תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום ד"ר ירושלמי ותודה על תשובתך.יכול להיות שכבר עשו לאחותי בדיקה כזו? מה אני צריכה לשאול אותה?האם סרטן הלבלב קשור באופן ספציפי לסרטן השד? (כי הרופאה אמרה לי שאם נגיד לסבתא שלי היה סרטן הריאות אז זה לא ידאיג אותה, אבל אם סרטן השחלה אז כן. איפה בתוך זה נמצא סרטן הלבלב?)?תודה רבה על העזרהחן
שלום רב,
אישתך חייבת להיבדק בהקדם ע"י רופא . יש סיבות רבות לנפיחות- אין תחליף במקרה זה לבדיקת רופא.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
אשתי חלתה במחלה בשנת 2009. לאחר כשנתיים חזרה המחלה עם גרורות לעצמות ולבלוטות הלימפה.
לאחר טיפול בקסלודה וזומרה המחלה נסוגה - טופלה מעל שנה בקסלודה וזומרה.
בימים האחרונים לאחר בדיקה נימצא כי המחלה חזרה באזורים נוספים ובעצמות
האם יש טיפול אחר לקסלודה כאשר נימצא כי אינה מגיבה יותר?
תודה
לפני אשתך אפשרויות רבות.
העובדה שהגיבה לטיפול מעלה את הסיכוי לכך שתגיב גם לטיפול אחר.
בברכה ,
האם יש הנחיות מיוחדות לשימוש בפמרה כאשר יש קרישיות יתר פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט?
האם יש צורך בטיפול מונע קרישה?
לא.
שנה טובה,
שלום,
לפני שנה ו-4 חודשים סיימתי טיפולי הקרנות לשד לאחר ניתוח למפקטומי.
אתמול בערב נפגשנו בני המשפחה ולאחר שחיבקתי ונישקתי את אחייניי הם סיפרו שאחיין שלי חוסן השבוע בנגיף המוחלש. קצת נבהלתי כי אני לא בטוחה אם זה לא מסוכן לי או שלאחר תקופת זמן כזו כבר אין בעיה- מה עושים?
תודה מראש
טל
טל שלום,
אין לך ממה לחשוש.
המשיכי להנות ממשפחתך.
שבוע טוב,
סיגלית שלום רב,
הממצאים יכולים להיות קשורים לצלקת המתארגנת. יחד עם זאת המראה ,לדעת המפענחת, דורש בירור עם בדיקות נוספות כולל ביופסיה.
בברכה ובהצלחה,
הי,
שמי מורן, ואחותי עברה כריתת שד לפני מספר ימים..אחותי בת 30. סרטן השד תפס אותה במהלך לימודים בחו"ל והיא באה לכאן על מנת לעבור את הניתוח ולחזור חזרה ללימודים.
אחותי היא מאוד רגישה אבל עם זאת מאוווד קשוחה ורציונלית. ההתמודדות שלה עם הסרטן היא פשוט לא להסתכל. גם לא ממש לדבר על זה.הדבר היחידי שמעניין אותה הוא לחזור ללימודים, לחזור לשיגרה.היא אפילו לא מסוגלת להסתכל על עצמה במראה כשהיא נכנסת למקלחת.
אני מרגישה שהיא כרגע על "זמן שאול", הכוונה היא שהיא על טיפות הדלק האחרונות והנפילה קרובה מתמיד.
הסיפור קצת יותר מורכב, וקשה לי לפרט פה הכל. היא גם התחתנה שבוע לפני הניתוח וגם הבעל לאבדיוק תומך.
ניסיתי לדבר אתה ולשכנע אותה לעצור ולתת גם לנפש שלה להחלים, אבל היא לא מוכנה לשמוע ורק רוצה כבר לחזור לחייה.
שם בחול, אנחנו לא אתה ולא תוכל לקבל תמיכה כמו שצריך.
הייתי מאוד רוצה להפגיש אותה עם מישהי שעברה סרטן. שעשתה שינוי בחיים, שהבינה שזה הזמן לחיות את החיים מחדש. מההתחלה. לעשות דברים אחרת.
אשמח לעזרה דחופה.
היא כבר חוזרת בשבועיים הקרובים לחול וזה יהיה מאוחר מדי.
תודה.