תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב ,
בבדיקת ממוגרפיה ואולטראסאונד התגלה גוש בשד שמאל 2 סמ מה פיטמה בגודל 1.2 סמ , אובלי מוגדר היפואקוגני . מוגדר כ boards 3 .
אני מאד מתוחה ! וממתינה לביופסיה . אפשר לקבל הסבר ומה הסיכוי שמדובר בגוש שפיר ?
תודה רבה מקרב לב ,
הי,
אמי (בת 66), לקתה לפני כשנה וחצי בסרטן השד. עברה ניתוח בשני השדיים לכריתה חלקית, ולאחריו הקרנות. בחודשים האחרונים סובלת מקשיי נשימה משעותיים, ומכאבי בטן חזקים שבאים ונעלמים. אשפוזים חוזרים בבתי החולים לא העלו דבר והיא שוחררה ללא אבחנה.
לצד זאת, בסיטי ריאות שנשלחה עליו נראו ממצאים על פני הריאות, שבעקבותיהם נשלחה לביופסיה שבוצעה באמצעות החדרת מחט. מצ"ב התוצאות כפי שהתקבלו היום. לאור העובדה שתור לאונקולוג יש רק בסוף השבוע הבא, והחרדה שלה גבוהה מאוד, אשמח לסיוע בהבנת התוצאות.
תודה רבה!!!
שלום רב,
הכתב קטן ולא ניתן לפיענוח.
כיון שיש כבר תשובה בקש את האונקולוג המטפל לשוחח עם אמך טלפונית או לזמנה קודם לכן .
בברכה,
דר' רינת ירושלמי
ממצאי הביופסיה מראים על לובולר קרצינומה. השאלה אם צריך להוציא את ההתקן התוך רחמי - המפריש גופיף צהוב או לא. ואם כן מה הבהילות.תודה
שלום,
השבוע אובחן אצלי סרטן שד infiltrating duct carcinoma ,
e-cadherin positive , גוש בגודל 1.1 , ההמלצה המידית ניתוח להסרת הגוש
ובדיקת בלוטת הזקיף,
שאלתי: כמה דחוף העניין? תודה, פגי
שלום
מישהי כאן עברה כריתה חלקית של DCIS ובחרה שלא לעשות הקרנות כמניעה?
אני עברתי כריתה חלקית ללא הקרנות בהתאם להמלצת האונקולוגית אני הבנתי שיש מספר פרמטרים לא לעשות קרינה : גיל,, גודל הממצא ,במקרה שלך DCIS שזה טרום סרטני וזה כבר טוב לפי זה תוכלי להחליט אם את כמדומני מעל גיל 50 עם ממצא קטן נדמה לי עד 1 ס"מ יש רופאים שטוענים שזה מיותר לבצע קרינה יש לקחת טומוקסיפן( לי היו הרבה תופעות לוואי) ולהיות במעקב
אשמח להמלצה לאונקולוג/ית שעובדים עם קופת חולים מכבי שאפשר לסמוך עליהם
ושמנדבים את כל המידע שצריך. אני בן אדם שחשוב לי להפעיל שיקול דעת ולכן רוצה לקבל את כל המידע שאפשר. כמו כן , רצוי שיהיו לא מהמחמירים
תודה.
אני אחרי כריתה חלקית של DCIS
לאחר שהתגלה אצלי סרטן השד עברתי את כל הטיפוליםכימו , הקרנות, וניתוח כריתת כל השד. הרופא האונקולוגית שמטפלת בי אמרה שאני נקייה מהסרטן..אם כך מדוע עלי לקחת 5 שנים אנסטרול ?מאחר ולא יכולתי לסבול את תופעות הלוואי הפסקתי על דעת עצמי את הטיפול והחלטתי שאיני מעוניינת בטיפול הורמונלי . הרופא החליפה לי שלוש פעמים את הטיפול ובכל הפעמים סבלתי מאוד מהתופעות שהיו עבורי קשות עד שהגעתי להחלטה להפסיק לחלוטין טיפול הורמונלי . האם חיי בסכנה לחלות שוב בסרטן???למען האמת אני לא רגועה, ומצד שני ההחלטה שלי סופית!!! אנא תשובתכם בהקדםתודה מראש עדי