כבד וגדול יותר מהשני. האם זה ישתנה עם הזמן? האם לא מנקזים את הנוזלים.
3.יש לי כאבים באזור בלוטת הלימפה שהוצאה.האם זה מעיד על בעיה?
4.האם ניתוח כריתה מלא של 2 השדיים .היה חוסך ממני טיפולי הקרנות , טיפולי בכימו וטיפול בכדורים אנטי הורמונלים ?