תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
עשיתי ממוגרפיה במקום אחר מפעם קודמת, והתוצאות היו שונות.
בפעם הראשונה הכל היה תקין. בפעם השניה לאחר שנתיים יש הסתידויות ןהBIARDS שונה.
הרופא שקרא את הדיסק טוען שפעם שעברה גם היתה כנ"ל- הסתידויות .
האם יתכן שכל אחד מפענח אחרת.?
מה אני צריכה לעשות עכשו.
באתר bracha.org.il (אתר של נשאיות גן סרטן שד/שחלות ויש בו גם פורום) תוכלי למצוא הרבה מידע לגבי ניתוחים כריתה ושחזור, ובפורום הרבה המלצות לגבי מנתחים.
בהצלחה והחלמה מלאה לך!
ויקי.
שלום רב,
מדובר בסרטן פולשני. אמך צריכה לקבל טיפול מונע . האפשרויות שעומדות בפניה יוצגו בפגישה עם האונקולוג.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
שלוםאני בת 39 לאחר ניתוח למפקטומי שוליים נקיים ברוך השם שנערך לפני חודש. DCIS . 1. אני אמורה לעשות הקרנות. פניתי לאונקולוג והוא אמר לי שעלי לעשות ממוגרפיה לפני ההקרנות על מנת לוודא שאין ממצאים נוספים וןשאכן הכל נקי. א. מה ההיגיון? הרי רק לפני חודש עשו לי ממוגרפיה לפני ערב הניתוח. והשוליים נמצאו נקייםב. מניסיון של בחורה אחרת עם מקרה דומה שעברה הקרנות ברמת החייל לא הורו לה לעשות ממוגרפיה האם זה נהוג אחרת בין בית חולים לבית חולים?ג. האיזור עדיין מחלים. ממוגרפיה לא עלולה לפגוע בהחלמה של השד?? שעוד אמור לקבל אח"כ הקרנות??
אשמח להבין. תודה
הילה שלום רב,
ראשית מתנצלת ששאלתך נבלעה בין האחרות ואני עונה רק כעת.
לא מקובל לחזור על ממוגרפיה כמתואר. יחד עם זאת לאונקולוג שלך בודאי יש סיבה. אולי למשל שטח ההסתידויות בממוגרפיה לפני הניתוח היה נרחב מזה שהוצא בניתוח.
יהיה נכון לשוחח עם האונקולוג שלך על כלהשאלות החשובות שהעלית.
שלום!
אני בת 25, נוטלת גלולות באופן קבוע.
היום נקבע לי תור לכירורג שד לפיענוח תוצאות ביופסיה אך הפגישה התבטלה בדקה ה-90.
אלה תוצאות הביופסיה:
אבחנות ופרטים קליניים: שד ימין: תהליך היפואקוגני עם גבול לובולרי שעה 10
תאור מאקרוסקופי: קסטה צהובה
תאור מיקרוסקופי:
RIGHT BREAST BIOPSY:
BREAST TISSUE SHOWING FIBROCYSTIC AND FIBROADENOMATOUS CHANGE
אשמח לעזרת מומחה
תודה לכם על ההתייחסויות....
שאלתי, האם יש קשר בין בדיקת האונקוטייפ שערכיה נמצאו גבוהים לבין הסבירות שאהייה נשאית הגן של סרטן שד?