תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אבישג שלום,
אכן התרופה עשויה לגרום לדלול השיער. התופעה הפיכה ובהחלט ניתן להיעזר בטיפולים לשיער (בכל מקרה יש להתייעץ עם האונקולוג המטפל).
מציעה גם לבדוק סיבות אחרות לנשירת שיער כגון: הפרעה בתיפקודי בלוטת התריס, חסר אבץ ועוד.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
אני נשאית גן BRCA1 בת 42. חליתי בסרטן שד. עברתי כריתה ושחזור דו-צדדי. להן פרטים של הגידול :
IDC
Glandular/Tubular differentiation score : 3
Nuclear score : 3
Mitotic count : 2 per 10 HPF, score: 1
Overall grade 2 (total score - 7),
T1s, Tumor size 0.6 cm, Lateral margins 0.2 cm
Triple Negative
Ki67 80%
בלוטות לא נגועות.
לאחר ייעוץ אונקולוגי הבנתי שאין המלצה חד משמעית לגבי צורך בכימותרפיה במקרה שלי.
אודה לכם מאוד על המלצה של מומחים בפורום זה לגבי צורך בכמותרפיה ובאיזה חומר.
אשמח לקבל תגובות של חולות שהיו במצבי
תודה רבה לכם!
ויקי שלום רב,
כפי שנמסר כאן פעמים רבות מענה ספציפי מסוג כזה לא יכול להינתן במסגרת יעוץ אינטרנטי.
המידע שנמסר לך הוא נכון. אין הנחיות חד משמעיות בנושא המלצות לטיפול.
בגלל אופיו של הגידול, נטיית ליבי לתמוך בטיפול כימי.
בברכה ובהצלחה,
תמר שלום,
הרגישות יכולה להיות תוצאה של השינויים ההורמונלים , אך גם ביטוי לגידול בשד.
שלום
יש לי כאבים בבתי שחי דו צדדי ורגישות במגע.אפילו שורף מאוד
עשיתי בדיקות דם,us שד ובתי שחי הכל תקין
היתי אצל כירורג...
מה זה יכול להיות?
שלום רב,
לא כתבת בת כמה את.
כאבים ללא גוש- רוב הסיכויים שמדובר בעניין הורמונלי או ציסטות בשד.
שבת שלום,
עלייך להיות במעקב כירורג/ית שד.
בברכה.
יקירתי,
השאלה אינה מתאימה לפורום זה.
פני בבקשה לרופא/ת המשפחה,
חג שמח,
שלום רב, אני בת 17 ואני מעוניינת לעשות הסרת שיער בלייזר מבית השחי. קיים עבר של מחלת סרטן השד במשפחתי, ואמי חוששת מאוד מכך שקרינת הלייזר תגרום להתפרצות של המחלה או להתפתחות של גוש. הרבה מו הרופאים שהיא דיברה איתם הסבירו לה שהלייזר באיזור זה של הגוף הוא מאוד לא מומלץ והיא חוששת. לעומת זאת שוחחתי עם הרופאה של ארגון הלייזר והיא הסבירה לי כי מדובר בגל קצר מאוד של קרינה שנועד לשרוף את השערה ואין לו השפעה נוספת על הגוף, ובנוסף שהטיפול נעשה שנים רבות בכל העולם ושמעולם לא היה כזה מקרה.
אשמח לשמוע חוות דעת בנושא. אני מבולבלת ואני לא מבינה למה לכל אחד יש הסבר שונה להשפעת הלייזר.
בברכה, נופר.
שלום רב,ב MRI אין קרינה כלל.בברכה,דר' תניר אלוייס
אפשרי, אך ככלל מרבית התרופות האנטי סרטניות אינן חודרות למח או חודרות במידה מועטה, לפיכך מציעים על פי רוב טיפול ,מקומי, קרי: קרינה/ניתוח.
צמיחת השיער תלויה בחומר שקיבלת. בממוצע צמיחה טובה מתחילה מספר שבועות עד חודשיים אחרי תום הטיפול. פעמים רבות הנשים לא אוהבות את הצמיחה הראשונית, מגלחות את הפלומה וממתינות לצמיחה אחידה יותר.
אין מניעה לצביעת שיער.