תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לאחרונה התגלה אצל אחיינית שלי גוש קטן בחזה היא בת 19
רופא כירוג בדק והמליץ על אולטראסונד ואם צריך גם ביופסיה תוך כדי
מה רלוונטי בגיל הזה האם יש סיבה לדאגה?
שלום רב,
הסיכוי שמדובר בממאירות נמוך מאוד.
בכל קרה- נכון לבצע את הסונר.
חג שמח ובריא,
דר' רינת ירושלמי
תודה ד"ר אלוייס על תשובתך, שאלתי היא איך מתזמנים את הבדיקה בפועל ?
ההפרשה לא מופקת בלחיצה אלא מופרשת מעצמה בתדירות של אחת לשבוע בערך, האם צריך לקחת זכוכית כזו מקו"פח הבייתה ולמרוח כשזה קורה ואז להביא את זה מיידית למעבדה מסויימת ?
נמצאה ריקמה טרום סרטנית בת 5 סנטימטר, מסוג comedo nacrosis
ושלושה גושים סרטניים, 3, 5 ו6 מלימטר, אייר 2, גרייד 3, ה ki= 25' 40 '50
לא נמצאו בלוטות נגועות.
קבלתי ac' טקסול והרצפטין. האם ניתן לומר שזהו גילוי מוקדם למרות גודלה של הריקמה הטרום סרטנית, האם גודלה מסכן אותי? מהם סיכויי ההשרדות ?
תודה
אכן מדובר בגילוי מוקדם.
חסרים לי מספר נתונים כמו גילך, מצב רצפטורים ועוד. יחד עם זאת באופן כללי ניתן לאמר כי בשל גודל הגידול הפולשני הקטן והטיפול שקיבלת ,רוב הסיכויים שמחלתך לא תישנה.
חג שמח,
ברשותך,,, אני בת 54, הגילוי לפני שנה, רצפטורים להורמונים שליליים. אני לא חוששת מהגידולים הפולשניים הקטנים אלא מהריקמה הטרום סרטנית הגדולה, מניחה שהגודל משפיע על הסיכוי להופעת גרורות, גם אם היא טרום סרטנית. בנוסף, ההרצפטין יעיל ב65-70 אחוזים, זה לא מעט אבל.....
אם חסרים נתונים נוספים אנא אמרי לי.
שלום,
אני כשלושה חודשים לאחר ניתוח להוצאת גוש בשד. הרצפטורים שלי הראו שאני מתאימה לקבל טיפול בתרופה טמוקסיפן. התחלתי ליטול את הכדורים לפני חודשיים. היום נבדקתי אצל רופא הנשים והוא אמר שיש לי עדיין ביוץ ויש צורך לבדוק את רמת האסטרוגן בדם ובתקופה של חודשיים הטמקוסיפן היה כבר אמור להשפיע ולבטל את הביוץ. האם אכן כך??? האם ההשפעה היא כה מהירה או שיש להמתין עוד? האם יש אפשרות שהתרופה אינה משפיעה עלי???? אשמח לתשובתכם המהירה. מודאגת!!!!!
מה הסיכוי לחלות שוב בסרטן השד לאחר כריתה מלא דו צדדית?
לפני שנתיים חליתי בסרטן השד בצד ימין עברתי כריתה דו צדדית , כימותרפיה , לא השלמתי את הטיפול בהרצפתין ולא עשיתי הקרנות . היום לאחר שיחזור שניתבצע לפני כשנה +, בצד שמואל נימוש גוש .גמר חתימה טובה.
לאחר סרטן שד מקומי, הורמונלי, עברתי כריתה חלקית+כימו+הקרנות. מטופלת בטמוקסי ולוקרין מדצמבר 2012. בעקבות כאבים באגן ועמוד שדרה עברתי מיפוי עצמות שגילה קליטות במס' חוליות (תואם לכאבים). קליטות חדשות שלא נראו במיפוי שערכתי בעת גילוי המחלה. האם מחייב שמדובר בגרורות בעמוד השדרה או שיש סיכוי שזה משהו אחר ? כיצד ממשיכים מכאן בבירור ?
תודה וחתימה טובה
אורלי