תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני 3 שבועות אחרי ניתוח להסרת 2 גושים סרטניים מהשד.הגושים היו סמוכים ולכן הוצאו כגוש אחד גדול.עדין לא הגיעו תוצאות הפותולוגיה.שאלות:
1.האם יש לחשוש יותר מהעובדה שהתוצאות עדין לא הגיעו.
2.החלל שנותר ריק התמלאה בנוזל. כנראה והשד כבד וגדול יותר מהשני. האם זה ישתנה עם הזמן? האם לא מנקזים את הנוזלים.
3.יש לי כאבים באזור בלוטת הלימפה שהוצאה.האם זה מעיד על בעיה?
4.האם ניתוח כריתה מלא של 2 השדיים .היה חוסך ממני טיפולי הקרנות , טיפולי בכימו וטיפול בכדורים אנטי הורמונלים ?
שלום בריזיט,
אין סיבה לדאגה בגלל עיכוב בתוצאות, זה יכול להיות סתם עומס במעבדה.
נורמלי שהחחלל שנוצר מתמלא נוזל, זה בדרך כלל נספג עם הזמן. אם זה מאוד מציק אפשר לנקז אבל עדיף במידת האפשר לא.
בית החשי יותר רגיש מהשד, ולא נדיר שיש יותר כאבים בחתך בבית השחי.
כריתה מלאה יכולה בחלק מהמקרים לחסוך צורך בטיפול קרינתי משלים, אבל כימוטרפיה וטיפול הורמונלי אינם תלויים בסוג הניתוח.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שלום מיכל,
לא אמורה להיות שום בעייה בלקיחת חיסונים תחת טיפול בומוקסיפן.
ערב טוב
קראתי מחקרים רבים בנושא הכורכומין והטיפול הכימוטרפי . כמובן שחלק מהמחקרים מראים תוצאות טובות ושיפור משמעותי בריפוי המחלה כנגד מחקרים ששוללים נתנונים אלו. (מדובר בסרטן שד גרורתי)
האם ידוע לכם על סתירה בטיפול הכימותרפי בקסלודה כתוצאה משימוש בכרוכמין במקביל?
שלום רב,
אשתי עוברת כימותרפיה (AC) וקרובי משפחה רוצים לבקרה לאחר שחזרו מטיול במזרח הרחוק - איך ניתן להתמודד עם החשיפה לחיידקים ווירוסים ?
בהנחה שקרובי המשפחה חוזרים בריאים ושלמים,
אין מניעה שאשתך תיפגש עמם.
שבוע טוב,
דר' רינת ירושלמי
שלום
אני בוגרת התרופה
א. התופעות אידיבידאליותולי לא היו תופעות קשות אם בכלל
בהתרופה נלקחת רק 2.5 שנים ולכן התופעות אינן מסוכנותוכמובן יש מעקב
ג.מדובר בהצלה ומיעצת להתחיל ולעקוב
אחרי שנתיים וחצי החליפו לי לארימידקס ואני עוד מעט מסיימת ומתלבטת אם להמשיך התופעות הלוואי ממש נסבלות והתרופות מצילות חיים ,
מה שכן אני יודעת שיש בדיקת דם שבודקת אם הטמוקסי משפיע עלייך באופן אישי אבל היא נעשית באופן פרטי אולי.
שלום: אני התחלתי לאחר הקרנות DCIS, אני סובלת לא מעט ואני גם יודעת שהתרופה עלולה לגרום לסרטן ברחם.בינתיים לא מצאתי רופא שיאפשר לי לא לקחת ולכן התחלתי. אשמח אם מישהו יוסיף מידע בעניין. מאוד רוצה להפסיק (אך לא על חשבון לסכן את עצמי.
שלום אליענה
היום לוקחים טמוקסי רק שנתיים וחצי ובדרך כלל לא מסוכן לרחם
פעם לקחו 5 שנים ואז זה היה יותר מסוכן לרחם
מציעה שתחזרי לאונקולוג המטפל לדון שוב בנושא רווח אל מול הפסד.
רוב הנשים מסתדרות היטב עם התרופה.
הי ליאור, מה שלומך ? אני בדיוק באותה סיטואציה שלך.. מודאגת מתופעות הלוואי וכמעט ויתרתי. החלטה לא פשוטה. אני החלטתי לקחת את הכדורים ולהיות קשובה לגוף.. בהצלחה ובריאות טובה !
הי ליאורי.. אם אפשר את המייל שלך הפרטי. הייתי שמחה להכיר אותך ולשמוע קצת יותר. אני לגמרי מבינה אותך. שבת שלום !
אני לגמרי מבינה אותך. אני אחשוב על משהו :-)
irislevi5877@gmail.com
זה המייל שלי..מחכה לשמוע ממך
אילנה שלום רב,
לא ברור מפנייתך מה נאמר לך על הגוש שנצפה בסונר ומה טיבו. לכן אינייכולה להתייחס פרטנית.
בכל מקרה של ספק יש לשקול נטילת דגימה מהמקום.
כפי שפורסם בתקשורת, "בעקבות החלטת הסל בשנה שעברה בוצע תיקון בסל החדש ו-90 חולות בסרטן שד מתקדם, שנכשלו בטיפול הורמונלי או קיבלו כימותרפיה למחלה, יוכלו עכשיו לקבל את תרופת האפיניטור של נוברטיס שהורחבה התוויתה".
בריאות לכולנו J
קישור לכתבה בגלובס:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000905522
יכול להיות שהכוונה היא ליבלת או נקודת חן בולטת?
אני מסיימת טיפול של 5 שנים של טמוקסי וארימידקס.
ברצוני לשאול מהי המדיניות להמשך טיפול בארידקס?
נאמרלי שאם הבלוטות היו נקיות אין להמשיך את הטפול יש לציין שבניתוח הראשון החלקי לא הוצא הנגע בשלמותו ועברתי 3 ניתוחים עד כריתה האם יש לכך משמעות להמשך הטפול? עכשיו ב"ה הכל בסדר
תודה
יפה שלום רב,
ידוע כיום , כי כ 50% מהחזרות (אם מופיעות כמובן) נצפות בשנה החמישית עד העשירית מהאבחנה. זו אחת הסיבות לנטייה הרווחת ,להאריך בטיפול האנדוקריני אצל נשים עם גידול בעל קולטנים להורמונים. למרות האמור לעיל, אין ספק שלא כל הנשים זקוקות לטיפול העולה על 5 שנים.
לשאלתך-אין תחליף לדיון עם האונקולוג/ית המטפל/ת שלך.
לאחר טיפול ממושך בזומרה כתוצאה מסרטן שד וגרורות לעצמות הופסק הטיפול בזומרה בגלל סיבוך של היווצרות נמק בעצם הלסת.
הטיפול הופסק לפני כשנה ובמקביל התפתחות הנמק בלסת נבלמה.
בגלל כאבים והחמרה במחלה אנו שוקלים להתחיל טיפול בבונפוס - האם גם בטיפול זה ייתכן נזק לעצם הלסת?
אין ספק שתופעת הנמק שכיחה הרבה יותר בטיפול בזומרה לעומת בונפוס. יחד עם זאת בספרות מתוארים מקרים דומים גם בטיפול עם בונפוס.
תשובתי מוגבלת כיון שמעולם לא ראיתי אותך או תאת יקך הרפואי., אך מן הנתונים שאת מתארת , לא הייתי ממליצה על טיפול בביספוספונטים כזה או אחר.
דר רינת ירושלמי