תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
הסיכוי שיש לך בעיה שדורשת טיפול נמוך מאוד .
למרות בדיקת ה- MRI התקינה, ממליצה לא לותר על הממוגרפיה השנתית.
אם לא תהיה רגיעה בנושא העקצוצים- חזרי אל רופאייך לבדוק האם יש צורך בבירור נוסף.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
יניב שלום רב,
החלטה טיפולית לגבי כן או לא טיפול כימי נקבעת על סמך מספר גורמים שלא ניתן לבצע החלטה בלעדיהם. ראשית - אופי הגידול. לכל גידול תכונות יחודיות , חלקן ידועות כבר בתשובה הפתולוגית וחלקן מתווספות כאשו מבקשים בדיקות גנטיות של הגידול. בנוסף, חשוב מצבה הבריאותי של האישה וגילה. מיותר לציין שלא ניתן לתת טיפול למי שאינה מעוניינת בו.
מפנייתך , ברור כי אין בידיך הנתונים הנדרשים להבין את ההחלטה. מציעה שתשבו עם האונקולוג המטפל לקבל את המידע הפרטני.
שלום
אני מעוניינת במידע לגבי כריתת שדיים מניעתית ושחזור ,היכן ניתן לבצע? מה התהליך? איך מתבצע הניתוח ולאחר מכן השחזור? מה זמן ההחלמה? מה העלות של זה בתור נשאית? מכיוון שאני נשאית גן brca1 , שוחחתי עם גניטקאי והמליצו לי לבצע את זה ובכך להקטין את הסיכוי שלי לחלות בעיקר שאצלנו במשפחה הגן עובר בתורשה ואימי חלתה בסרטן שד לפני מס' שנים ותודה לאל ניצחה אותו ולצערי אחותי גם חלתה בסרטן שד שהיה גרורתי ונפטרה בעקבות זה לפני כשנה וחצי שניהם גם נשאיות brca1
מקווה שאני בפורום הנכון
אשמח לתשובה
lili
שלום, אודה לפיענוח:
לסיכום: תהליך שיאתי בשד שמאל עם פיזור משני נרחב בעצמות.
הממצאים האלו אינם מדגימים קליטה פתולוגית של fdg, לכן מדובר בגידול ללא כושר קליטה של fdg ביתר ולכן בדיקת pet-ct לא יכול לשמש כבדיקה לדירוג ומעקב בחולה הזו.
למה הכוונה?
שלום,
אמי אובחנה בסרטן השד, שלב 4 לפני כשלושה חודשים. מקבלת טיפול הורמונלי ומשככי כאבים.
מאז האיבחון מצבה בפיזי והנפשי הידרדר באופן ניכר, היא סובלת מבחילות מרובות, מקיאה מספר פעמים ביום, ירדה כ-8ק"ג, מדוכאת, ישנה רוב שעות היום ונוטה לבילבול רב. אימי חייה בגפה ואינה מוכנה לשקול מעבר לדירה יחד עם ביתה.
המצב קשה מנשוא ואנו חשים כי בכל יום שעובר המצב מחמיר..הביקור לאונקולוגית המטפלת מתבצע פעם בשבועיים אך התחושה היא שהארועים מתרחשים בקצב מהיר הרבה יותר.
אמי זקוקה לעזרה במישור הפיזיולוגי, נפשי וגם בנושאים שקשורים לאחזקת הדירה בה היא דרה. אנו מעונינים לדעת האם ישנם שרותים כל שהם שיכולים להינתן בבית החולה מאחר ואמא מוגבלת ומתקשה לצאת מהבית.
מצפה ומקווה לקבל התייחסות מהירה לנושא.
תודה,
ליאור
שלום רב,בהחלט יכול להעיד על קצב התחלקות איטי גם במחלה גרורתית . בברכה,דר' רינת ירושלמי
עברתי לומפקטומי בעקבות גילוי גידול בממוגרפיה שנתית, הקרנות והתחלתי טיפול של טמוקסיפן.
תוך כמה זמן כדאי לחזור ולבצע ממוגרפיה?
האם ההמלצה של פעם בשנה עדיין בעינה עומדת?