תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
1. האם בדיקת האולטראסאונד הרגילה היא מספיק אבחנתית למרקם שד צפוף?
2. שמעתי על מכשיר אולטראסאונד חדשני שממוקם בבתי החולים הגדולים וגם במכון פרטי, האם הוא מתקדם יותר ומאבחן טוב יותר ?
3. במשפחה בה הסבתא ובתה חלו ונפטרו מסרטן שד , מאיזה גיל יש לערוך בדיקת שד ידנית אולטראסאונד לנכדותיה?
תודה
שרון שלום רב,
בדיקת סמנים בדם מבוצעת כאשר יש מחלה עם גרורות.
ערכי הסמנים יכולים לסייע בהערכה של תגובה לטיפול, מידת פיזור ועוד.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
אני סטודנית לתואר ראשון במנהל עסקים ושיווק
צריכה את עזרתכן במילוי שאלון קצר, לא לוקח יותר מ1-2 דק'.
תודה!!
https://docs.google.com/forms/d/1qNUg31kx3VSQICuJti3pDnbuRJykGT2QdTed7N8LLwQ/viewform
שלום לכולם , כחלק מהבגרות שלי בביולוגיה אני כותבת עבודת ביומד .
הנושא שבחרתי לחקור הוא סרטן השד מפני שנושא זה קרוב אלי .
אני כתבתי שאלון שבעזרתו אני יוכל להבין יותר על מה שאני חוקרת עליו ואשמח אם
בנות שחלו , יוכלו לשלוח לי מייל ואשלח להם את השאלון .
כמובן שהכל יישאר חסוי .
אם כן זהו המייל שלי - Rimer.gat@gmail.com
השאלון מאוד קצר , ולא דורש הרבה זמן אז אשמח אם תשתפו פעולה זה מאוד חשוב לי :) תודה רבה
שלום רב,
קראתי שמוטציה באנזים מסויים מונעת את הפעולה הרצויה של הטמוקסיפן.אני לוקחת טמוקסיפן זה 4 חודשים.האם ישנה דרך לבדוק יעילות הטמוקסיפן אצלי?
חיה
חיה שלום רב,
בשנים האחרונות התפרסמו מספר דיווחים כי קים קשר בין פעילות אנזים מסוג CYP2D6 ורווח מטיפול. בהמשך נבדק הנושא על רקמות של נשים שהשתתפו בשתי עבודות בינלאומיות רנדומאליות. במאמר מוסגר- יש סקאלה של דרגות מהימנות ממצאי מחקר לפי אופי המחקר. ממצאים המתקבלים מעבודה רנדומאלית נחשבים יותר.
בעבודות אלה לא הוכח קשר בין פעילות האנזים לרווח מהטיפול ולכן נכון להיום הבדיקה אינה מומלצת לנשים המטופלות בתרופה.
יתכן ובעתיד יהיו נתונים אחרים.
לפני מספר ימים העלתי מס שאלות/חששות וטרם נעניתי אשמח לקבל הכוונה או עצה או הבהרה
בת 83, לוקחת כחצי שנה טמוקסיפן למניעה. אחרי שהוצא גוש מהשד. ( ללא הקרנות וכימו)
נשלחה לבדיקת דופלר, עי רופא המשפחה. בתוצאות אין עדות לפקקת ולא הודגמה אי ספיקה של הורידים העמוקים.
אך
הודגמה אי ספיקה של מסתמי וריד ספנה ארוכה בגובה ירך כולל מסתם SFJ הממשיכה בסעיף אחורי של וריד השוק - בימין.
ובשמאל הודגמה אי ספיקה מסתמי וריד הספנה הארוכה לכל אורכו ללא אי ספיקת מסתמי SFJ.
האם לאור ממצאי הדופלר צריך לשקול שימוש בטמוקסיפן???
אני מניחה ששאלתך- האם צריך לשקול הפסקת טיפול בטמוקסיפן.
מציעה שתתיעצו בעניין עם המטולוג מומחה בקרישה.
איריס שלום רב,
את צודקת בהחלט.
יש מקום לפנות ליעוץ גנטי.
שאלה כללית?
כאשר רופא מרגיש במישוש השד גוש או אפילו מספר גושים ,אך בממוגרפיה ובאולטרסאונד לא נצפה כלום גם לא ציסטה. מה הכוונה? מה טיבן של הגושים שהורגשו? שומן עגלגל ?
דניאלה שלום רב,
יכולות להיות מספר סיבות לגושים במישוש. על פי רוב מדובר ברקמת שד נורמלית. יחד עם זאת לעיתים נדירות יש מקרים של ממאירות שלא נצפים בבדיקות הדמיה כולל בדיקת MRI של השד וכן נמושים בבדיקה ידנית.
רבקה שלום רב.
מבינה מדבריך שאובחנת עם מחלת סרטן השד והרופאה שלחה אותך לבדיקות לבדוק את מידת פיזור המחלה. עלייך להיפגש עם אונקולוג/ית בהקדם ולקבל תוכנית טיפולית.
בהצלחה,
אני לא בטוח שהבנתי אותך נכון למה את מתכוונת להמתין ולא לעשות כלום. הבנתי מדברי הרופאה שלי שתנתח אותי שאומנם סרטן שד הוא לא מקרה חירום רפואי אך נראה לי שגם לא לעשות כלום זה מוגזם אז מה עושים? אני מועמדת לניתוח עוד שבועיים וחצי ואני מוגדרת בשלב בין 1 ל-2? השאלה באמת תוך כמה זמן המחלה מחמירה אני אישית מעדיפה להוציא את האורח הלא רצוי הזה מגופי ויפה שעה אחת קודם. למה התכוונת דאת המצב דומה ? את יכולה לפרט יותר היום גם אני כבר יותר בעיניינים מלפני חודש וגם אני כבר עשיתי סטג' .?????