תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,אודה מאד אם תוכלו לעזור לי בהבנת הנאמר:1.האדרה דוקטלית בחלק מרכזי חיצוני-קסטה ירוקה.2האדרה דוקטלית ברביע עליון חיצוני-קסטה לבנההאבחנה:green cassette: fatty raplaced breast tissue with foci of lobular carcinomain situ.(e-cadherin negative)and foci of usual florid ductal hyperplasia.2.white cassettefatty replaced breast tissue with foci of usual florid hyperlasia and atypical ductal ductal hyperplasiaמה פירוש במילה פוסי ?וכן המילה היפרפלאסיה?ואטיפיקל דקטל היפרפלסיה?תודה מקרב לב יהודית
היי
סרטן שד גרורתי her2 +2 ו fish חיובי פרופסור
מאד מוכרת המליצה טומוקסיפן וזומרה ופרופסור
אחרת מוכרת הרצפטין פרג'טה וטקסול - כימו.
האישה גיל 41.
איך אנחנו יכולים לקבל החלטה??
רענן שלום רב,
מיותר לציין כי לא אוכל לענות פרטנית. יחד עם זאת ברצוני לאמר משהו כללי, אך מאוד עקרוני בעניין.
לפניכם דרך ארוכה . חשוב שהרופא המטפל יהיה כזה שתסמכו על דעתו ותוכלו לדון איתו בכנות גם על חוות דעת אחרות אם יהיו.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
ד"ר ירושלמי היי
אז אנסח אחרת אחרי 3 חודשים של טומוקסיפן וזומרה צריכה להיות נסיגה בגידול הראשוני? ובמידה ולמעשה מחליפים הטיפול לביולוגי וכימו או שרואים רק בלימה כלומר אי גדילה?
פשוט מדובר בהחלטה כבדצ משקל כשאנחנו אחרי חודש וחצי של הטומוקסיפן וקיבלנו חוות דעת להחליפו.
תודה
שלום רב,
צרבות הן תלונה שכיחה ללא קשר לסרטן.
בחילות דורשות בירור מעמיק יותר.
בכל מקרה לשתי התופעות סיבו רבות.
שלום,
התחלתי טיפולי כימו אתמול ומעוניינת בטיפול תומך בחיפה.
האם למישהו יש המלצות?
אודה לכם!
בברכה
ויקי
למרות שהינני יודעת שהפורום לא מחליף התייעצות עם רופא (התייעצתי עם שלושה) עודני לא מצליחה להחליט באיזה פרוטוקול לבחור.
בת 30, ER/PR/HER2 +3
בלוטות נקיות,גידול 0.8 מ״מ.
עם כל השיקולים של ACTH (ותיק יותר,יותר מחקרים,יותר ניסיון,סיכוי קטן מאוד לפגיעה לבבית) למול TCH (החלמה טיפונת נמוכה יותר והישנות גבוהה יותר ב 1% מהטיפול השני) מה עדיף?!?
אינני מצליחה להחליט בין שניהם.
בהתחשב בגיל שלי..
כמו כן,אני מתחילה את הכימו אחרי 9.5 שבועות (חודשיים ושבוע) עקב 2 סיקולים של שימור פוריות (הראשון לא הצליח) האם מסגרת הזמן הזו הגיונית להתחלת הטיפולים??
אודה לעזרה..
תודה!!
מסגרת הזמן סבירה.
לגבי האופציה הטיפולית- כמו שאמרו לך היועצים הקודמים- שני הפרוטוקולים יעילים.
במקרה שלך- ליבי נוטה לTCH - אך כפי שפתחת וכתבת- לא ניתן באמת ליעץ בעניין כזה דרך הפורום.
בהצלחה,
נמצאו לי 2 גושים סרטניים בשד שמאל.ממתינה לתוצאות גנטיות.מעונינת בקשר עם מי שעברה ניתוח להוצאת 2 גושים,האם נשקלה כריתה מלאה.זקוקה למידע על כריתה מלאה ושיחזור בנתוח אחד.
בריזיט שלום,
באתר bracha.org.il (אתר של נשאיות גן סרטן שד/שחלות ויש בו גם פורום) תוכלי למצוא הרבה מידע לגבי ניתוחים כריתה ושחזור, כי הרבה נשים נשאיות עושות את הניתוח.
אני אישית עברתי ניתוח כזה לפני 3 חודשים לאחר שחליתי סרטן ובגלל שאני נשאית. אם תרצי לקבל מידע נוסף לגבי ניתוח תכתבי לי את המייל או נייד שלך ואהיה בקשר.
בהצלחה והחלמה מלאה לך!
ויקי.