תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
עברתי ניתוח והקרנות.
כעת, אני צריכה להתחיל בטיפול תרופתי שנקרא טמוקסיפן.
אני מתה מפחד לאחר שקראתי על תופעות הלוואי שלו, נכנסתי לחרדות לפני שעוד קיבלתי את הטיפול.
אם אפשר לוותר על התרופה הזו?
אם מישהו שעבר כבר את הטיפול הזה יוכל לספר לי מה עבר עליו.
שלום רב
אני היום מקבלת אטיביותיקה לחידק בקבה ! יש לי בחלות ואני מתכונת להמשיך ברור לכאבי הבטן רופא המשפחה אמר לי התוצאה מהקרנו שקבלתי
האם במצב זה אני יכולה להתחיל את טמקוסיפן
תודה רבה על התשובה מודה מקרב לב
דניס וינברג
בוקר טובלפני חודשיים התבשרתי על המחלה,יש לי שני גידולים חודרניים שאחד מהם הוא DSIC ובגודל של 1.5 ס,מ מאז עברתי סדרה של בדיקותובניהם האחרונה MRI שדיים שהצביע על בלוטות חשודות בצד ימין (החולה) בקוטר של 1.5 ס,מ וגם בצד שמאל הבריא בלוטה עם קורטקס מעובה קצת,כמו כן צויין בתשובה שיש לי נוזל פלאורלי במקצת בצד ימין.אתמול גם נודע לי שחזרה בדיקת הפיש וה HETZ 2 שלי חיובי.אני ממתינה לתור שיש לי בתחילת השבוע ל PET CT ומיועדת לניתוח בשבוע הקרוב,כריתה ושחזור שאלתי היא .כזו,אני מיועדת לעבור את כל הבדיקות והטיפולים ברמבם ומדוע לא נפגשתי עם אונקולוג עד עכשיו למעט פעם אחת בבה,ח אחר פה בצפון שהסביר לי באופן כללי את מחלתי ואמר שאצלהם לא עושים כריתה ושחזור ושאפנה לרמב,ם,,שאלה שנייה ,מדוע באולטרסאונד שעשיתי יחד עם הממוגרפיה לא הצביע על בלוטות חשודות ועכשיו כן?כמו כן שמעתי מנשים שעברו -- חוויה -- דומה לשלי שהאונקולוג המליץ על כימו לפני הניתוח בגלל ה HERZ 2 חיובי וגם אולי בגלל שהבלוטות שלי נגועות מה שאומר שהמחלה התפשטה לבלוטות הלמפה,שאר הבדיקות שלי כמו CT ,מיפוי עצמות ,CT אנגיו והשאר יצאו תקינות,אני מיועדת לניתוח וחוששת שאולי הניתוח מיותר,,לי נאמר ברמבם שאונקולוג נכנס לסיפור אחרי הניתוח ויוסבר לי הכול ואני חשה שמשהו לא בסדר.אשמח אם תאירי את עיני ואשמח מאד לשמוע את דעתך המקצועית,
סופש נעים ובוקר טוב
שלום רב,
לפני כ-6 שנים גיל 39 חליתי בסרטן שד DCIS ובעקבות רקע משפחתי של סרטן שד ושחלות עברתי כריתה דו צדדית. בגיל 42 הוצאתי כמניעה את השחלות. לא קיבלתי שום טיפול תרופתי/הקרנות/כימו לסרטן השד ולא נוטלת שום הורמונים לאחר הוצאת השחלות.
כשנה לאחר כריתת השחלות עברתי בדיקת צפיפות עצם שהראתה אוסטאופניה ולאחרונה חזרתי על בדיקת צפיפות העצם וחלה ירידה נוספת בצפיפות.
הומלץ לי להתחיל טיפול באויסטה אולם אני מעוניינת לקבל חוות דעת האם נטילת אויסטה כטיפול לאוסטופורוזיס מתאים לי מכוון שהאויסטה ניתנת גם כמניעה לסרטן שד אולם לי כבר היה סרטן שד ובנוסף אין לי כבר שד.
אודה על תשובתכם המהירה.
נשואה טרייה כבת 42 ללא ילדים. עברתי 16 הקרנות בסוף 12.12. לאחר הניתוח ב-2.9.12 אובחן D.C.I.S LOW GRADE ביעוץ הגנטי היום , נאמר לי שבמידה ואני נשאית אצטרך לכרות את השחלות לאחר שאלד ילדים. ובינתיים לא להכנס להריון עד מתן התשובה.האונקולוגית שלי, המליצה לי לאחר ההקרנות כן לנסות להכנס להריון.לאבי היה סרטן הערמונית.מה משמעות הדבר?
שלום רב,רק באחוז קטן מחולות סרטן השד מאותר הגן. הסיכוי שלך גבוה יותר בשל גילך.מגם הסיפור המשפחתי רלוונטי.אם בצעת כבר את הבדיקה בקרוב תהיה לך תשובה.בהצלחה,דר' רינת ירושלמי
בצד של אמא אין סיפור של סרטן, רק אצל אבא סרטן הערמונית בגיל 67 ואצל אחותו שניפטרה מסרטן "מרקנסיל".אז לנסות להכנס להריון?ומה אחוז הסיכוי שאהיה נשאית של הגנים?