תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
בהתייעצות עם האונקולוגית, בדומה לעצת ד"ר ירושלמי, הומלץ על הפסקת לקיחת טמוקסיפן למשך 3 שבועות, בשל שיעול.
איך נעשית הערכה לגבי המשך טיפול לאחר 3 שבועות?
תודה
לפני כשבוע קיבלתי מכה בשד מהבן הקטן שלי. כתוצאה מכך נוצר סימן כחול בקוטר של כחצי סנטימטר. זה כבר כמעט נעלם, אבל חברה אמרה לי שזה יכול לגרום לסרטן השד בתוך כמה שנים (מסיבה שהתאים נפגעו).זה נורא מטריד אותי. האם אני צריכה לחיות בפחד עכשיו? האם זה אכן נכון?
נ.ב. המכה לא הייתה כואבת מידי והפתיע אותי שנוצר סימן כחול. כמו כן אני נבדקתי לפני חודש באולטרסאונד והבדיקה הייתה תקינה(בדיקה שיגרתית).
אני בת 32
תודה מראש על התשובה
שלום לכולם,שמי יוליה ואני סטודנטית שנה ג' לתקשורת במרכז הבינתחומי הרצליה. במסגרת סמינר הגמר של התואר שלי המטרה שלי היא לעורר את המודעות לחשיבות הבדיקה הגנטית לגילוי גן סרטן השד והשחלה. לצורך המחקר, אני מבצעת ראיונות עם נשים בגילאי 20-40 להן קרובת משפחה מדרגה ראשונה או שניה אשר חלתה בסרטן השד או השחלה. מדובר בראיון קצר שיבוצע איפה ומתי שנוח לכן.
אשמח להיענות, תוכלו לפנות אליי אישית במייל :
yulia_054@yahoo.com
תודה רבה,יוליה.
מימי שלום רב,
אם דודתך תמצא נשאית יש מקום לבדיקה גם אצל שאר קרובי המשפחה.
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
שלום,
בת 62 לאחר לפקטומי (שמאל) מטופלת בלטרוזול כבר שנה.
בפתלוגיה: 3 גידולים בגודל של 12, 9 ו-4 מ"מ כולם הוצאו בשוליים נקיים , 2 בלוטות זקיף ועוד 2 בלוטות אקסלריות נוספות ללא גרורות, רצפטורים חיוביים שניהם HER 2 שלילי, אונקוטייפ בציון 5.
אני לקראת סיום ההקרנות (16+4)..
מבקשת לדעת את סיכויי ההחלמה והחזרה למקרה שלי.
אודה להסבר
תודה,
שלום רב,
את בריאה ומקבלת טיפול מונע. רוב הסיכויים שמחלתך לא תישנה בתנאי כמובן שתתמידי בטיפול שהומלץ. בבדיקת האונקוטייפ צויין גם הסיכוי לחזרה ב10 השנים הקרובות. שוב- בתנאי שאת נוטלת טיפול אנדוקריני.
ברקע - הייתה לי הסתיידות (לא גידול) , עברתי כריתה חלקית ו 25 הקרנות. לוקחת טמוקסיפן כמעט שנתיים. ידוע לי כי שריררנים תמיד היו לי ברחם והם לא הפריעו ולא גדלו. לאחרונה במשך השנה האחרונה, מסתבר שיש שרירן או שרירנים שגודלים בקצב מהיר יותר וגורמים לרחם מוגדל. אני בת 49 לא מקבלת מחזור כמעט שנה וחצי למעט שקיבלתי מחזור לפני 3 חודשים פעם אחת ודי. האם השרירן גודל בגלל הטמוקסיפן? האם כאשר אפסיק לקחת טמוקסיפן השרירנים יקטנו? מה עושים? אני חוששת מניתוח הוצאת רחם למרות שזה עוד לא הוצע לי (אני יודעת שלאחריו מתחיל תהליך הזדקנות מוגבר ובריחת סידן מוגברת...) מה ההמלצה? אודה לתשובה
בת 80 + . לוקחת כחודש וחצי טמוקסיפן. כמניעה. האם יתכן שהחלה לפתח תופעת לואי של שיעול / גודש באף ( שלא יוצא דרך האף) שגורם לשיעול הליחתי.
בבדיקת רופא הריאות והסימפונות נקיים.
מה ההמלצות אם כן?
סרטן שד גרורתי (טריפל נגטיב) עם גרורות מרובות בכבד. מזה חודשיים תפקודי הכבד יציבים, לאחר ש"השתוללו" במשך מספר חודשים והגיעו לערכים גבוהים ביותר. מאז שהתחלתי את הטיפול הנוכחי (לפני 4 חודשים), תפקודי הכבד צנחו דרמטית ונותרו כך בחודשיים האחרונים. גם המרקרים ירדו לאחרונה (אחרי שפעם אחרונה, לפני חודשיים, הם דווקא רשמו עלייה). אני מאד מפחדת מהתפשטות המחלה בכבד והפט שלי קבוע רק לעוד חודשיים. האם ייתכן שהמחלה מתפשטת בכבד אבל התפקודים נותרים יציבים? יש מצב כזה?