תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
את מתארת מצב של אלח דם קשה . לצערי לא ניתן לתת יעוץ אפקטיבי בצורה זו. אולי מומחה לזיהומים יסייע? אולי תרצי להביא יועץ חיצוני לבית החולים?
מאחלת שיפור במצב אמך,
דר' רינת ירושלמי
רבות הסיבות להשמנה בזמן טיפולים ולאחריהם. יחד עם זאת בכל שבוע אני פוגשת נשים שיורדות במשקל בצורה מרשימה גם עם טמוקסיפן וגם עם טיפולים אנדוקרינים אחרים.
לא לשכוח פעילות גופנית....
בהצלחה,
שלום,
אני בת 32 בממוגרפיה שעשיתי הגיעו התשובות הבאות:
אשמח אם תוכלו להסביר לי אותן:
- ductal carcinoma in citu )dcis) intermediate and high grade.
- microcalcifications present
- level sections' CK-MNF116(+) and myosin(+) immunostains support the duagnosis.
מה אומר כל סעיף? אני אמורה לעבור MRI בקרוב.
בנוסף התגלה אצלי גם גוש טרום סרטני באותו השד...
מה דעתכם על הממצאים?
תודה.
הבאתי הרגע את תוצאות הביופסיה של הגוש שנמצא באותו השד:
small foci of ductal carcinoma in-situ (DCIS) intermediate grade with apocrine features and mucin production.
מה המשמעות של שני הממצאים? מה צפוי לי?
שלוםלאמה שלי היה סרטן השד, עברה טיפולים כמוטרפים השנה, סיימה ב ינואר ולפני חודשיים סיימה הקרנות , PET CT היה תקין לא מזמן
עכשיו רופאת מפשחה החליטה לקחת מרקרים ויצא מרקר CA 19-9 בערך של 129 !!!
האם יש קשר לעליה במרקר לטיפולים?
האם יש צורך לחזור לאונקולוגית?(היא הזמינה אותנו למעקב רק בנובמבר?)
מה השאלה?
אימי בת 52 התחילה טיפול כימוטרפיה פרה-אג'ובנטי עקב Infiltrating carcinoma בשד. יום לאחר הטיפול הראשון קיבלה זריקת neolastim. לאחר הזריקה התפתחה אצלה תגובה אלרגית חריפה (אודם, נפיחות בפנים, דופק גבוה, קוצר נשימה) אשר חלפה ספונטנית לאחר כרבע שעה.
מה ההמלצה במקרה הזה? האם זו סיבה לדחיית הטיפול הכימוטרפי הבא? האם זה אומר שלא ניתן לתת לה את התרופה הזאת שוב? יש אולי חלופות לתרופה?
תודה רבה, ל.
אימי מקבלת טיפול AC-T: כמדומני תחילה Adriamicin ו- Cytoxan פעם בשבועיים
סה"כ 4 טיפולים, ולאחר מכן Taxol כל שבוע ל- 12 טיפולים.
(יכול להיות שטעיתי בסדר של התרופות אבל אלה שלושת התרופות בוודאות).
תודה מראש
ל'.
תרופה חדשה נכנסת למחקרים קליניים לטיפול בסרטן שד:
http://www.calgaryherald.com/health/CanadaU+team+develops+promising+sharpshooter+drug+aimed+several/8542965/story.html
האם לדעתך זה רלבנטי לסרטן שד גרורתי מסוג טריפל נגטיב?
שלום רב,מדובר בתרופה שנוסתה בינתיים רק על בע"ח .לפיכך לא ברור למי תוצע.בברכה.דר' רינת ירושלמי
לאישה המטופלת בשיבא ומעוניינת בחוות דעת שניה [רצוי לא רופא משיבא].
תודה