תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום.
אימי בת 62, חלתה בסרטן השד לפני שלוש שנים מסוג לובולר קרצינומה.
עברה ניתוח כימותרפיה והקרנות ומאז לוקחת טמוקסיפן.
השבוע עשתה MRI והתוצאות הן-
שד ימין: מוקד האדרה של 6 מ״מ במהירות בינונית עם פלאטו.
Birads 4a. הומלץ על ביופסיה תחת MRI.
אשמח לשמוע מה זה אומר ומה הצפי?
תודה רבה רבה.
שלום רב,
המשמעות של BIRADS4A היר שהסיכון שמדובר בסרטן הוא בסדר גודל של כ 10-20%.
רק ביופסיה יכולה לקבוע אם אכן מדובר בסרטן, או שהממצא שפיר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
שרון שלום.
הטיפול מגיע למחזור הדם כולו תוך זמן קצר מאוד ולכן לא חשוב אם התחיל דרכו ביד או ברגל.
בהצלחה,
דר' רינת ירושלמי
שלום טלי,
אי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני בלי לבדוק אותך, ואי אפשר להתייחס לסיכון מבלי לדעת פרטים לגבי ספור משפחתי ועוד.
בדרך כלל סרטן שד אינו גורם לכאבים, אבל אם את לא שקטה בעקבות הבדיקה שעברת מומלץ לפנות לבדיקה נוספת, אולי אצל כירורג שד שיבצע הערכה כללית.
אני מחלימה מסרטן שד בלוטות זקיף נקיות וללא גרורות בבדיקת סיטי מעקב נכתב"בחלון לעצם: הודגמו מספרנגעים אוסטאו-ליטים זעירים בחוליות גביות " האם הכוונה שיש גרורות בעצמות?
שלום רוניה,
כדי לפענח את הבדיקה צריך לראות את כל התמונה , ואי אפשר על סמך משפט אחד לקבוע אם מדובר בגרורות או לא.
"מספר נגעים אוסטיאוליטיים זעירים בחוליות" יכול להתאים לגרורות, אבל לא בהכרח.
ממליצה שתפני לאונוקלוג/ית מטפל/ת כדי לקבל תשובות מוסמכות.
היי,
אני אמורה להתחיל לקחת פרסטון בקרוב ויש לי מחלת עיניים בשם "קרטקונוס" שקשורה לקרנית. עברתי קרוסלינקינג הליך בעין שמאל כבר.
האם התרופה הזו יכולה לגרום לי להמשך בעיות בקרנית? בדקתי עליה קצת ונראה שהיא יכולה לגרום ל"corneal changes".
תודה.
התרופה:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=6902&Preview=1
דנה שלום רב,
הטוב ביותר שתתיעצי עם רופא העיניים שלך ולא עם מומחה לסרטן השד.
קרן שלום רב,
מעקב צמוד מעלה את הסיכוי לאבחון מחלה - אם תהיה.... בשלב מוקדם.
בזמן הנקה עשויים להופיע גושים קטנים וגדולים.
בדיקת רופא כולל הדמיה של השד תעזור .
שבוע טוב,
ניתוח לסרטן שד אינו ניתוח דחוף, ובהחלט מותר לקחת פסק זמן של מס' שבועות כדי להשלים בירורים וייעוצים, ואין כל צורך למהר לניתוח.
לא ברור לי מה כלל הבירור . האם כלל סונר ? בדיקת הדמיה אחרת?
לא ציינת בת כמה את, והאם יתכן כי את בהריון ?
לגבי הבחילות מציעה שתפני לרופא המשפחה.
בת 42 חולת סרטן השד Invasive cacinoma showing lobular עברתי כריתת שדיים מלאה+שחזור, (שד שמאל בגלל גידול שד ימין החלטה שלי למניעה ),לפני 5 שנים עברתי כריתת רחם עקב פוליפים ודימום מוגבר. נוטלת טמוקסיפן 3 חודשים עשיתי מעקב הורמונלי לפני ואחרי לנוכח ערכי אסטרוגן גבוהים המשך מעקב הורמונלי באם ישאר גבוה האונקולוגית ממליצה על הפסקת פעילות שחלתית ע"י לוקרין או bso, עשיתי בדיקה גנטית ואינני נשאית של המוטציות, במצבי האם ההמלצה על כריתת שחלות מתקבלת וכדאית לאור תופעות הלוואי?
מפנייתך אני מבינה שהאונקולוגית המטפלת חושששת שאינך מפיקה תועלת רבה מהטיפול בטמוקסיפן. כיון ששחלותייך עדיין פעילות- לא ניתן להציע לך טיפול הורמונלי ממשפחת מעכבי הארומטאז. האפשרות של הפסקת פעילות שחלות הינה הגיונית. כמובן שלא הכרחי לכרות אותן. בשולי הדברים אציין שלא מקובל למדוד רמות אסטרוגן במהלך טיפול בטמוקסיפן , הסיבה העיקרית- איננו יודעים מה משמעות התוצאות.
יש מידע חדש נוסף שהייתי רוצה לחשוף אותך אליו. במחלה כמו שלך lobular carcinoma- יש יתרון בהחלפת הטיפול בטמוקסיפן למעכבי ארומטאז. כאמור אם שחלותייך עדיין יהיו פעילות- לא תוכלי לקבל טיפול זה.
בברכה ושבוע טוב,
יניב שלום רב,
בהחלט יכול להיות דלקת מקומית, אבל אין מנוס מבדיקה דחופה אצל רופא.