תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
לפני מספר ימים קיבלתי את אבחנת הביופסיה שחליתי בסרטן שד.
אינני גרה בישראל והינני מעט מבולבלת ובפי שאלות רבות.
ראשית,אמי חלתה בגיל 43 בסרטן שד-החלימה ולאחר מספר שנים המחלה חזרה ובגדול. לאחר מספר שנים של מאבק אמי נפטרה מהמחלה.
בזמנו,נעשתה בדיקה גנטית ונמצא כי אמי אינה נושאת את הגן.
כעת,משאובחנתי אני בגיל צעיר מאוד הגישה במדינה בה אני חיה היא לעשות בדיקה גנטית ולפיה להחליט באיזה ניתוח לנקוט.
גודלו של הגידול הינו 1.3 ס"מ,לא נמצאו קשרי לימפה נגועים ב MRI והינני בעלת רגישות +3 לER PR,HER-2-NEU חיובי.
הרופאים בו נוקטים בגישה זהירה של לבחון את הנתונים ואילו משיחה עם אונקולוגית בארץ נאמר לי לעשות את הניתוח בדחיפות ולא לבזבז זמן מיותר.
מה נכון?? האם כדאי לשקול אופציה של כריתה מלאה לאור ההיסטוריה של אמי וכן להימנע מהישנות המחלה?
בנוסף,נאמר לי שאצטרך להקפיא ביציות וסביר להניח שאעבור כימו והקרנות.
מתי נערך ניתוח השיחזור?במה כרוכה ההקפאה? מה הדחיפות של הפרוצדורה?
הינני שוקלת לחזור לארץ לטיפולים ולבצע את הניתוח פה-האם ישנה מניעה כלשהי?
ידוע לי ששאלתי שאלות רבות אך לאור מצבי הנפשי והיעדר התמיכה המשפחתית לידי אעריך ואודה לתגובה מפורטת.
תודה!!
שלום רב,
אכן - לא הייתי מציעה לך להתמהמה עם הניתוח. אם אינך בטוחה לגבי כריתה מלאה או חלקית- תתחילי עם חלקית ובהמשך לאחר שתסיימי טיפול כימי תוכלי לשקול אם להרחיב או להסתפק בכך. קיים מידע רלוונטי רב, הנוגע לגבי כריתה חלקית או מלאה. אין תחילף במקרה זה לפגישה עם האונקולוג המטפל ופלסטיקאי/ת.
הטיפול הכימי עלול לפגוע בפוריותך ולכן נכון יהיה לשקול שימור פוריות. בכל מקרה זה לא חובה. יש דרכים שונות לשימור פוריות . תלוי בצפיותייך ומצב המשפחתי. בעניין זה מציעה לקבל יעוץ מגניקולוג/ית המתמחה בנושא.
רמת הרפואה בארץ גבוהה מאוד ואיני רואה שום מניעה לקבל את הטיפול כאן. כמובן שנכנסים כאן שיקולים של ביטוח רפואי.
כל טוב והצלחה .
דר' רינת ירושלמי
אמא שלי בת 72 לאחר טיפול מוצלח בפמרה, נעלם הגידול בשד לחלוטין. צילום סיטי יצא נקי.
בכל זאת הומלץ ע"י הרופא לעשות ניתוח והקרנות לטיפול מונע, אם בעתיד הפמרה יפסיק להשפיע, ואם נשאר תא סרטני.
אימי סרבה לניתוח ובחרה לעשות רק הקרנות. נקבע לה 30 הקרנות.
מסתבר שבגלל שלא עשתה ניתוח, זמן ההקרנה ארוך יחסית, 20 דקות במקום 5
היום היא לאחר 20 הקרנות מתוך ה-30 אבל מצבה גרוע. ההקרנות הממושכות גרמו לכוויות וקילופים בשד. כוויות כאילו צרבו את הבשר עם ברזל חם, משטח שחור ומתקלף. בנוסף היא סובלת מחולשה חזקה ולפעמים אפילו בחילות. הרופא המטפל שמע זאת אך המליץ להמשיך בטיפול ולהעזר במשחה נגד כוויות.
שאלות:
1. אם היא תחליט להפסיק את הטיפולים מיידית בשלב זה, מה הסיכונים ?
2. לגבי הכוויות, האם מישהו מכיר מצב דומה ? אין סכנה שהמשך ההקרנות ייגרום להידרדרות ולנזק בלתי הפיך לעור ?
תודה
הוחלט לנתח ניתוח חלקי להסרת הגידול מהשד. הניתוח אמור להתבצע בעוד חודש. המצב הוא דרגה 2, האם חודש זהו זמן ארוך מדי, ובכמה הוא מחמיר את המצב.
בכל מכון אונקולוגי.
בברכה,
צרבות יכולות להיגרם מטיפולים שונים. לשאלתך- אין קשר .
אני שבוע אחרי טיפול ac ,טיפול שעבר לי קשה מאוד עם הרבה תופעות לוואי
אחד הדברים שמאוד קשים לי זה שיש לי המון גזים והבטן נפוחה כמו בלון וקשה
למרות שיש לי הרבה יציאות...האם זה משהו מוכר? מה ניתן לעשות כדי להפחית את הגזים ואת הנפיחות? אני לא אוכלת או שותה דברים שיכולים לעודד את זה.
אפרת שלום רב,
צריך לבדוק מה הסיבה לנפיחות הזו.
בשלב ראשון תרופות ספציפיות להפחתת גזים .
יש עוד סיבות רבות לתופעה- למשל מעי רגיז, דלקות מעיים ועוד.
קרוב לודאי שהכל יחלוף אם סיום הטיפולים.
לורה שלום רב,
פעמים רבות דווקא בסןף הטיפול התחושה הכללית רעה יותר. אני מצפה כי הדבר ישתפר תוך תקופה קצרה. במידה ולא, אנא פני ליעוץ הרופא המטפל.
שאלה
קיבלתי לטרוזול, לא עשה לי טוב, החליפו לאנסטרוזול-שעושה לי כאבים בכפות רגלים
ובעיות בשינה
הבנתי שפמרה מקורית פחות תוםעות לואי
זה נכון?הקופה הכללית אא מממנת את המרשם
קבלתי לטרזול עושה כאבים בעצמות והתופעות מלחיצות האם חייב לקחת
האם יש תחליף האם לפמרה מקורית יש תופעות לוואי כמו ללטרזול
איפה אפשר לקבל פמרה מקורית למה לא נותנים לנו מראש מקורי