תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אני נשאית BRCA1 בריאה, וצמחונית מזה שנים רבות. אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי שמות של תזונאיות אשר יכולות לייעץ לי אודות הרגלי תזונה ואשר מתמחות בתחומים אלו.
תודה רבה,
שירה
שלוםשמעתי על טיפול חדש ולא פולשני לטיפול בפיברואדנומה- cryoablation כאלטרנטיבה לניתוח. האם אפשר לקבל פרטים על הטיפול? איפה מבצעים אותו כיום?תודה מראש
לאחר תשובה של אולטרסאונד שד שנמצא גוש סולידי בשד ימין מאחורי הפטמה בגודל של 8 מ"מ בוצעה ביופסיה trucut והתוצאה של הבדיקה המאקרוסקופית היא: Right breast, 2 o'clock, trucut biopsy:FibroadenomaNo avidence of malignancyבשד שמאל היה גוש לפני כשלוש שנים בגודל של 12 מ"מ, גם שם בוצעה trucut biopsy וגם אז התוצאה היתה שזה גוש סולידי נראה כפיברואדנומה ללא ממצא ממאיר. אולם בבדיקת האולטרסאונד השנה הגוש בשד שמאל שינה גודלו ל 16 מ"מ.האם מומלץ להוציא את הגושים משני הצדדים, או רק מספיק לעקוב כל חצי שנה?האם יכול לקרות מצב שהגושים ישתנו במשך הזמן לממאירים? אוסיף ואדגיש כי יש במשפחה עבר של סרטן שד ואני רוצה לעשות את המקסימום כדי להישמר ואם יהיה משהו אז לתפוס את זה בזמן. תודה על העזרה והייעוץ
שלום רב,
לא ציינת מה גילך. נתון חשוב.
פיברואדנומות יכולות לגדול. הן אינן הופכות לממאירות יחד עם זאת במספר קטן מאוד (מאוד) של המקרים מכילה הפיברואדנומה גידול ממאיר. ההחלטה אם להוציא את הממצא צריכה להיעשות ביחד עם הכירורג\ית שעוקב\ת אחרייך ומכיר את הממצאים בעבר וכעת.
בברכה ושבוע טוב,
דר' רינת ירושלמי
ראשית תודה רבה על התשובה המהירה. אני בת 40, לאחר 3 לידות ולפני זה כארבע שנים של טיפולי פוריות (למרות שההריונות היו טבעיים - לא הפריות). הבעיה היא שהכירורג השאיר את ההחלטה בידיי בלבד, הוא אמר שיש את האופציה של להשאיר ולעקוב ויש את האופציה של הוצאת הגידולים. אין לי את הכלים והידע לקבל את ההחלטה ולכן שאלתי כאן את השאלה. אני יודעת שאף אחד לא יכול להחליט במקומי, אבל אם אפשר לכוון אותי למה יותר מומלץ, אני אשמח מאד. תודה וחג שמח
מיטל שלום רב,
את מעלה שאלה מאוד חשובה. האם יש מקום לבדיקת סקר הדמיתיות החל מגיל 30 .
התשובה היא כן- אבל רק אצל אותן נשים שנמצאות בסיכון גבוה , למשך אצל נשאיות המוטציה לגן BRCA.
בדיקות סקר מומלצות בארץ ובעולם רק לאחר שהוכיחו כי הן מפחיתות תחלואה או תמותה. צריך לזכור שבדיקות סקר מוסיפות בדיקות נוסופות כגון ביופסיות מיותרות וחרדה רבה.
בדיקת סונר השד מוגבלת מאוד ביכולתה לאבחן סרטן כבדיקת סקר בודדת. היעילות שלה בקבוצת הגיל בו סרטן השד אינו שכיח נמוכה מאוד.
בברכה,
לטיפול בקרינה תופעות לואי מוקדמות שלרוב חולפות ותופעות לואי מאוחרות שעלולת לגרום לנזק ארוך טווח.
תופעת הלואי העיקרית היא כויה בעור. תופעות לואי אחרות יכולות להיות פגיעה באיברים פנימיים כמו לב וריאה.
הקרנה לשדיים אינה גורמת לכרבי פרקים ובעיות ברכיים.
באופן כללי הציוד המשוכלל והטכניקות המתקדמות מפחיתות מאוד את הסיכוי לנזק ממושך ובלתי הפיך.
עשיתי ממוגרפיה ושם ראו משהו שגודלו 1 ס"מ, מה זה יכול להיות?
באופן כללי אומר שאי אפשר ללמוד הרבה מבדיקה לאחר 3 שבועות. לכן התגובה המעורבת אינה אינפורמטיבית עדיין. לעיתים יש עלית מרקרים בתחילה של טיפול כימי חדש. לתגובה קוראים "flare".
בעיקרון- כאשר המרקים גבוהים- ירידה מעידה על תגובה לטיפול. לא תמיד יש קורלציה בין ערך המרקרים לבין התגובה. אם אישתך קיבלה טיפולים קודמים למחלה גרורתית- אתם יודעים האם הייתה קורלציה כזו בעבר.
בהצלחה,
קארן שלום רב,
ראשית אתחיל בהערה כללית. טיפול אנדוקריני כמו ארומזין מתאים רק לנשים עם גידול לו קולטנים להורמונים ואני מניחה שאנו דנים במקרה כזה.
הטיפול האנדוקריני ארומזין וטיפולים אנדוקרים אחרים מסייעים הן כטיפול מונע והן כטיפול במחלה גרורתית.
מחלה גרורותית על פי רוב אינה ניתנת לריפוי ולכן הדגש הוא על הקלת הסימפטומים ואיכות החיים.
כמו תמיד אציין שטיפול פרטני אינו יכול להיקבע דרך האינטרנט , מה גם שחסרים פרטים , אך בהתחשב בפיזור המחלה ובגיל אימך- הטיפול נשמע סביר בהחלט .
בברכה ובהמלחה,
תודה רבה על התשובה!
לדעתי לא בדקו אם יש לגידול נוגדנים להורמונים. איך עושים את זה? זה התבצע בניתוח שהיא עברה? לפי המרקרים? יש מצב שהאונקולוגית רשמה לה טיפול הורמונאלי בלי לדעת אם יש לה קולטנים?( אימי לא עברה לפי דבריה בדיקה מיוחדת כלשהי והיא אינה זוכרת שעברה כזאת בדיקה- האם הבדיקה מבוצעת ללא ידיעת החולה או ששזאת פרוצדורה פשוטה השקופה לחולה?)
תודה רבה והמשך יום נעים