תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
שמנו, אילנה דודנקוב ומריה בלונוסוב, ואנו סטודנטיות לסיעוד באוניברסיטת חיפה. כחלק מהקורס 'סמינר מחקר' אנו מבצעות מחקר בנושא שחזור שד בנשים חולות סרטן. נשמח אם תסכימי להשתתף במחקר שאנו עורכות ולענות על השאלון בלינק המצורף.
את כל ההסברים על המחקר ניתן למצוא בעמוד הראשון של השאלון בלינק המצורף.
http://formlogix.haifa.ac.il/Manager/UserForm8939.aspx?cf=236&Param=VXNlcklkPTg5MzkuRm9ybUlkPTI5
תודה.
שלום,
עברתי מסטקטומיה לפני שנה וחצי ומכוניות לעשות שחזור. קראתי על השיטות השונות, כולל שיטת DIEP. באיזה בתי חולים ניתן לפנות ליעוץ לסוג זה של שחזור?
בתודה מראש
רות
שלום
בימים האחרונים אני מרגישה מן כאב פתע שתופס אותי למספר דקות בשד.. ההרגשה כאילו הוא בא מן הצינוריות הפנימיות של החלב. אני לא אחרי לידה , בת 38 לידה אחרונה לפני חמש שנים. לא נבדקתי מעולם. כמו כן, אני מרגישה מן התעבות או גוש בשד וכאשר אני נוגעת בבית השחי - הלחיצה מכאיבה בסוג דומה של כאב. גם בשנימות ארוכות יש אי נוחות בצינוריות האלו. בשד השני יש כאב קל יותר.
מה לעשות ולאן לפנות?
שלום ותודה
אני נוטלת ארימידקס מזה שנה לאחר שנתיים טמוקסיפן. לפני כחודשיים התחיל עליה בפוספאז בסיסי . המרקרים היו בסדרץ הסידן עלה ובעקבות הפסקת תוסף סידן ירד במעט.ברצוני לשאול האם יתכן שהבדיקה מראה פעילות בעצם בגלל הארימידקס או הכוון אחר איך להמשיך את הברור? תודה
יפה שלום רב,טיפול בארימידקס יכול לגרום להפרעה בתפקודי כבד. יש לבדוק האם העליה באנזים היא השינוי היחיד.מציעה לפנות קודם לרופא המשפחה שיאמר לך האם השינוי בעל משמעות קלינית ואם כן לקבל את חוות דעתו לסיבה, שכן יש סיבות רבות לעליה באנזים ומרביתן אינן קשורות למחלת הסרטן.כמובן שיש לידע את האונקולוג המטפל, שיבדוק האם יש מקום לשינוי בטיפול האונקולוגי.בברכה,דר' רינת ירושלמי
לאחר כריתת שד, הקרנות וטיפול 5 שנים בטמוקסיפן לא המשכתי בטיפול עם femara מכיוון שבדיקות הדם שלי לא אפשרו את הטיפול. היום - 6+ שנים לאחר סיום טמוקסיפן בדיקות הדם סוף סוף מראות שניתן לקבל פמרה.
האם עדיין מומלץ/כדאי לעבור את הטיפול הזה?