תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום!
במשך 7 חודשים קבלתי טמוקסיפן טבע 20 . היום בבית מרקחת אמרו לי שאין להם את כדורים האלו ונתנו לי TAMOXIFEN TABLETS BP 20 mg .
במה שונים כדורים האלו ומה זה BP ?
מתוך קריאה עצמית הבנו שתחילה אקבל הקרנות ואם יהיה צורך לאחר מכן ,טיפול כימי.עתה נאמר לנו שיתכן שאקבל ראשית טיפול כימי.האם יש חשיבות מה יקדם? (סרטן שד,דקט. קרצינומה,גרייד 2, 2 ס"מ)
בתודה שרה
ובכן בהמשך הצלומים אולטרסנט שד וממורגרפיה. עשיתי צלומים הממוגרפיה הייתה הצילום בסדר ועשו לי גם את אולטרדנס, חיכיתי בחוץ ואז קראו לי שוב לעשות בדיקה חוזרת בשד בצד שמאל ,כי ראו משהוא. ואז הטכנאית הרטגן המנהלת הראשית בדקה אותי ולא העובדת הרגילה ואמרה שזה לא משהוא רצני שזה צינוריות חלב כמו מסובך כזה. זה היה שבוע שעבר ביום רבעי. היום יום ראשון אני מקבלת טלפון שוב מאסותא ונאמר לי לבוא מחר בשעה 5 בערב לבידקה חוזרת של אולטרסנד אצל הרופא שהוא רוצה לבדוק אותי הפעם שוב. כי הייתי אמורה לקבל את התוצעות השבוע . ואני מאוד בלחץ וחששת רוצה להאמין ולקוות לטוב. עד מחר בערב אנ י צרכה לחשוש. מידי פעם כואב לי בשד אבל לא רצני. אשמח לדעת אם קוראים דברים כאלה שרוצים בדיקה חוזרת כמו הרופא על מנת ל היות בטוח. או משהוא אחר אשמח לתגובתך והמשך יום טוב!!תודה!! בכל מקרה..
שלום,
לפני כמה חודשים אמא שלי עברה בדיקת ממוגרפיה שגרתית.
התוצאות הגיעו אחרי בערך חודש וחצי - שד ימין תקין. שד שמאל הכל תקין חוץ מ:
רקמה פברוגלנדולרית - רקמה סמיכה בחלק עליון חיצוני.
ברושם של חלק זה רשום: לא מוגדר, כנראה שפיר.
כשאמא שלי הלכה לרופא משפחה לקבל את התוצאה הוא אמר לה שזה שום דבר חריג אבל עדיף לעבור בדיקת אולטרסאונד כדי לראות יותר טוב את האזור הזה.
זה באמת לא חריג ורוב הסיכויים שזה שפיר? מה זה בכלל אומר רקמה סמיכה?
תודה רבה,
דליה.
שלום
אשתי בת 52 חולה בסרטן שד גרורתי בבלוטות ובעצמות
מטופלת בקסלודה וזומרה מעל שנה. לאחרונה לאחר שהתגלה נמק בעצמות הלסת הופסק הטיפול בזומרה אך המשכנו בקסלודה.
הטיפול בקסלודה דורש אישור של הנהלת הקופה לפני קבלת הכדורים. הבקשה האחרונה שלנו לא אושרה לפני בדיקת CT-PET. תוצאות הבדיקה היו טובות והוכיחו יעילות הקסלודה במחלה ושיפור משמעותי מהבדיקות הקודמות.
כרגע האונקולגית שלנו ממליצה ומתעקשת על המשך הטיפול בקסלודה אך הקופה אינה מאשרת זאת בגלל שיקולים כלכליים כנראה. (האם אני צריך לרכוש את התרופה באופן פרטי!!!)
מה המשמעות של הפסקת הטיפול בשלב זה?
תודה
שלום רב , שיחזור השד לא כלל גם שיחזור פיטמה , השיחזור פיטמה אהיה ע"י קעקוע רפואי בניתוח הקוסמטי המיועד .