תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב!
לפני כשבוע עברתי ניתוח למפקטומי בשד וכן כריתת מספר בלוטות לימפה.
הנקז הוצא אתמול. יש נימול חזק בזרוע. שאלתי היא האם זו תופעה שכיחה
וכמה זמן היא יכולה להימשך.
בתודה מראש.
שלום לכם,
אני אחרי ניתוח אחרי תוצאות פטאלוגיות, לפני טיפול כימוטראפי, רציתי לשאול אם אני מבינה נכון את העיניין הבא- אם הקיי איי 67 שלי הוא בין 65 ל 70% אז הסיכוי לחזרת המחלה הוא גבוה מאוד ואם כן האם עלי כבר להתייעץ מה לעשות בנדון.
תודה רבה.
ורד שלום רב,
ערך הKI67 יכול ללמוד על אופי המחלה.ואכן ,ככל שהערך גבוה יותר מדובר בגידול בעל קצב חלוקה מהיר יותר. צריך לזכור שזה רק אחד מן הפרמטרים המלמדים על המחלה ולכן רק אחד הגורמים מיני רבים ,המסייעים בקבלת החלטה על טיפול. בשולי הדברים אציין כי המדידה של הערך תלויה בבודק ואין עדיין הסכמה מלאה על האופן שיש למדוד ערך זה.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
שלום,סבתא שלי מצד האם נפטרה בגיל 45 מסרטן שד. לאחרונה התגלה אצל אחותו של אבי סרטן שד (קרצינומה) והיא ממתינה לתוצאות הבדיקה הגנטית כדי להחליט כיצד לטפל.אני בת 30 ורופא המשפחה שלי אמר שאין צורך לנקוט באמצעים מיוחדים מעבר לבדיקת מישוש שנתית (ממוגרפיה הוא המליץ לי להתחיל לעשות בגיל 35).האם כדאי לי לעשות את הבדיקה לגילוי הגן?ואם כן, אשמח לקבל פרטים על הבדיקה - היכן ניתן לעשות אותה ומה העלות פחות או יותר (הבנתי שהבדיקה לא מכוסה ע"י קופ"ח).תודה!
אופירה שלום רב,
המעקב אחר נשים שהחלימו ממחלת הסרטן כולל הדמית השד ובדיקה גופנית. מעקב זה מבוסס על הנחיות בין לאומיות שאינן תלויות במבטח רפואי כזה או אחר.
הרציונאל שעומד מאחורי הנחיות אלו- לא הוכח שגילוי מוקדם של מצב גרורתי בע"ש, אגן וכו' , משפר את ההישרדות של האישה.
ולכן המאמץ מתמקד בגילוי מוקדם של המחלה וכך הסיכוי להישנות קטן באופן משמעותי.
שבוע טוב,