תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום מזל,
אכן הרבה שאלות, רובן ספציפיות למקרה שלך, ופורום כזה אינו מתאים למתן ייעוץ פרטני.
על פי הפרטים שנתת לא נראה שיש משהו דחוף שלא יכול להמתין לרופא שמכיר אותך ועוקב אחריך.
קליפ שהושאר בביופסיה אין צורך להוציא.
את שאר השאלות יש להפנות לרופא המטפל שמכיר את פרטי המקרה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
אמי בת 47, מעשנת, עברה ניתוח בשד שמאל להוצאת אבצס.
קצת רקע רפואי:
בעברה עברה ניתוחים דומים אחת לחודש חודשיים )בסה"כ יותר מ20 ניתוחים בכל שד( אולם כ6 שנים לא היה לה שום דבר בחזה, עד עכשיו). אגב, הדבר התחיל אצלה לאחר פגיעת ראש בתאונת דרכים, כל פעם שהיא במצב לחץ או חרדה היא מפתחת אבצס בחזה. רפואית, לא הוכח קשר ישיר בין הגורמים.
לאחר אולטרסאונד לפני הניתוח, הרופא הפנה אותה לmri. זה לא משהו שקרה בעבר למרות כל הניתוחים שהיא עברה. יש לה גוש באותו חזה, בצד שמאל בחלק העליון, לא כואב ומאוד קשה.
האם יש סיבה לדאגה ? אמי היא אישה שקצת חרדה מרופאים היא קצת מסרבת לטפל בעצמה. יש היסטוריה משפחתית נרחבת של סרטן הראש והריאות.
שלום רב,
עישון אכל יכול לגרום לאבצסים חוזרים בשדיים , בדרך כלל אבצסים שטחיים, שמקורם בטפולות העור. אפשר להתייעץ עם רופא עור בשאלה של אנטיביוטיקה מניעתית, כמו שנותנים לחולים עם פורונקולוזיס חוזרת, אבל הפיתרון הטוב ביותר הוא הפסקת עישון.
לא ברור לי למה הופנתה ל MRI, על פי הסיפור שלך אין כל התוויה לבדיקה זו.
שלום, אני בת 38. לא ילדתי עדיין אף פעם. הייתי אצל כירורג שד שרשם "שד ימין בפריפריה בשעה 6 פיברואדנומה 1 ס"מ". לפי מה שהבנתי ממנו מדובר על גוש שפיר.כמו כן עשיתי אולטרהסאונד שד ובית שחי שלא קיבלתי עדיין תוצאות של אולטרהסאונד.
1) בזמן בדיקת אולטרהסאונד שד ובית שחי הייתי במחזור ביום השני . האם יש השפעה של המחזור על בדיקת אולטרהסאונד שד ובית שחי ?
2) כמו כן כשהייתי אצל כירורג שד שכחתי לציין בזמן הבדיקה שאני במחזור ביום השלישי. האם המחזור משפיע על אמינות הבדיקה על ידי כירורג ואם כן איך והאם כדאי לי להיבדק שוב על ידי הכירורג לאחר המחזור? תודה מראש
שלום דנה,
אין השפעה ליום של המחזור על תוצאות האולטרסאונד,
בחלק מן הנשים יש הבדלים במבנה השדיים בבדיקה לאורך המחזור, אבל בדרך כלל זה לא קריטי.
הילה שלום רב,
המושג אבחון יתר מקבל כותרות רבות לאחרונה. האם באמת קיים? לא נוכל לאמר בוודאות לעולם.
הסיבה שהופנית לטיפול במחלת הDCIS נובעת מכך, שאם תחזור המחלה , יש סיכוי של 50% שהחזרה תהיה סרטן פולשני .
בהצלחה עם הטיפול ושבוע טוב,
דר' רינת ירושלמי
דר' תניר שלום רב
אני מטופלת אצלך בקפלן בעקבות סרטן השד שבו חלתה אימי. (אני נבדקת פעם בשנה).
משום שיש לי כאב בשד השמאלי הופניתי ע"י רופאת המשפחה לאולסרסאונד.
בפיענוח נכתב: הודגמו ציסטות פשוטות בודדות דו צדדיות עד 2*3 מ"מ. אין תהליך סולידי או ממצא חשוד.
יש לי תור אליך רק במאי משום שנאמר לי שלא תהיי ובקרוב אין תורים.
מה משמעות הבדיקה? האם לחכות עד מאי או לנסות להקדים את התור?
אני קצת לחוצה. מה משמעות הכאב שאני חשה?
תודה
שלום מירי,
ציסטות הן כיסים קטנים של נוזל, ושכיחות מאוד בשדיים של נשים בכל הגילים.
אין להן שום משמעות, ואין צורך בבירור או מעקב מיוחד לציסטות של 2-3 מ"מ.
גם כאבים בשדיים הן תלונה שכיחה מאוד, ואינם מעידים על חשד לתהליך מדאיג.
להתראות במאי.
שאלתך במקום.
יש מספר פרמטרים לאמוד תגובה לטיפול. בין החשובים שבהם- ירידה בעצמת/תדירות הכאב. הבעיה עם פרמטר זה שהינו פרמטר סוביקטיבי. כאמור איכות חייה של אישתך הינה המטרה העיקרית בטיפול באישתך ולכן העובדה שאין שיפור מעוררת שאלות לגבי הרווח מן הטיפול.
איני יודעת מתי התחילה בטיפול ולכן אוסיף, כי יתכן והשיפור יהיה בהמשך.
בהצלחה עם הטיפול,
שלום,
אמי בת ה- 52 עברה טיפול נאו-אדג'ובנטי של כימותרפיה. אציין כי מדובר בקרצינומה בי לטרלית וכן הייתה מעורבות בלוטות לימפה בבית שחי בצד שמאל.
נעשה ניתוח, ובביופסיה מצאו רק מוקד של 2.5 מ"מ בבית השחי, השאר "חוסל" ע"י הכימותרפיה.
כרגע מיועדת לעבור הקרנות, והמשך קבלת HERCEPTIN. שאלתי היא, האם יש צורך במתן תרופה נוספת, למשל ביולוגית? משהו שיכול לחסל גרורות מיקרוסקופית אם קיימות? או שההקרנות וההרספטין זה מספיק?
בתודה מראש,
ליבי
נכון להיום לא מקובל להוסיף טיפול ביולוגי מעבר לטיפול בהרצפטין.
לא ציינת מהמצב הרצפטורים של שארית הגידול.
בהתאם למצב זה יש לשקול טיפול אנדוקריני.
גו'די שלום רב,
דרגת ההתמינות מלמדת עד כמה הרקמה דומה לרקמה הנורמלית. מצויםןהדרוג -2 . מתוך 3. כלומר לא טוב במיוחד ולא רע במיוחד. עוד לטובתך שאין פריצה של קופסית הבלוטה. לגבי הגרורות- לא ציינת למה זה שייך.