תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני בת 56,אחרי ניתוח והקרנות עקב סרטן שד, לוקחת טמוקסיפן כבר 3 חודשים והיתחלתי ליסבול מגלי חום.היתי אצל רופא הגינקולוג לביקורת וכשהיתלוננתי על גלי חום הוא הימליץ לי לקחת תחליפי הורמונים כגון alterna,remifemin/ feminol femarle,שבאתי לקנות בבית מרקחת ,הרוקח אמר שזה לא מומלץ לקחת את תחליפי האורמונים הצמחים כול עוד אני לוקחת טמוקסיפן,
היתי רוצה לקבל אינפורמציה ברורה יותר, מכוון שהתור שלי לרופא אונקולוגי שמטפל בי זה בחודש ינואר .מותר לקחת את תחליפי אורמונים אלה?
תודה על העזרה.אינגריד
ויקי שלום רב,המידע שלך נכון.יש טיפולים כימים מסוימים כמו אלו ממשפחת האנטרציקלינים, אשר עלולים לגרום להופעת לוקמיה. מדובר בסיכוי נמוך מאוד. הרבה פחות מ1% .בברכה,דר' רינת ירושלמי
תודה על התשובה ד"ר ירושלמי. אני אמורה לעבור טיפול ב-TC. האם לטיפול זה יש סיכון לליקמיה?
האם יש לו סיכון למחלה קשה אחרת לצמיתות?
הייתי השבוע ביום עיון לחולות ומחלימות מסרטן השד,שם נאמר שאם מוציאים בלוטה אחת או שתיים והן נקיות לא מוציאים עוד בלוטות,לי נאמר לאחר הניתוח שהוציאו לי 5 בלוטות וכולן היו נקיות למה הוציאו לי 5 בלוטות יש לצאת שסוג הסרטן שהיה אצלי הוא מסוג קרציניומה טובלר והגוש היה קטן דירגו את המחלה כשלב 1.
סיימתי את טיפולי הקרינה לפני שנה וחודשיים בערך ועדיין השד מאוד כואב והיד בצד המנותח האם זה לוקח כ"כ הרבה זמן?
תודה רבה
שלום,
אני צעירה בת 19( כמעט 20), בשבוע האחרון גיליתי אדמימות בהירה סביב חלק קטן מהפיטמה, וכשאני ממששת אני מרגישה גוש קטן, אני מרגישה לעיתים תחושות מוזרות, כמו דקירות(לא כאבים),
אין במשפחתי היסטוריה של סרטן השד.
רציתי לדעת האם יש בגילי מה לדאוג ולבצע בדיקות.
תודה.