תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לרגל חודש המודעות לסרט השד נשדר בערוץ yes דוקו (אפיק 8 ללקוחות yes) שני סרטים מרגשים בנושא סרטן השד:
ביום שני 21/10 (מחר) ב-22:00 נשדר את הסרט של HBO - "ימי שני במכון היופי", שהיה מועמד גם לאוסקר, על סלון יופי שפותח את שעריו מדי יום שני, כל שבוע שלישי בחודש, לנשים חולות סרטן.
וביום רביעי 23/10 ב-21:00 נשדר בבכורה את הסרט הישראלי המרגש "חדר 6" של הבמאית רחל זיסר. הסרט מספר את סיפורה של ד"ר תמר ספרא, רופאה גניקו-אונקולוגית, שמטפלת בנשים חולות סרטן ואת סיפורן של הנשים המגיעות אליה לקליניקה. אתם מוזמנים לצפות -
אני בצ 36 , לאמא שלי היה סרטן שד
כבר חודשים יש לי כאבים שורפים בבתי שחי.פניתי לכירורג שד,עשיתי US שד ובתי שחי
הכל תקין.אבל הכאבים המשיכו והיום מיששתי גולה קטנה בבית שחי שמאל .עם כאבים עזים ודוקרים בשני הצדדים.
לאיזה רופא לפנות? , היתי אצל כירורג שצוחק עלי ואומר שאני לחוצה ללא סיבה
שלום רב,
ראשית ,אני רוצה להפנות תשומת ליבך כי בשבועות האחרונים יצאו הנחיות בינלאומיות חדשות ASCO/CAP הנוגעות לפיענוח של התוצאות. איני בטוחה שהכיתוב ששלחץ לא השתבש ולכן לא הייתי רוצה להתחייב בעניין. בכל מקרה ratio גדול מ2 נחשב חיובי.
במקרה של גידול עם ביטוי יתר לקולטן/גן לHER2 הטיפול בהרצפטין משפר באופן ניכר את התוצאות .
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
שלום,
הינני בת 30 ואובחנתי בסרטן שד ER/PR +3
HER2+ גם כן. בלוטות זקיף נקיות,בבדיקת ה MRI הגידול נראה בגודל של 1.3 ואילו בניתוח נמצא שהוא 0.8 (נאמר לי שייתכן והתכווץ מהפורמלין או שזהו גדולו האמיתי).
נפגשתי עם שתי רופאות בכירות וכל אחת מהן הציעה לי טיפול שונה.
יש לציין שיש לי סיפור משפחתי-אמא נפטרה מסרטן שד טריפל נגטיב (בלוטות נגועות).
הינני מאוד מתלבטת בנוגע לטיפול היעיל לי.
הבנתי שהרצפטין פוגע בתפקוד הלב ושילוב עם ה AC הינו בעל סכנה ללבד וישנו סיכוי שלא יתאפשר אפילו לקבל הרצפטין (תרופה חשובה מאוד בדיאגנוזה שלי).כמו כן סיכוי ללקומיה אך הישרדות גבוה יותר ומבוססת יותר מ TCH (יותר מחקרים לעומת ה TCH).
הרופאה שהמליצה על ה TCH אמרה כי היני צעירה והיא רוצה למנוע ממני מחלות עתידיות..ואילו הרופאה השנייה שהמליצה על ה ATCH אמרה כי הרופאה הראשונה הפחידה אותי ומדובר בסיכוי מאוד קטן.
TCH-הישרדות נמוכה ב 2% וכן הישנות גבוה ב 1-2% וכן בעל פגיעה חזקה יותר בפוריות מ ACTH.
מה נכון?מה כדאי?מהם האחוזים המדוייקים?
אני בחורה צעירה ורווקה הרוצה לחיות והלקים משפחה ביום מן הימים.
מה הטיפול הממולץ עבורי?
אשמח לתשובה התסייע לי.
תודה.
דנה שלום רב,
נראה שלמדת פרק ברפואה של סרטן השד. אסכם את שאת כבר יודעת.
מחקר שפורסם ב2011 בעיתון NEJM מצא שמבחינה נומרית היה יתרון קטן לטובת ACTH . עד היום לא ברורה משמעותו של יתרון זה, שכן המחקר לא שם לו למטרה לבדוק את ההבדלים בין הפרוטוקולים , אלא בדק את חשיבות ההרצפטין. יש לציין כי בפרוטוקול שהכיל אדריאמיצין נמצאה יותר פגיעה לבבית שבאה לידי ביטוי קליני וגם כזו שלא באה לידי ביטוי קליני. בנוסף לאדרימיצין תופעות לואי כמו לוקמיה ומיאלוזיספלזיה. מדובר בשכיחות נמוכה מאוד (פחות מ1%) , כך שאיני יודעת כיצד זה ישפיע על החלטתך.
שתי האופציות לגיטימיות. TCH הוא פרוטוקול קצר יותר.
בהצלחה,
שלום רב, אני אחרי סרטן שד שחזר, עברתי כריתה ושחזור, סוג גידול: IDC , grade 3, her2:0ב-2006 קיבלתי טמוקסיפן 5 שנים, המחלה חזרה בינואר 2013כיום אחרי טיפולים, מקבלת ארומזין וציפרלקס-נגד דכאון והפחתה של גלי החום.הציפרלקס גרם לי לירידה בחשק המיני ולכן החלפתי לרמוטיב - אלא שהתרופה מכילה את הצמח היפריקום שזה עתה גיליתי במידע התרופתי על הארומזין כתוב שעלול לגרום לחוסר יעילות התרופה.כרגע הפסקתי את הרמוטיב - כמו כן נאמר לי בתל השומר שיתכן והרמוטיב מכיל אסטרוגן ולא כדאי לקחת סיכון, בדף מידע לא ראיתי כזה דבר.1. האם המידע נכון וטוב עשיתי שהפסקתי את הרמוטיב?2. בלי קשר האם אני יכולה לקחת "כלורלה" בכדורים, האם ידועה איזה התנגשות עם הארומזין.3. יכול להיות שבכלל הציפרלקס לא גרם לי לירידה בחשק המיני אלא הארומזין שמדכא אסטרוגן, אם כך, האם יש לזה פתרון? כרגע לא לוקחת אף כדור אנטידכאוני ולמען האמת קצת פוחדת..לא רוצה שהדבר ישפיע עלי לרעה מאמינה בקשר בין גוף לנפש..אשמח אם תוכלו לעזור לי..ד.א - לא מאובחנת כאדם דכאוני, החלטתי לקחת ציפרלקס על דעת עצמי ואישרו לי את זה רפואית מהקופה לאחר פגישה עם פסיכאטרית...
דפנה שלום רב,
המלצה על תרופות דורשת הכרה טובה של המטופל ולכן נבצר ממני לתת יעוץ ספציפי.
בעניין אנטראקציות בין תרופות ממליצה, כפי שמלצתי כאן בעבר ,לפנות לרוקח במקום שאת מקבלת את התרופות, הוא יכול בלחיצת כפתור לשלוף עבורך את כל המידע הידוע ואשר מתעדכן לעיתים קרובות.