תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לאחר הסרת גידול מהשד אני עומדת לקבל הקרנות לשד אחד.בינתיים התברר שאני נשאית brca2.הוצע לי לשקול קבלת ההקרנות לשני השדיים.אני מניחה שבהקרנות לשטח יותר גדול יש סיכונים גדולים יותר,מה גם שהשד הנוסף הוא השמאלי. האם תוכלו להאיר עיני קצת,בנושא ?
תודה שרה
לד"ר תניר מה פירוש בתוצאת פטסיטי שלאורך ע"ש נראית עתה קליטה בלתי אחידה ללא הדגמה של מוקדים פתלוגיים מובהקים. והודגמו מוקדים של קליטה מוגברת פתולוגית בסקפולה משמאל בצלע עליונה מימין מאחור ובפוביס מימין בסמוך לסימפיזיס פוביס והודגמו מוקדי קליטה מוגברת בסמוך לשתלים בשדיים דו"צ בעיקר באיזורים לטרליים אציין שאישתי סיימה לפני כ-9 חודשים טיפול כימו תרפי בגלל סרטן השד ועברה כריתה בבקשה תשובה כי אין מי שיסביר לנו תודה מראש
לפני שנתיים וחצי עברתי כריתה חלקית להוצאת גוש סרטני. עברתי את כל התהליך של כמותרפיה והקרנות ומאז אני בביקורות והכל תקין. תודה לאל.
העניין הוא שיש לי כאבים השד בו היה הגידול. לא כאבים תמידיים, מדי פעם, אבל מאוד מציקים ומטרידים. הילדים יודעים שאסור להישען עלי בצד הזה. גם אזור הצלקת מאוד מציק וכואב. לפעמים נגיע פשוטה, אפילו מיקרית מקפיצה אותי. הרופאה שלחה אותי ל mri שיצא תקין. לדעתה זו רגישות בשד בשל ההקרנות שעברתי (אותן סיימתי במאי 2011). האם זה יכול להיות? האם אי הנוחות הזו תישאר כ"מזכרת" מהתקופת המחלה?
שלום,לאחר ניתוח בו הוסר הגידול,אני אמורה להתחיל הקרנות בשבוע הבא ללא צורך בטיפול כימי.בינתיים קבלתי היום תשובה שאני נשאית של המוטציה brca2.האם יש לכך השלכות לגבי כמות ההקרנות והאם זה מחייב טיפול כימי?
בתודה,שרה
אפשר לראות השאלה כמבוטלת.קבלתי בינתיים תשובה.
ברכות,שרה
שלום רב
עברתי סרטן השד לפני כחמש שנים וטופלתי עי ניתוח והקרנות ולאחר מכן התחלתי לקחת טמוקסיפן
לאחר 3 שנים ניסתה האונקולגית לשנות לכדורים אח שגרמו לי כאבי פרקים עזים וחזרתי לטמוקסיפן.
בתחילת הטיפול נאמר לי עי האונקולוגית שאני אמורה לקחת את הכדור 5 שנים.
בביקור האחרון מסרה לי שהמדיניות השתנתה והוחלט להאריך את נטילת הכדורים לעוד 5 שנים.ההחלטה לגבי המשך נטילת הכדור בידי כך נאמר לי עי האונקולגית. מאחר ויתכן שהכדור גורם לי לדלקות בדרכי השתן ובנרתיק מבקשת את יעוצכם מה לעשות.
תודה ישראלה
ההחלטה לגבי המשך נטילת הכדור בידי.
מאחר ויתכן שהכדור גורם לי לדלקות בדרכי השתן ולדלקות ארוכות וב
לתי פתירות בנרתיק אני מתלבטת האם להמשיך בנטילת הכדור מאחר וכרגע הוא מגן עלי מפני חזרת המחלה.
שלוןם רב
האונקולוגית שלי העבירה את ההחלטה אלי.
היכן ועם מי עוד
אוכל להתייעץ,אודה לתשובתך
ישראלה
שלום רב,בת 41 ללא היסטוריה של סרטן שד במשפחה.להלן תוצאות בדיקות הממוגרפיה וה-US:מבנה פיברוציסטי צפוף המגביל את הבדיקה.הממוגרפית, עשוי להסתיר ממצאים ומעלה את חשיבות הבדיקה הקלינית.אין גושים חשודים ואין עיוות מבני.אין הסתיידויות קבוצתיות.העור תקין.03/2012 אין שינויים בהשוואה לבדיקה הקודמתבסונוגרפיה בימין הדגמה של פיברואדנומה במיקום הקליני 10 מ"מ.כמו כן עוד פיברואדנומה קטנה אספקט מדיאלי.בשמאל אין ממצאים סולידיים. אין אדנופתיה בבתי השחי-2 מתאים ל BI-RADS סווג על פי. רצויה בדיקת מעקב בעוד שנההרופא שביצע את הבדיקה אמר שהכל תקין.אני לא שקטה.בבדיקות קודמות של אולטראסאונד באותו המיקום הודגמו ציסטות בגודל של עד 4 מ"מ ומעולם לא דובר על פיברואדנומה.מה דעתך? האם יש מקום להמשך בירור כגון ביופסיה? או שרק להמשיך במעקב שנתי ע"פ ההמלצה?אודה מאוד לתשובתך,גלי